Startolt Szolnokon a 35. EFOTT
A szálláshelyek túlnyomó része már most, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, vagyis az EFOTT 0. napján kiteheti a megtelt táblát Szolnokon, ahol az előzetes jegyvásárlási adatok alapján akár látogatói rekordot is dönthet fesztivál.

Dajka Zoltán tájékoztatása szerint kedden délután az előre meghirdetett időponthoz képest 70 perces csúszással nyitotta meg kapuit az idén 35. alkalommal megrendezett fesztivál. A főszervező a késést a rendezvény méreteivel és az évről évre változó helyszínnel magyarázta.
“Meglepődnek majd, akik ellátogatnak Szolnokon a Tiszaligetbe, ahol várost építettünk a városban” – fogalmazott, hozzátéve, hogy minden hatósági előírásnak eleget téve, biztonságos és jól szervezett programokkal várják a vendégeket. A seregszemle zavartalan lebonyolításán mintegy másfélezer ember dolgozik.
Mivel a meteorológiai előrejelzések nyárias időjárást ígérnek, a múlt évihez hasonló jegyelővételi adatok alapján a tavalyi, 70 ezret megközelítő látogatószámra, vagy akár azt meghaladó érdeklődésre is számítanak a szervezők a vasárnapig tartó fesztiválon.
A Tisza-parti megyeszékhely szálláshelyei nagyrészt már mostanra beteltek, a hétvégére pedig – a főszervező tudomása szerint – minden kiadó szobát lefoglaltak a városban. A fesztivál területén azonban ingyenesen sátorozhatnak az érkezők – jelezte Dajka Zoltán.
A programkínálatról szólva elmondta: Magyarország legnagyobb hallgatói buliján a város zöldövezetének számító Tiszaligetben 8 különböző helyszínen összesen 300 fellépő szórakoztatja majd a közönséget.
Az EFOTT 0. napján, kedden ebből ugyan még csak egy színpadon zajlanak koncertek, ám a fellépők – Haddaway, Kovács Kati, Fluor Tomi, Vastag Csaba, Király L. Norbi, az Animal Cannibals vagy éppen Ganxsta Zolee és a Kartel – garantálják a ráhangolódást a hét további eseményeire. Ezt követően pedig szerdától olyan neves hazai előadók lépnek fel, mint a Quimby, a Tankcsapda, a Republic, a Kiscsillag, a Ladánybene 27 és a Mystery Gang. Ráadásként pedig egy igazi világsztár, az angol Apollo 440 is a “húrok közé csap”.
A zenei programok mellett a sportolási lehetőségek gazdag tárházából, valamint változatos gasztronómiai, kulturális, illetve szabadidős kínálatból választhatja ki minden látogató a kedvére valót. Lesz tehetségkutató verseny, csocsóbajnokság, vitaszínház és média workshop, az első naptól pedig a Liget Termálstrand és élményfürdő is várja a hűsölni vágyókat. A strandbelépést a heti karszalaggal rendelkezőknek az EFOTT biztosítja, a napijegyesek pedig kedvezményes áron válthatnak belépőt a tiszaligeti strandfürdőbe.
Dajka Zoltán kitért arra is, hogy a szolnokiak, valamint a városban tanuló diákok kedvezményes jeggyel léphetnek be a fesztiválra. A Szolnokra való eljutást a MÁV megerősített vonalakkal segíti, a vasútállomásról pedig buszjáratok közlekednek a Tiszaligetig. (MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=1548

Beküldte: - júl 13 2011. Kategória EFOTT, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin