XXIII. Agria Nemzetközi Folkhétvége és a IX. Egri Bormustra
A XXIII. Agria Nemzetközi Folkhétvégét és a IX. Egri Bormustrát rendezik meg augusztus 18. és 21. között a hevesi megyeszékhelyen; a négynapos fesztiválon népzenei és világzenei koncertek mellett a kézművesek vásárát és az egri borászok bemutatóját is felkereshetik az érdeklődők.

Az Agria Nemzetközi Folkhétvége a nemzeti kultúrák ünnepe, magyar és külföldi együttesek tánccal, zenével, pompás öltözetekkel hívják fel a figyelmet nemzeti hagyományaikra – mondta az MTI-nek Kubik Elvira, a rendezvény sajtóreferense.
A táncegyüttesek úgy vonultatják fel a hazai és nemzetközi folklór legjavát, hogy az élménynek aktív részese a közönség is – tette hozzá.
A csütörtöki nyitónapon görög és török néptánccsoportok, zenészek foglalják el a Dobó tér szabadtéri színpadát, a talpalávalóról a táncházak és népzenei koncertek is gondoskodnak. Emlékezetes szórakozást ígér a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának esti koncertje is. 20-án hagyományosan megrendezik az utcabált és a tűzijátékot.
A folkhétvége jó hangulatát a néptáncegyüttesek színpompás kavalkádja, a népzenei koncertek és táncházak mellett a IX. Egri Bormustra finom borai és ízletes étkei is garantálják.
Az Egri Bormíves Céh által szervezett mustrán az egri borvidék borászai mutatkoznak be, idén 22 borászat közel 160 nemzetközi díjas borát kóstolhatják meg a látogatók.
Csütörtökön hirdetik ki az Egri Csillag legendapályázat eredményét. Az Egri Csillag fehér bor, a messze földön híres Egri Bikavér fehér párja. A név viselésére az a bor lesz jogosult, amely legalább 50 százalékban olaszrizlingre, hárslevelűre, leánykára, királyleánykára, zengőre, zenitre épül, ugyanakkor az illatos fajták – zefír, tramini, ottonel muskotály, irsai, cserszegi fűszeres – aránya nem érheti el a 30 százalékot.
A bormustra vasárnapi színpadi programjából kiemelkedik a krakkói kórus hangversenye, utánuk a Buszkasi Zenekaré lesz a színpad, majd az egri Kerekes Band koncertjén tapsolhat a közönség. A Buszkasi érdekessége, hogy a zenekar egyik tagja Rázsi Botond egri alpolgármester.
Az eseményre idén nyársonsütéssel készül az egyik egri étterem látványkonyhája. (MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=1817

Beküldte: - aug 13 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin