Új énekese lett a Hungaricának!
Mentes Norbert az új énekessel - szentkoronaradio.com

Február 11-én állt utoljára a Petőfi Csarnok színpadán a Hungarica Sziva Balázzsal. A koncert után elválnak útjaik, a zenekar új énekessel folytatja az útját.

Mentes Norbert:
“Sziasztok! Egy korszak lezárása mindig valami új kezdetét jelenti. A februári, nagyszabású és sikeres, Petőfi Csarnok-beli koncert után értékeltük az eddigi öt évet és a “hogyan tovább?” kérdését is elemeztük. A zenekar pályája olyan ívet futott be amire igazán büszkék lehetünk. Nagyon fontos az elkövetkező időszak, mert tisztában vagyunk vele, hogy a Hungarica és a hasonló üzenetű zenekarok “karanténban” kénytelenek működni! Jelenlegi helyzetben azt mondhatjuk, amit lehetett elértünk, de a körülményeket ismerve, mostantól még sokkal nagyobb energia befektetésére van szükség, hogy közönségünk és saját magunk számára is megfeleljünk az elvárásoknak.”

Sziva Balázs:
“A zenekarral egyeztetve úgy döntöttünk, hogy öt év után átadom a Hungarica énekesi posztját, mert úgy érzem, hogy a jövőben nem tudnék annyi időt és energiát fektetni az együttesbe amennyit kellene. Ebben a fél évtizedben annyi mindent átéltem ebben a zenei szövetségben, hogy felsorolni is nehéz volna. Négy nagylemez, amelyek egytől-egyig a Mahasz lista élbolyában szerepeltek, két kislemez és egy akusztikus válogatás album, a Broadway jegyirodás botrány, a dunaszerdahelyi és kecskeméti koncertbetiltások, hogy csak az országos hírű eseményeket említsem. Tiltakozott ellenünk Gyurcsány és a New York Times, de még a kecskeméti rabbi is, viszont olyan nagyszerű emberek álltak mellénk, mint Varga Miklós és Kalapács József és persze, Ti, a Hungarica közönsége az egész Kárpát-medencében!

Az együttes története annak idején nem velem, hanem Téglás Zolival és Nagy Feróval kezdődött, így természetes, hogy a többiek nélkülem is folytatni fogják majd a bandát egy új énekessel.

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani Nektek a szeretetért és a támogatásért, a Hungaricának pedig csakis a legjobbakat kívánom a továbbiakban, hiszen a barátságunk megmaradt, nem fogunk hátat fordítani egymásnak!”

A zenekar a marosvásárhelyi születésű Fábián Zoltán énekessel folytatja tovább, aki a Székely Vér nevű formációból ismert (mint ismeretes legutóbb ők léptek fel a Petőfi Csarnokban a Hungarica előtt). Így Wéber Iréna délvidéki énekesnő mellett, egy székely fiúval még inkább Kárpát-medenceivé alakult a Hungarica.

(Szent Korona Rádió)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=3156

Beküldte: - feb 20 2012. Kategória Rockzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin