Lépj be egy új világba – Janicsák Veca bemutatkozó albuma
Várakozással teli percek, izgatott nappalok s éjjelek, mire végre kézhez tudtam venni Janicsák Veca bemutatkozó albumát. Mik voltak az első benyomások dalokkal, fotókkal egyutt? Hogy is mondjam …

Irány a bolt, pontosabban a Győr Plázában lévő Alexandra könyvesbolt, ahol névre eltetettem példányomat, biztosra szerettem volna menni. Autóban jövet haza nem szerettem volna meghallgatni, mivel ehhez csend, nyugalom, teljes befogadás szukségeltetik, főként egy új abum esetében. Volt időm szemügyre venni, feltérképezni a borítót és belsejében található 16 oldalnyi tartalmat, amit mellékeltek a cd-vel egyutt. Kezdetként Veca sorai nyissák a könyvecskét: ,, erről a lemezről álmodtam kilencéves korom óta és most valóra vált … Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elkészülhessen, és azoknak is, akik meghallgatják. Higgyétek a zenében, engem már sokszor meggyógyított! ,, , azt hiszem e sorok magáért beszélnek, Veca szíve, Veca lelke, betekintés Veca Világába. Ritka pillanatok egyike következett lapozás után, az összes dal szovege megtalálható, ami manapság ritka, hisz nem szoknak ily tartalmas tartalmat tenni cd mellékletként, amit én sajnálok, hiszen, akinek nincsen internet elérhetosége és szeretné még hallgatás elott elolvasni a szövegeket vagy éppen megtanulni a dalok szövegeit, nincs lehetősége. Jó ötlet volt, hatalmas piros pont ezért. Utolsó oldalon olvasható Veca köszönő sorai, illetve, hogy kik vettek részt a dalok munkálataiban, egyéb információk. Sok sok kép található az album könyvecskéjében, amiben a művésznő szebbnél szebb arcait mutatja be, bájos mosolyát, csodaszép szemeit. Na, de a tartalom kivesézése után jöjjenek a dalok, első gondolatok, első tapasztalatok a dalokról.

Azt hiszem nem megyek végig külön külön minden egyes dalon, hisz, pár szóval jellemezni tudnám, jó, profi munka, színvonalas dalok, csodás dallamok, páratlan énekhang. Hallani minden egyes ütemén, nem egy gyorsan összevágott munka gyümölcse az album, hanem megfontolt, lassú munkafolyamat, körbetekintő profi munka. A dalok nemcsak címeket, ,, jelzőket ,, is kaptak, ezzel is jelezvén, minden dal, más – más életérzést jelent, megtalálhatók: szerelem, hit, lebegés, álmok, sors, magány, vonzalom, vágyódás, kuzdelem, szabadság, remény, múlt, akarat, hűség, odaadás, család, tehetség. Szintén ötletes megoldás, páratlan, újszeru megkozelítése daloknak. Az albumon 17 dal található, ebbol 5 már megtalálható volt az előző, A második X c. albumon is, mint, többek között első két klippes dala, a Labirintus és a Kék angyal.

Végezetül, mit is kaptam az albumtól? Azt, mit vártam, azt, mit gondoltam? Válaszom, maximálisan egy jó nagy igen. A dalok egytol egyig ,, Vecásak ,, , újszerű hangzásvilág, professzionális hangzásvilág, lenyűgőző énekhang / amivel eddig is tisztában lehettunk /. Bátran ajánlom minden Veca kedvelőnek / még annak is, aki eddig nem kedvelte /, hogy szerezze be az albumot, nem fog csalódni. Mindenképpen hozzá szeretném tenni, hogy eredetiben, ezzel is megtisztelve, mint a muvésznőt, mint az album készítőit, elismerve munkájukat.

Nálam 10 pontból 10.

Dalok

1. Szeretek élni / Szerelem
2. Pillangó / Hit
3. Fekete, szürke és fehér / Lebegés
4. Emlékezz rám / Álmok
5. Szenvedély / Sors
6. Éjszaka, holdfény / Magány
7. A test törvénye / Vonzalom
8. Boldog, új világ / Vágyódás
9. Háború / Kuzdelem
10. Nagyon vad / Szabadság
11. Hajnali fény / remény
12. Halvány árnyék / Múlt
13. Labirintus / Akarat
14. Maradj kicsit még / Hűség
15. Menny és pokol / Odaadás
16. Édes otthon / Család
17. Kék angyal / Tehetség

Érdekesség: Az album 2 változatban kerult a boltok polcaira, egy szimpla cd és egy cd+dvd változatban.
További érdekességek Vecáról és az albumokról:  janicsakveca.hu

Magyar Roland

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=2660

Beküldte: - nov 21 2011. Kategória CD/DVD, Popzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin