A Pat Metheny Trio Budapesten játszik október 28.-án
Már csak három hét és Budapesten lép fel a Pat Metheny Trio; a világ egyik legjobb gitárosa, az eddig 18 Grammy-díjat begyűjtött amerikai dzsesszzenész által vezetett együttes október 28-án a Budapest Kongresszusi Központban játszik.

Az 57 éves Pat Metheny csaknem négy évtizede tartó pályafutása alatt több mint félszáz albumot készített, játszik szólóban, különböző formációkban és rendszeresen közreműködik mások anyagain. Legutóbbi albuma What’s It All About címmel nyár elején jelent meg, ezen a hatvanas évek népszerű popslágereinek akusztikus feldolgozását rögzítette a gitáros.

Budapesten ezúttal triójával fog játszani, amelyben jelenleg Bill Stewart dobol és Larry Grenadier basszusgitározik. A csapat 00-11 elnevezésű, október 22-én kezdődő turnéja keretében a ShowTime Budapest szervezésében érkezik Magyarországra 28-án, előző este Belgrádban zenélnek, a következő állomás 30-án pedig Hamburg. A december elejéig tartó koncertsorozat Németország után érinti Franciaországot, Svájcot, Lengyelországot, Horvátországot, Olaszországot, Spanyolországot, Izraelt, Törökországot és Görögországot is.
A Metheny-Stewart-Grenadier felállású trió eddig három albumot készített. A koncerteken folyamatosan változtatják a programot, szerepelnek benne régebbi, ismertebb darabok és új számok is.
A gitáros húszévesen, 1974-ben lett szélesebb körökben is ismert, amikor csatlakozott Gary Burton vibrafonos zenekarához és később hat albumon is játszott vele. Az évtizedek során olyan remek zenészekkel dolgozott együtt, mint például John Scofield, Brad Mehldau, Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock vagy David Bowie.
“Nekem nem elsősorban a műfajok számítanak, Steve Reich a példa rá, hogy klasszikus zenészekkel is szívesen játszom. Az a döntő, ki milyen erős személyiség. David Bowie például lenyűgözött, amikor 1985-ben együtt dolgoztunk a This Is Not America című rockszámon a Pat Metheny Grouppal” – mondta a zenész júniusban Londonban az MTI-nek adott interjúban.
Pat Metheny többször, több formációval járt már Magyarországon: 1998-ban még a Budapest Sportcsarnokban, 2002-ben, 2005-ben és 2008-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lépett fel.
“Magyarországi koncertjeimről nagyon kellemes emlékeket őrzök, szeretem a magyar népzenét, és nagyon tetszik amit a Trio Midnight csinál” (MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=2315

Beküldte: - okt 9 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin