Ex-Piramis-tagokkal bővült a szolnoki Gitármánia Tábor
Az egykori Piramis együttes két tagja, Závodi János gitáros és Köves Miklós dobos is csatlakozott az idei szolnoki Gitármánia Tábor oktatói közé; a július 23. és 29. közötti rendezvényen Al Di Meola zenekarának magyar dobosától, Kaszás Pétertől szintén tanulhatnak a résztvevők.

Az egyhetes táborba eddig 250-en jelezték a részvételüket, a nagy érdeklődés miatt a szervezők július 20-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt – közölte Nagy Szabolcs sajtóreferens az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint az élő, hangszeres zenéről szóló táborba minden 12 évet betöltött személy jelentkezhet, ha kezdő vagy haladó szinten szívesen tanulna Magyarország legjobb könnyűzenészeitől.
A gitárosoknak órát tart például Lukács Peta a Bikini zenekarból és Nagy Ádám, a Roy és Ádám Trió tagja. A basszusgitárosokat Temesi Bertalan, Fehérvári Attila és Kolta Gergő, az énekeseket Magyar Hajnal, a billentyűsöket Cséry Zoltán, Krajczár Péter és Pulius Tamás is oktatja, a dobosok Szendőfi Pétertől, Markó Ádámtól és Csányi Zoltántól leshetnek szakmai trükköket. Mint azt már korábban bejelentették, az ütőhangszeres oktatók között lesz Gulli Briem, a világhírű izlandi dzsessz-funk fúziós zenekar dobosa is.
A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban számos témakörben lesznek előadások. Az egy hét alatt szórakozásra is lesz lehetőség, hiszen rendhagyó koncerteken bulizhatnak a táborozók. A város Tiszaligetében lévő táborban fellép például az Intim Torna Illegál, az Anti Fitness Club, a Special Providence, a Pribojszki Mátyás Band és a Cherry Bomb.
A táborban a hagyományoknak megfelelően idén is rendeznek tehetségkutatókat több százezer forint értékű ajándékokért. A legjobb diákok hazavihetik például a Marshall 50. születésnapjára készült limitált szériás erősítőt, egy Stratocaster gitárt, egy egyedi festésű basszusgitárt vagy nyerhetnek énekkurzust, mikrofont és más felszereléseket.
A zenekari verseny győztes csapata a díjon felül automatikusan bejut a Hangfoglaló Magyarország 2012 című tehetségkutató sorozat októberi döntőjébe, ahol újabb hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyerhet egymillió forint értékben.(MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=3817

Beküldte: - júl 16 2012. Kategória Rockzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin