Díjat nyert a Tudósokból Dr Máriás
Véget ért a 21. MEDIAWAVE Fesztivál, tegnap átadták a Párhuzamos Kultúráért Díjakat, és a filmes zsűri elismeréseit. Másodszor teljesített sikerrel a fesztivál Szombathelyen.

„Párhuzamos Kultúráért” díjátadó
A Ravaszdi kerekasztal folytatásaként a Mediawave Alapítvány 2001-ben kezdeményezte, hogy díjazásban részesüljenek az olyan magyar vagy az országban fellépő, egyéni művészi életpályával rendelkező személyiségek, akiknek civil, szuverén szellemisége sosem illeszkedett az épp aktuális vagy divatos kulturális irányzatokhoz. Akiket nem tudott befolyásolni és megtörni a környezet vagy a politika szándékos vagy szándéktalan átlaghoz szorító ereje.
Az elismerés neve a ”PÁRHUZAMOS KULTÚRÁÉRT” díj lett, amelyet 11 éve adnak át az arra érdemeseknek a MEDIAWAVE Fesztiválon.
A díjtárgyakat készítette Sándor József Péter, Alkotász.

A legjobb kisjátékfilmnek Zomborácz Virág, Valami kék című filmjét ítélte a nemzetközi szakemberekből álló zsűri.

A kísérleti filmek között egy spanyol alkotást, a La Gran Carrera, vagyis a Nagy Futam című alkotást találták a legjobbnak, míg az animációs filmek közül egy norvég film, a Sávia szerzete meg az elsőséget.

Dokumentumfilm kategóriában Forgács Péter, az Amerikai álom című filmjét jutalmazták első díjjal.

A zsűri különdíját a legjobb művészi kivitelezésért egy magyar-német produkciónak, a Binlootéqe Pascal című alkotásnak ítélték oda, a legjobb operatőri munka díját pedig a Bi, Dung So! vagyis a Ne félj, Bi! kapta.

A Mediawave fesztiválon osztották ki a hagyományok szerint a “Párhuzamos kultúráért” díjakat, amelyeket tizenegy éve adnak át.

Idén párhuzamos kultúráért díjban részesült Boka Gábor rendező, Horváth Judit fotográfus, Máriás Béla író, muzsikus, képzőművész, Sinai Varga Gizella Iránban élő festőművész, Tanai Erzsébet népdalénekes, és Stevan Kovacs Tickmayer újvidéki muzsikus, zeneszerző.

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=1286

Beküldte: - jún 13 2011. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin