Hogyan lehet kihagyni az ízületi fájdalmakat?

4

A térdfájdalom gyakori panasz a felnőttek körében, leggyakrabban a napi tevékenységek, például a gyaloglás, a hajlítás, az állás és az emelés általános elhasználódásával jár. Azok a sportolók, akik futnak vagy sportolnak, ugrással vagy gyors elfordulással járnak, szintén nagyobb valószínűséggel tapasztalnak térdfájdalmat és problémákat. De függetlenül attól, hogy az egyén térdfájdalmát öregedés vagy sérülés okozza-e, bizonyos körülmények között kellemetlen, sőt gyengítő is lehet.

A térdfájdalom leggyakoribb okai a térd öregedésével, sérülésével vagy ismételt stresszével kapcsolatosak. Gyakori térdproblémák közé tartozik a kificamodott vagy feszített szalagok, porc könnyek, íngyulladás és ízületi gyulladás. A térdsérülés vagy probléma diagnosztizálása magában foglalja az orvosi vizsgálatot, általában diagnosztikai eljárás(ok) használatát, például röntgen, MRI, CT vizsgálat vagy arthroscopy.

A kés

1Mind a nem operatív, mind a sebészeti kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre a térdfájdalom és a problémák kezelésére, az állapot típusától és súlyosságától függően. A térd egy sérülékeny közös, hogy viseli a nagy stressz a mindennapi tevékenységek, mint például az emelés, térdelés, valamint a nagy hatású tevékenységek, mint például a kocogás, aerobik.A térd a következő részekből áll. Sípcsont. Ez az alsó lábszár csontja vagy nagyobb csontja. Combcsont. Ez a combcsont vagy a felső lábcsont.

Patella. Ez a térdkalács. Minden csontvéget egy porc réteg borít, amely elnyeli a sokkot, és védi a térdet. Alapvetően a térd 2 hosszú lábcsont, amelyeket izmok, szalagok és inak tartanak össze. A térdben 2 izomcsoport vesz részt, beleértve a combok elülső részén található négyfejű izmokat is, amelyek kiegyenesítik a lábakat, valamint a combok hátulján található combhajlító izmokat, amelyek térdre hajlítják a lábat. Az inak kemény szövetszálak, amelyek az izmokat a csontokhoz kötik. A szalagok rugalmas szövetszalagok, amelyek összekötik a csontot a csonttal.

Egyes szalagok a térd biztosítja a stabilitást és védelmet az ízületek, míg más szalagok korlátozzák előre-hátra mozgását a sípcsont sok térd problémák eredményeként az öregedési folyamat és a folyamatos kopás és a stressz a térdízület mint például, ízületi gyulladás. Más térdproblémák a térdet feszítő sérülés vagy hirtelen mozgás eredménye. A gyakori térdproblémák a következők:

Nyújtott térdszalag

2Kificamodott vagy feszített térdszalagok és / vagy izmok. A kificamodott vagy feszített térdszalagot vagy izomot általában a térd vagy a térd hirtelen csavarása okozza. A tünetek gyakran fájdalmat, duzzanatot és járási nehézséget okoznak. Szakadt porc. A térd sérülése megszakíthatja a menisci-t a kötőszövetek párnái, amelyek lengéscsillapítóként működnek, valamint növelik a stabilitást. A porc könnyek gyakran előfordulhatnak rándulásokkal. A kezelés magában foglalhatja a merevítő viselését egy olyan tevékenység során, amely megvédi a térdet a további sérülésektől.

Műtétre lehet szükség a szakadás javításához. Íngyulladás. Az inak gyulladása az ín túlzott használatából eredhet bizonyos tevékenységek során, például futás, ugrás vagy kerékpározás. A patelláris ín íngyulladását jumper térdének nevezik. Ez gyakran fordul elő sportokkal, például kosárlabdával, ahol az ugrás után a földre ütő erő feszíti az ínt.Ízületi gyulladás. Az Osteoarthritis az ízületi gyulladás leggyakoribb típusa, amely a térdet érinti. Az Osteoarthritis egy degeneratív folyamat, ahol az ízület porcja fokozatosan elhasználódik. Gyakran érinti a középkorúakat és az időseket.

Túlzott stressz az ízületen

3Az osteoarthritist a túlzott stressz okozhatja az ízületen, például ismételt sérülés vagy túlsúly. A reumatoid artritisz a térdet is befolyásolhatja azáltal, hogy az ízület gyulladását okozza, valamint a térd porcának megsemmisítésével. A Rheumatoid arthritis gyakran érinti a korábbi korú személyeket, mint az osteoarthritis.
shin bone . Ha tartós térdízületi fájdalma van, a térd ízületi gyulladása lehet a tettes. Bár az ízületi gyulladás számos formája létezik, általában meglehetősen könnyű az orvos számára először meghatározni, hogy a két fő kategória közül melyik osteoarthritis vagy gyulladásos/autoimmun ízületi gyulladás lehet.

Ezek közé tartozik az úgynevezett mechanikai térd ízületi gyulladás osteoarthritis, vagy  vagy gyulladásos/autoimmun térd ízületi gyulladás, amely magában foglalja számos betegség, mint a rheumatoid arthritis , arthritis psoriatica, és spondylitis ankylopoetica. Míg az OA-nak és a gyulladásos ízületi gyulladásnak vannak bizonyos tünetei  nevezetesen fájdalom, érzékenység és duzzanat a hasonlóságok általában véget érnek, amint azt alább láthatja. A következő kérdésekre adott válaszok gyakran segítenek meghatározni, hogy a térd fájdalma osteoarthritis vagy gyulladásos ízületi gyulladás.