Ismerje meg a magas vérnyomás kockázati tényezőit

4

Számos tényező és változó nagyobb kockázatot jelenthet a magas vérnyomás (HBP vagy magas vérnyomás) kialakulására. Ezeknek a kockázati tényezőknek a megértése segíthet jobban tisztában lenni azzal, hogy mennyire valószínű a magas vérnyomás kialakulása. Az Ön személyével kapcsolatos kockázati tényezők. A magas vérnyomás gyakori örökletes és fizikai kockázati tényezői a következők. Családi anamnézis ha a szüleidnek vagy más közeli hozzátartozóidnak magas a vérnyomása, nagyobb az esélye, hogy te is megkapod. Életkor minél idősebb vagy, annál valószínűbb, hogy magas vérnyomást kap.

Ahogy öregszünk, véredényeink fokozatosan elveszítik rugalmas minőségüket, ami hozzájárulhat a megnövekedett vérnyomáshoz. A gyermekek azonban magas vérnyomást is kialakíthatnak. Tudjon meg többet a gyermekekről és a magas vérnyomásról.

Az öregedéssel az erek fokozatosan elveszítik rugalmasságukat

1Nem 64 éves korig a férfiak nagyobb valószínűséggel kapnak magas vérnyomást, mint a nők. 65 éves vagy idősebb korban a nők nagyobb valószínűséggel kapnak magas vérnyomást. Tudjon meg többet a nőkről és a magas vérnyomásról. Race afro-amerikaiak hajlamosak fejleszteni a magas vérnyomás gyakrabban, mint az emberek bármely más faji alapon az Egyesült Államokban. Az afroamerikaiaknál is súlyosabb, egyes gyógyszerek kevésbé hatékonyak a HBP kezelésében feketékben. Tudjon meg többet az Afroamerikaiakról és a magas vérnyomásról.

Krónikus vesebetegség  előfordulhat eredményeként vesebetegség. A HBP kialakulása további vesekárosodást is okozhat. Módosítható kockázati tényezők. Ezek a kockázati tényezők lehet változtatni, hogy segítsen megelőzni és kezelni a magas vérnyomás, beleértve. A fizikai aktivitás hiánya: az életmód részeként nem elegendő fizikai aktivitás növeli a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. A fizikai aktivitás nagy a szív és a keringési rendszer általában, és a vérnyomás sem kivétel.

Tudjon meg többet a rendszeres fizikai aktivitásról. Egészségtelen étrend, különösen egy magas nátrium: a különböző forrásokból származó jó táplálkozás kritikus az egészség szempontjából. A sófogyasztásban túl magas étrend, valamint a kalóriák, a telített és transzzsírok és a cukor, további kockázatot jelent a magas vérnyomás. Másrészt, hogy az egészséges táplálkozás döntéseket ténylegesen segít csökkenteni a vérnyomást. Tudjon meg többet az étrend javításáról.

A túl nagy súly extra terhet ró a szívre és a keringési rendszerre

2Túlsúlyosak vagy elhízottak: a túl sok testsúly extra megterhelést jelent a szívre és a keringési rendszerre, ami súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Növeli a szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a magas vérnyomás kockázatát is. Tudjon meg többet a súly kezeléséről. Túl sok alkohol fogyasztása: a rendszeres, súlyos alkoholfogyasztás számos egészségügyi problémát okozhat, beleértve a szívelégtelenséget, a stroke-ot és a szabálytalan szívverést aritmia.

Ez okozhat a vérnyomás, hogy drámaian megnő, és is növeli a rák kockázatát, az elhízás, az alkoholizmus, az öngyilkosság és a balesetek. Tudjon meg többet az alkoholról, a magas vérnyomásról és a mértékletesség fontosságáról. Alvási apnoe: az obstruktív alvási apnoe növelheti a HBP kialakulásának kockázatát, és gyakori a rezisztens magas vérnyomásban szenvedőknél. Magas koleszterinszint: a HBP-ben szenvedő emberek több mint fele magas koleszterinszinttel rendelkezik. Cukorbetegség: a legtöbb cukorbetegségben szenvedő ember HBP-t is fejleszt.

Dohányzás és dohányzás: a dohány használata átmenetileg növelheti a vérnyomást, és hozzájárulhat a sérült artériákhoz. A használt füst, más emberek füstjének való kitettség szintén növeli a szívbetegségek kockázatát a nemdohányzók számára. Tudjon meg többet a dohányzásról való leszokásról. Stressz: a stressz önmagában nem feltétlenül rossz dolog. De a túl sok stressz hozzájárulhat a megnövekedett vérnyomáshoz. A túl sok stressz ösztönözheti a vérnyomást növelő viselkedést is, mint például a rossz étrend, a fizikai inaktivitás, valamint a dohány használata vagy az alkoholfogyasztás a szokásosnál nagyobb mértékben.

A magas vérnyomás megoldható

3A társadalmi-gazdasági helyzet és a pszichoszociális stressz befolyásolhatja az alapvető megélhetési szükségletekhez, a gyógyszerekhez, az egészségügyi szolgáltatókhoz való hozzáférést, valamint az egészséges életmódbeli változások elfogadásának képességét. Tudjon meg többet a stressz kezeléséről. Ha a meglévő orvosi állapotok magas vérnyomást okoznak. A kis számú magas vérnyomás esetek másodlagos magas vérnyomás magas vérnyomás, amely által okozott egy másik betegség, amely jelen volt az első.

Ilyenek például a terhesség által kiváltott magas vérnyomás( PIH), bizonyos szívhibák és vesebetegségek. Leggyakrabban, ha a magas vérnyomást okozó állapot megoldható, az egyén vérnyomása is normalizálódik. Az ezen az oldalon és az egész oldalon folytatott vita nagy részében az elsődleges magas vérnyomásra, a magas vérnyomásra utalunk, amelynek nincs azonosítható oka. A magas vérnyomású emberek többsége elsődleges magas vérnyomással rendelkezik. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint „az Egyesült Államokban csaknem minden harmadik felnőttnek magas vérnyomása van, de ezeknek csak körülbelül a fele (47%) van ellenőrzés alatt.”

A magas vérnyomás egy másik szó a magas vérnyomásra, a vérnyomás pedig a vér ereje az artériás falak ellen. Ha a vér túl sokáig túl keményen nyomja az artériákat, súlyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Valójában a magas vérnyomást gyakran „csendes gyilkosnak” nevezik, mert nincsenek tünetei, de súlyosan károsíthatja az agyat, a szívet és a veséket. A CDC feltárta, hogy ” az Egyesült Államokban minden nap közel 1000 haláleset társul a magas vérnyomáshoz.”Sőt, nagyjából 67 millió amerikai már magas vérnyomással rendelkezik.

Ahhoz, hogy megtudja a vérnyomását, csak egy vérnyomás-tesztre van szüksége. Elvégezhet egy tesztet az orvos irodájában, és teljesen fájdalommentes. Itt van, hogy mit, hogy a vérnyomás számok…