Börtönben a a Pink Floyd-gitárosának fia
Csaknem másfél évre leültették a Pink Floyd gitárosának és frontemberének, David Gilmournak a fiát, Charlie-t, aki tavaly részese volt a brit trónörökös autókonvoja elleni támadásnak

Károly walesi herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő Rolls-Royce-át és a testőröket szállító kísérőjárműveket december 9-ének éjszakáján támadták meg feldühödött diákok London egyik legelegánsabb bevásárlóutcájában, a Regent Streeten. A támadók között volt a cambridge-i egyetemen tanuló 21 éves Charlie Gilmour, aki a vád szerint szemeteskukát vágott a konvoj egyik járművéhez, bezúzva annak ablakát.
Az ifjú Gilmour szervezetében a rendőrségi vizsgálat során jelentős mennyiségű LSD-t és váliumot mutattak ki. Charlie Gilmour olyan mértékű kábítószeres befolyásoltság alatt állt az incidens idején, hogy ügyvédje szerint semmire nem emlékszik a történtekből.

Ezt a dél-londoni Kingston kerület koronabírósága azonban nem találta enyhítő körülménynek, és pénteki végzésében 16 havi letöltendő szabadságvesztésre ítélte a fiatalembert.
Tavaly decemberben az utóbbi évek legsúlyosabb zavargásai törtek ki Londonban, miután az egyetemi tandíjhatárok emelése ellen szervezett, több tízezres tiltakozó diáktüntetés a rendőrséggel vívott heves összecsapásokba és erőszakcselekményekbe torkollt. A parlament előtt tüntető tömeg a végszavazás előtt is többször keményen összecsapott a lovasegységekkel megerősített rendőri erőkkel, a felső tandíjhatár megemelését jóváhagyó szavazás után azonban elszabadultak az indulatok, és a tömeg törni-zúzni kezdett. Sok tüntető átvonult a londoni West End híres – és a karácsony előtti időszakban különösen zsúfolt – bevásárlónegyedébe, és a Regent Streeten, valamint az Oxford Streeten több elegáns üzletet is feldúltak, számos kirakatot betörtek.

A Regent Streeten éppen akkor haladt el Károly herceg és felesége, akiknek autóját a tüntetők szintén megtámadtak. A támadók megrugdosták a jármű oldalát, a kocsihoz egy festékesdobozt vágtak, betörték egyik ablakát, és az ablakon keresztül valaki egy bottal meg is szúrta a trónörökös hitvesét.
A különleges kiképzésű Rolls-Royce végül megérkezett a londoni Palladium színházhoz, ahol a trónörökös pár egy gálarendezvényen vett részt, ám az exkluzív jármű úgy nézett ki, mintha a roncstelepről hozták volna ki: bal első ablaka be volt zúzva, oldalát horpadások borították, bal hátsó sárvédőjén és ajtóoszlopán pedig hatalmas fehér festékfoltok éktelenkedtek.
Az utóbbi évtizedekben ez volt a legsúlyosabb biztonsági incidens, amely a brit királyi család valamely magas rangú tagját érte.
A kocsit mindazonáltal többheti munkával helyrehozták, és ez a Rolls-Royce szállította Kate Middletont, Károly elsőszülött fiának, Vilmos hercegnek a menyasszonyát az idén áprilisban megtartott világraszóló esküvő helyszínére, a londoni Westminster-apátsághoz.
(MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=1569

Beküldte: - júl 15 2011. Kategória Bulvár. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin