A londoni olimpia magyar bajnokai tiszteletére ad koncertet Tommy Vig
Budapest, 2013. november 28., csütörtök (MTI) – Dzsesszkoncertet ad a londoni olimpiai játékok magyar bajnokainak tiszteletére Tommy Vig vibrafonművész, dobos és zeneszerző, akit a magyar sportolók londoni aranyérmei által ihletett nyolc dzsessz szimfóniáját adja elő december 1-jén a budapesti Duna Palotában.

Az előadáson Tommy Vig és a Budapest Jazz Orchestra mellett színpadra lép Benkó Sándor Kossuth-díjas klarinétművész és Mia Kim énekesnő is – adta hírül a szervezők MTI-hez közleménye.

Tommy Vig

Tommy Vig


Több művészeti ág képviselője színesíti majd a koncertet: Sennyey Tibor költőnek a kompozíciókhoz írt rövid verseit Zelinka Tamás olvassa fel, Darab Katalin balett-táncos pedig az egyes sportágakat illusztrálja majd előadásában. Ruttka Ferenc festőművész a művek ihletésére élőben egy vászonra kivetítve fest meg 12 festményt, amelyeket a koncert után az Olimpiai Bajnokok Klubja által rendezett fogadáson a londoni magyar aranyérmes sportolóknak ajándékoz.
Az Egyesült Államokból 2006-ban hazatelepült, nemrég 75. születésnapját ünneplő Tommy Vig olyan neves művészekkel szerepelt együtt színpadon, mint Frank Sinatra, Miles Davis, Rod Stewart, Diana Ross vagy Michael Jackson. A sporttal sem ez lesz az első kapcsolata a zenésznek, hiszen ő rendezte meg az 1984-es Los Angeles-i játékokat kísérő Olimpiai Dzsesszfesztivált is.

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=5391

Beküldte: - nov 28 2013. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin