Az Ivan & The Parazol képviseli Magyarországot az idei MTV EMA-n
Ivan & The Parazol

Ivan & The Parazol

Az Ivan & The Parazol zenekar képviseli Magyarországot az MTV Europe Music Awards (EMA) világversenyén.
A zenei díj Worldwide Act kategóriájának magyar indulójáról internetes szavazáson született döntés, a voksolás pénteken délben zárult le. Olyan előadók vívtak meg a magyar közönség voksaiért, mint a Hősök, a Punnany Massif, Karányi és a The [hated] Tomorrow. Végül a fiatal indie garázsbanda, az Ivan & The Parazol győzött, amely így akár az amszterdami Ziggo Dome színpadára is eljuthat november 10-én – tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

A Worldwide Act kategória második fordulójában egy-egy régió továbbjutói mérkőznek meg. Ebben az etapban a hatvanas évek rockzenéjéhez visszanyúló Ivan & The Parazol a legtöbb voksot kapott lengyel, horvát, orosz, cseh, szlovák, román és izraeli csapattal küzdhet a szavazatokért november 1-ig.
Minden régióból egy zenekar jut tovább a harmadik és egyben utolsó, globális fordulóba, amelynek versenyzőire november 8-án éjfélig lehet majd szavazni. A Worldwide Act kategória győztesét – az MTV EMA többi kategóriájának nyerteseivel együtt – az amszterdami díjkiosztón hirdetik ki. A látványos gálán olyan világsztárok lépnek fel, mint Snoop Dogg, Miley Cyrus vagy az Imagine Dragons.

Az MTV EMA világszerte az egyik legfontosabb zenei díjátadó, amelyet mintegy 700 millió háztartásban követhetnek a rajongók. A gála a magyar MTV-n is látható lesz.
A díjakat 1994 óta adják át, minden évben más-más helyszínen, számos kiemelt és regionális kategóriában. A legtöbb MTV EMA-díjat eddig Eminem amerikai rapper kapta, aki már 14-et begyűjtött az elismerésből.
Az MTV EMA magyarországi regionális díját 2007-ben Ákos, 2008-ban Gonzo, 2009-ben és 2010-ben a The Kolin, 2011-ben a Compact Disco nyerte el. Tavaly a 30Y képviselte Magyarországot a zenei díjátadó nemzetközi mezőnyében. (MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=5350

Beküldte: - okt 26 2013. Kategória Előadók, együttesek, Zenés tv műsorok. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin