Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Főszerepben a zene, a Tisza és boszorkányok Szolnok megyében | Zene magazin

Főszerepben a zene, a Tisza és boszorkányok Szolnok megyében
Főszerepben a zene! mottóval várják az érdeklődőket a múzeumok éjszakáján a szolnoki Damjanich múzeumba és a város galériájába, a megyei levéltár a Tiszát bemutató kiállítást kínál a látogatóknak, míg Jászberényben a boszorkányok világát idézik fel szombaton a szervezők.

A szolnoki Damjanich János Múzeum szombaton 16 órától éjjel 2 óráig tartó rendezvénye kézműves foglalkozásokkal kezdődik, amelyeken többek között nádból készíthetnek hangszert az ügyes kezűek. Ezt követően az Alföldi Olajbányász Fúvószenekar és a MÁV-Gépészet Járműjavító Férfikara ad hangversenyt a közgyűjtemény díszudvarában. A zene és a régészet, illetve éneklő mesterségek címmel rendhagyó tárlatvezetést is tartanak. A programot éjféltől két órás táncház zárja.

A Szolnoki Galériában – ahol a Szigligeti Színház százéves épületének történetét bemutató tárlat látható – szombaton 17 órától a Szolnoki Kodály Kórus és a Bartók Béla Kamarakórus műsorát élvezhetik a zenerajongók, az utóbbi együttes fellépésén közreműködnek Huszárik Kata és Tóth Gábor színművészek, valamint homok animációval Nagy Dénes festőművész és Nagy Katalin Matild grafikusművész.
A Szolnok megyei levéltár A Tisza virágzása a levéltárban kezdődik… címmel ajánlja 14 órától induló kétórás programját, amelyen megnyílik A kanyargó Tisza partján… című, új időszaki tárlata. A Tisza mentén élők mindennapjaiba betekintést nyújtó levéltári dokumentumok és látványos tárgyi eszközök között Lovas Attila, a térségi vízügyi igazgatóság vezetője tart tárlatvezetést.
Boszorkányok pedig vannak! – Jászberényben a Jász Múzeum ennek az állításnak a jegyében állított össze szabadtéri estet szórakoztató produkciókkal. A Margit-szigeten Tűzugrás és tűztánc lesz a Lángvilág Tűzszínház közreműködésével, a tűzmesteri feladatokat Kalla Pál helyi kádármester látja el.
A Múzeumok éjszakájára készülnek Berekfürdőn is: szombaton 10 órától interaktív nap részesei lehetnek A szovjet repülőtér titkai című kiállítást felkeresők, akik ezen túl megtekinthetik a hajdanában szigorúan védett, és 1991 nyara óta üresen álló kunmadarasi volt szovjet katonai légibázist.(MTI)

Kapcsolódó oldal: Boszorkányos játékok

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=3708

Beküldte: - jún 13 2012. Kategória Múzeumok éjszakája. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin