A zene metafizikája – címmel Szabó Sándor könyvet adott ki
Világszerte ismert gitárosunk, Szabó Sándor elérkezettnek látta az időt, hogy ne csak a húrokból varázsolt hangokon hanem a betűkön keresztül is szóljon az igényes zenére kihegyezett fülű közönséghez. A zene metafizikája könyvből mindent megtudhat az olvasó arról ami a hangok mögött van.

Szabó már a kezdetektől a tökéletességet kereste a zenében, a végső hangot, azt a zenei formulát, mely katalizátorként segíti a hallgatót magasabb szintek elérésében valamint az élet értelmének felismerésben. Céljának elérése nem ment zenéje szépségének rovására, szerzeményeit egyetlen alkalommal sem áldozta fel a popularitás oltárán. Bármelyik lemezét is választjuk ki az igen gazdag repertoárjából, az azon található felvételek kivétel nélkül csodálatos esztétikai élményt nyújtanak. Szabó könyve bevezeti abba a világba az olvasókat amelynek szabályait követve születtek a muzsikus eddigi alkotásai is. Nem titok – még ha kicsit annak is hangzik – hogy a hang csodálatos módja az energiák kifejeződésének. Néha elegendő a magasabb síkok irányából a hangok áramoltatása, viszont előfordul, hogy az jelent segítséget, ha a közvetítés fogalmi úton történik. Egy idea eszenciájának a spirituális síkról való transzformálásához természetesen szükséges fogalmak és szavak alkalmazása. A zene metafizikája még számos “titokról” lebbenti fel a fátylat… Szabó könyve tartalmas olvasmány, nem az a fajta olvasmány amin az ember csak könnyedén átfut. Hiszen itt szónak komoly jelentése van. Az olvasó olyan, rendszerezett tudásra tehet szert a könyvnek köszönhetően, amelynek birtokában már egészen másként fogja szemlélni a világ dolgait, legyen szót zenéről vagy bármi más, hangokhoz kapcsolódó aktivitásról.

Szabó Sándor honlapja

Forrás: Napvilág.Net  - Czékus Mihály

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=2974

Beküldte: - jan 18 2012. Kategória CD/DVD, Komolyzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin