43 évesen meghalt Seth Putnam az A.C. frontembere
Június 11-én szívrohamban meghalt a grindcore  Anal C-u-n-t frontemberével énekesével, Seth Puthnam. A 43 éves énekes és zenekara épp egy új nagylemezen dolgozott. A banda következő lépésről még nincs hír.

Seth Putnam az Executioner nevű bandában kezdett basszusgitárosként, majd 1988-ban alapító tagja lett a brutális zenéjéről és morbid, degenerált, és ironikus szövegeiről ismert Anal C-u-n-t-nak, amelyet eredetileg csupán egyetlen demó és koncert erejéig szerveztek meg. A banda neve is provokáló, több média ki sem írta, csak következetesen Anal C-nek hívta a zenekart. A vége azonban egy évtizedekis tartó híres/hírhedt zenekar lett a csapatból.

Az énekessel a jelenlegi orvosi álláspont szerint szívroham végzett. 2004 őszén egyszer már kórházba szállították, miután két hónapnyi altatót vett magához feltehetően öngyilkossági szándékkal. „Bármilyen fékevesztett és ellentmondásos volt a zenei pályája, Seth nagyszerű ember volt a barátaival és a családjával, mindazokkal, akik szerették őt”, írta a gyászhír kapcsán a Seth barátja, aki Twitteren kommunikálta a szomorú hírt.
Zenélt és énekelt többek között a Pantera, a Corrosion of Conformity, a Napalm Death és az Eyehategod nevű bandákban.  2004. október 12-én öngyilkosságot kísérelt meg: két hónapra elegendő Ambien altatót vett be, aminek hatására kómába esett, de az orvosoknak akkor sikerült megmenteniük életét.

 

 

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=1299

Beküldte: - jún 14 2011. Kategória Rockzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin