Többet iszunk a hangos zene hatására
Az alkohol sokkal édesebbnek tűnik hangos zenében, sőt a zajok hatására azt is kevésbé tudjuk valósan megítélni, hogy mennyit fogyasztottunk – derült ki a Portsmouth Egyetem új tanulmányából.

Hogy lássa, vajon a zene hatással van-e az alkohol ízének érzékelésére, Dr. Lorenzo Stafford különös kísérletbe kezdett. Felkért 69 nőt és 11 férfit – akik 18 és 28 év közöttiek, és gyakori ivók voltak – hogy változó zenében értékeljék a kínált alkoholos italok ízét és alkoholtartalmát. Az eredményekből kiderült, hogy az önkéntesek lényegesen édesebbnek érezték az italukat, ha azt egyedül fogyasztották a hangos zenében.

“Mivel az ember születésétől fogva előnyben részesíti az édes ízt, ez a kutatás választ adhat arra, hogy miért fogyasztanak zajos környezetben több alkoholt az emberek. Úgy tűnik, hogy az elsődleges ízérzékelés immunis sok zavaró körülményre, a zenére azonban nem” – mondta a kutató.  

A kutatás a szakemberek szerint hozzásegítheti őket ahhoz, hogy jobban megértsék a mértéktelen és káros alkoholfogyasztást előidéző körülményeket, valamint az alkoholfüggőknek is nagy segítséget nyújthat. Az eredmények a tudósok szerint hatással lehetnek a szórakozóhelyekre, a helyi hatóságokra, valamint az italgyártó cégekre is. A tanulmány a Food Quality and Preference folyóiratában jelent meg.  (hazipatika.com)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=2876

Beküldte: - dec 28 2011. Kategória Bulvár. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin