Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php:4264) in /home/mus10000/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Zenés tv műsorok – Zene magazin https://www.musicmagazin.hu Zene minden műfaj egy oldalon, hírek, klippek, érdekességek Tue, 07 Nov 2017 09:52:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Puzsér kiosztotta a sártődős X-Faktor mentort https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/kiosztotta-sartodos-mentort/ https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/kiosztotta-sartodos-mentort/#respond Mon, 04 Sep 2017 08:53:31 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6617


A2017-09-04_10-53-12kár megrendezett, akár spontán volt a kiborulás, Radics Gigi, Puskás Peti és Gáspár Laci is látványosan megkövették a negyedik mentort, de mindhiába. Puzsér Róbert a cirkusz láttán, ahogy már tőle megszokhattuk, eljuttatott néhány keresetlen gondolatot a Kedvesem énekesének irányába – és ha már a mentortársak packázásán berágott, valószínűleg ezt sem fogja zsebre tenni.

Puzsér faceboook posztja:

Egy barátom nemrég mutatta meg, miként hisztizett ByAlex az X-Faktor évadnyitóján, miután Radics Gigi azzal szivatta őt, hogy az épp színpadon álló, tök alkalmatlan hasonmása szerinte jobb dalszövegíró és előadó, mint maga ByeAlex. Nos, Alex barátunk megsértődése és a stúdióból kivonulva előadott picsáskodása rendkívül visszatetsző médiapillanat volt. Ha egy előadó ennyi bizonytalanságot táplál a saját produkciója iránt, vajon miért rendez hisztit, ha kiderül, hogy azzal kapcsolatban nem egyedül neki vannak minőségi fenntartásai? Ha pedig ByeAlex esetleg úgy véli, hogy harminchárom évesen máris olyan életművet rakott le, amelynek kapcsán még a baráti viccelődés is megengedhetetlen, akkor rám vár a feladat, hogy elmondjam:

Alex, attól még, hogy egy olyan műsorban zsűrizel, ahol a kis barátaiddal adásról adásra felállva ünneplitek valamelyik vidéki italkimérés aktuális karakoe-hercegnőjét, még nem lettél se Bródy, se Szörényi, se Presser, se Bereményi, se Demjén, se Lovasi. Kár volna elhinned, hogy akkora ember vagy, hisz veled még ugyanúgy nem történt meg a sztárság, ahogy a Puskás Petivel vagy a Gáspár Lacival. Nincs azzal semmi baj, ha egy szórakoztató műsor keretei közt próbálsz a dalaidnak nyilvánosságot, magadnak meg pénzt szerezni – sokan megtették ugyanezt. Mindaddig, míg saját elhatározásból és őszintén – nem pedig produceri utasításra – állsz fel tapsolni, csak annyit gondolok, hogy egy rossz ízlésű ember vagy, aki tényleg nem érti, hogy kulturált környezetben nem indokolt a standing ovation, csak mert valaki Hódmezővásárhelyről hamis hangok nélkül elénekelt valami szutyok világslágert. Ehhez a nárcizmushoz viszont még fel kell nőnöd művészileg, mert ugyan aranyos kis dal volt a Kedvesem, de talán nem árulok el titkot azzal, hogy nem írtál vele új fejezetet a magyar kultúra nagykönyvébe.

 

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/kiosztotta-sartodos-mentort/feed/ 0
Pécsi gálaműsor Bartók és Kodály jegyében https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/galamusor-kodaly-jegyeben/ https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/galamusor-kodaly-jegyeben/#respond Tue, 22 Aug 2017 05:56:13 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6607 A két magyar zeneszerzőre, Bartók Bélára és Kodály Zoltánra emlékezik a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny augusztus 29-i, pécsi gálaműsorával a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.

Az MTI-nek hétfőn eljuttatott közlemény szerint a pécsi bazilika nyugati kapuja előtti térre szervezett nagyszabású szabadtéri koncerten szimfonikus zenekar, kórus, szólisták, népi zenekar és táncosok lépnek együtt színpadra.
Mint fogalmaztak, Kodály Zoltán és Bartók Béla olyan művei szólalnak meg feldolgozásokban, amelyek “utat találnak azok szívéhez is”, akikéhez eddig nem állt közel.2017-08-22_7-56-04
A koncert “koronájaként” egy olyan produkciót láthat a publikum, ahol a kórus és a zenekar mellett a Czifra Táncegyüttes művészei is közreműködnek, illetve népi hangszerek – köztük cimbalom – is szerepet kapnak.
A Fölszállott a páva legtehetségesebb résztvevői mellett olyan ismert és közkedvelt művészek is fellépnek, mint Pál István “Szalonna” és Bandája, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara Madaras Gergely vezényletével – írták.
Énekesként közreműködik Palerdi András, Zsikó Zoltán, Balga Gabriella, Kubinyi Júlia és Csizmadia Anna.
Az est moderátora Kossuth-díjas Sebő Ferenc, a nemzet művésze lesz, aki zsűritagként is közreműködött a közmédia által szervezet tehetségkutató sorozatban. (mti)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/galamusor-kodaly-jegyeben/feed/ 0
Fülesbagoly néven indul az tehetségkutató https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/fulesbagoly-indul-tehetsegkutato/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/fulesbagoly-indul-tehetsegkutato/#respond Fri, 27 Jan 2017 06:50:08 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6512 2017-01-27_7-50-03Fülesbagoly Tehetségkutató néven új országos könnyűzenei verseny indul Martonvásáron a Cseh Tamás Program támogatásával. A díjak között fesztiválokon és népszerű zenekarokkal közös fellépés, valamint stúdiózás és sajtómegjelenés szerepelnek.

A tehetségkutatóra olyan magyarországi és határon túli magyar együttesek, előadók jelentkezését várják, akik élőben, hangszerekkel zenélnek, vannak saját dalaik és nem rendelkeznek lemezkiadói és országos rádiós múlttal – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A zenészek tetszőleges stílusban játszhatnak, lehet pop, rock, dzsessz, ska, hiphop, blues, metál, reggae, punk, funky, szving, country vagy bármi más is. A beküldött hanganyagokat előzsűrizik, a legjobbakat az április 22-i döntőben hallgatják meg a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban.
A produkciókat szakmai zsűri véleményezi és díjazza, amelynek tagja Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a debreceni Campus Fesztivál programigazgatója, valamint Warnusz Zsuzsa zenész, a Budapest Voices művészeti vezetője.
A nyertes felléphet az idei Campus Fesztiválon és a Budapest Music Expón, 5 millió forint értékben sajtómegjelenéseket kap, elkészíthet egy kislemezt Magyarország egyik legjobb stúdiójában és részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.
A különdíjak között szerepel fellépés a Hiperkarma, a Road és a Kowalsky meg a Vega előtt, koncertezés a martonvásári Magyar Népdal Napján, illetve egyéb médiamegjelenések. A jelentkezési határidő április 3. éjfél. A Fülesbagoly Tehetségkutatót első alkalommal szervezik meg az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program támogatásával.
További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon olvasható.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/fulesbagoly-indul-tehetsegkutato/feed/ 0
A Dal 2017 – Kihirdették az első válogató résztvevőit https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/kihirdettek-valogato-resztvevoit/ https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/kihirdettek-valogato-resztvevoit/#respond Wed, 11 Jan 2017 05:54:31 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6479 2017-01-11_6-54-03Kihirdették a közmédia dalválasztó show-ja január 14-i első válogatójának tíz résztvevőjét; A Dal 2017 hat héten át tartó versenyében idén is harminc produkció küzd a végső győzelemért.

A három válogató adás – január 14., 21. és 28. – után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe – február 4. és 11. -, majd nyolcan a február 18-i döntőbe.
Az első elődöntőben Benji a Karcok, Calidora a Glory, Csondor Kata a Create, Henderson Dávid a White Shadows, a Leander Kills az Élet, a Rocktenors az Ősz, a Roma Soul a Nyitva a ház, Singh Viki a Rain, a Spoon21 a Deák, a The Wings pedig a Mint a hurrikán című számmal lép fel.
A verseny zsűrijében a Fonogram- és eMeRTon-díjas énekesnő, Zséda; Frenreisz Károly, a Metro és az LGT egykori tagja, a Skorpió vezetője; valamint a szintén Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes frontembere, Both Miklós mellé idén új szereplőként csatlakozik Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, aki 2012-ben maga is indult, és Vízió című dalával a legjobb négyig jutott A Dalban.
Mint a produkció korábban is hangsúlyozta, a dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet.
A produkció további díjakkal is szeretné ösztönözni az igényes és kreatív munkát, így A Dal 2017-ben is díjazzák a legjobb dalszöveget és kiosztják A Dal felfedezettje címet is. Az online Akusztik Dalverseny nyertese pedig a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen túl felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.
A közönség ötödik zsűritagként 2017-ben is szavazhat kedvencére vagy pontozhatja kedvencét. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül érhető el.
Szombatonként 19.30-kor a Dunán Tatár Csilla és Harsányi Levente várja a nézőket. A Dal 2017 folyamatosan frissülő weboldalán (www.mediaklikk.hu/adal) rengeteg extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról, A Dal után közvetlenül pedig a Dal Kulissza következik, ahol az előadók és a készítők számtalan érdekes és plusz tartalommal szolgálnak a produkciókról, valamint a közösségi felületeken feltett kérdésekre is válaszolnak.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/kihirdettek-valogato-resztvevoit/feed/ 0
Péntektől látható a Dunán a Fölszállott a páva https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/pentektol-lathato-folszallott/ https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/pentektol-lathato-folszallott/#respond Sun, 06 Nov 2016 18:09:00 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6433 Idén is a gyerekeké a főszerep a Fölszállott a páva című, népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban, amelynek első két adását október 21-én és 28-án sugározza a Duna csatorna, az élő elődöntők november 4-én kezdődnek.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójában a négy elődöntőt két középdöntő követi, a kategóriák győzteseire pedig a december 16-i döntőben derül fény. A 6-14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket: külön versenyeznek az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok; valamint a néptáncegyüttesek.
“Büszkék vagyunk a márkára, amely nemcsak tartalmát és lelkét tekintve magyar, hanem a licencét illetően is hazai termék. Büszkék vagyunk arra is, hogy a Páva bebizonyította: sem a népzene és néptánc, sem a közszolgálati tartalom nem tűr meg magán port” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a műsor évadindító hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.
Hozzátette: a közmédia képes megújulni és trendeket diktálni, hiszen a mai médiapalettán ritkaságnak számít, hogy az értékközvetítés és értékmentés úgy találkozik a modern képi világgal és technikával, hogy egyik sincs a másik kárára.2016-11-06_19-08-57
A Fölszállott a páva minden adásában kategóriánként három induló lép színpadra, a produkciókat hattagú szakmai zsűri értékeli. A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas dalszerző, népzenekutató; tagja Berecz István, a Fölszállott a páva első versenyének szólótáncos nyertese; Agócs Gergely népzenész, néprajzkutató; Kocsis Enikő táncművész, koreográfus; Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész; valamint Tímár Böske, a Csillagszeműek táncegyüttes alapítója, művészeti igazgatója. Műsorvezetőként idén is Morvai Noémit és Novák Pétert láthatják a nézők.
Balogh Júlia, a Fölszállott a páva vezető szerkesztője a sajtótájékoztatón kiemelte: hálával tartoznak azoknak, akik 2012 óta eljöttek a televízióba és megmutatták, mit tudnak. “A Páva egy tükör mindannyiunk és a nemzet számára, amelyben magunkra ismerhetünk” – fűzte hozzá.
Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója arról szólt, hogy a munka dandárján – az előválogatókon és a balatoni táboron – túl vannak, most már a nemes versengés következik. Kitért arra is, hogy a visszajelzések szerint egyre több fiatal fordul saját kultúrája felé, és keresi a lehetőséget, a művészeti iskolákat, ahol mindezt a tudást elsajátíthatja.
Gáspár Bence, a produkciót támogató OTP Bank Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának főosztályvezetője kiemelte: a Páva sikere vitathatatlan, és a közönség szórakoztatása mellett tehetségeket segít hozzá ahhoz, hogy hivatásukká emelhessék azt, amiben a legjobbak. Ezáltal fontos küldetést teljesítenek: megőrzik a múlt értékeit és a jövő számára is élvezhetővé teszik – tette hozzá.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/pentektol-lathato-folszallott/feed/ 0
Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – A Kállay Saunders Band nyerte a második elődöntőt https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/eurovizios-dalfesztival-elodontot/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/eurovizios-dalfesztival-elodontot/#respond Mon, 01 Feb 2016 04:29:47 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6305 2016-02-01_5-30-20A Kállay Saunders Band nyerte A Dal második elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Oláh Gergő, Vásáry André, Gáspár Laci, a Karmapolis és Szécsi Böbe, a tévénézők szavazataival a Passed jutott tovább a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

A Kállay Saunders Band Who We Are című dala 41 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Két ponttal kevesebb jutott Oláh Gergőnek, aki a Győz a jó című számot énekelte, valamint Vásáry Andrénak, aki a Why-jal versenyez. Szintén a zsűri döntésével jutott tovább a 37 pontos Gáspár Laci és a Love and Bass, valamint a 36 pontos Karmapolis és Szécsi Böbe, ők a Hold On To című dalt adták elő.

A Duna és a Duna World csatornán élőben közvetített első elődöntőben a négy zenész, énekes, dalszerző zsűritag – Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot – mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők mobilalkalmazás segítségével, A Dal honlapján, valamint sms-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így alakult ki öt továbbjutó.
A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a Passed nevű formáció és a Driftin’ című dal lett, így ők is bejutottak a középdöntőbe.

A harmadik elődöntőt február 6-án rendezik, onnan is hat dal jut a két középdöntőbe, amelyet február 13-án és 20-án rendeznek. A Dal 2016 február 27-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.
Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 372 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe. A Dal 2016-ról a mediaklikk.hu/dal oldalon található bővebb információ.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/eurovizios-dalfesztival-elodontot/feed/ 0
Vége a amagyar X-faktrnak, helyette Got Talent lesz! https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/amagyar-faktrnak-helyette/ https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/amagyar-faktrnak-helyette/#comments Mon, 23 Feb 2015 07:17:36 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6046 2015-02-23- 8-17-17Öt évad után parkolópályára kerül az X-Faktor! A Blikk megtudta: az RTL Klub idén már nem tervezi a tehetségkutató elindítását, helyette viszont egy újabb, külföldön már nagy sikert aratott show-műsorral, a Got Talenttel készül az idei őszre.
Ez azonban azt jelenti, hogy a műsorral együtt a mentorok is eltűnnek, Tóth Gabi, Szikora Róbert, Little G és Alföldi Róbert is mi
nden bizonnyal búcsút inthet milliós sztárgázsijának, helyettük ugyanis új zsűritagok foglalnak majd helyet az ítészek székében.

– A hír igaz, a világhírű Got Talent formátumot most mi is elhozzuk az RTL Klub nézői­nek. A tehetségkutató show ősztől Hungary’s Got Talent címmel látható majd a képernyőn – erősítette meg az információt Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója.

A műsort egyébként, csakúgy, mint az X-Faktort, Simon Cowell álmodta meg még 2006-ban, tavalyelőtt pedig az Attraction csapatának köszönhetően Magyarország is beírta magát a történetébe, a magyar csapatnak ugyanis Londonban sikerült megnyernie a tehetségkutatót, általa pedig világhírűvé válnia. Így szinte nem is kérdés, hogy az együttes vezetőjének, Szűcs Zoltánnak lesz-e helye a zsűri tagjai között.
tovább a Blikken

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/amagyar-faktrnak-helyette/feed/ 2
Simone Battle, az X-factor üdvöskéje megölte magát https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/factor-udvoskeje-megolte/ https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/factor-udvoskeje-megolte/#respond Mon, 08 Sep 2014 13:26:21 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=5904 2014-09-08- 15-25-47Holtan találták hollywoodi otthonában az amerikai X Factor egykori felfedezettjét, Simone Battle-t (25).

Az énekesnő holttestére édesapja talált rá a sztár Los Angeles-i házában. Bár a rendőrség eleinte nem közölt részleteket Simone haláláról, azóta kiderült, hogy a tehetség felakasztotta magát.

Battle halálhíre megdöbbentette családját és rajongóit, az énekesnő ugyanis látszólag boldog volt, hiszen karrierje kezdett felfelé ívelni: a G.R.L. lánycsapatban énekelt, ami azért jött létre, hogy az egykori The Pussycat Dolls nevű lánycsapat utódja legyen.

Simone 2011-ben tűnt fel az amerikai X Factor című tehetségkutatóban, és azonnal lehengerelte a zsűrit. Bejutott az élő show-ba is, ahol Simon Cowell mentorálta. A mogul egy közleményben fejezte ki együttérzését egykori mentoráltja családjának és rajongóinak, és lesújtó veszteségnek nevezte Simone halálát.

“Nincsenek rá szavak, milyen mélyen érint minket az elvesztése. Simone elképesztő tehetségét csak hatalmas szíve múlta felül” – írták a G.R.L. tagjai a csapat Twitter ol dalán. (blikk)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/xfaktor/factor-udvoskeje-megolte/feed/ 0
Eurovíziós Dalfesztivál – Osztrák győzelem, Kállay-Saunders András ötödik https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/bulvar/eurovizios-dalfesztival-gyozelem-saunders/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/bulvar/eurovizios-dalfesztival-gyozelem-saunders/#respond Sun, 11 May 2014 05:48:34 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=5732 Conchita Wurst osztrák énekes nyerte Rise Like a Phoenix (Szállj főnixként) című dalával az 59. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton este rendezték Koppenhágában. A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András Running című számával az ötödik helyen végzett.

A 26 éves osztrák győztes, Conchita Wurst, aki tizenegyedikként adta elő dalát, nagy fölénnyel, 290 ponttal győzött a 26-os döntőben, mögötte a holland duó, a Common Linnets lett a második a Calm After the Stormmal (238 pont), a svéd Sanna Nielsen és az Undo (218 pont) a harmadik.
A végeredmény a nemzeti zsűrik és a tévénézők szavazatainak kombinációjaként alakult ki.
Ausztria másodszor nyerte a versenyt, 1966-ban Udo Jürgens lett az első.

A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, 143 ponttal az 5. helyen végzett Running című dalával. Ez az eddigi második legjobb magyar eurovíziós helyezés. Magyarország Montenegrótól a maximális 12 pontot kapta, 10-et Romániától és Macedóniától, 8-8-at Azerbajdzsántól és Albániától.
Az idén a Join Us (Csatlakozz hozzánk) szlogennel zajlott Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében a B&W Hallernében a végeredmény úgy alakult ki, hogy összeadták az egyes országok által adott kombinált (a nemzeti zsűrik még a pénteki főpróbán megszületett értékelése, illetve a tévénézők telefonos szavazatai alapján összeállt) pontszámokat. Az országok által adott három legmagasabb pontszámot (8-10-12) a 37 országból bejelentkező szóvivők, Magyarországról Novodomszky Éva, ismertették; a 7 ponttól egyesével lefelé következett a többi nemzeti pontszám.
A férfiként – Tom Neuwirth néven – született, de a színpadra női külsővel, ám szakállal lépő Conchita Wurst a grazi divatiskolában tanult, és egész eddigi életében az eurovíziós szereplésről álmodott. Egy fiúcsapat színeiben korábban már indult az osztrák válogatóversenyen, de akkor másodikok lettek.
Az MTI-nek még a verseny előtt azt mondta, talán sokszor nem könnyű az érvényesülés számára, de ez az élete, az éneklés, emellett a modellkedés, illetve a házigazda szerep is nagyon érdekli különböző műsorokban.
Rise Like Phoenix című dala olyan, akár egy James Bond-film betétdala. “Pontosan ez volt a célom, egy ilyen dal, imádom a James Bond-széria Shirley Bassey által előadott zenekari betétdalát. Egy ilyen lehetőség talán csak egyszer adódik egy ember életében, én pedig élni akarok vele” – tette hozzá korábban.
A döntőt követő sajtótájékoztatón azt mondta, a választással Európa megmutatta, hogy toleráns és tiszteletben tartja mindenki jogát ahhoz, hogy megválassza, miként kíván élni.
Dalának magyar vonatkozása, hogy szimfonikus kíséretét a Magyar Rádió 22-es stúdiójában vették fel a Budapest Art Orchestrával.2014-05-11- 7-47-42
Kállay-Saunders András az MTI-nek az öltözőben a szereplésről elmondta: “Soha nem fogom ezt elfelejteni, amikor öreg leszek, akkor is emlékezni fogok rá. Sajnálom, hogy vége, de fantasztikus volt. A jövőben is szeretném Magyarországot képviselni a világban, nagy álmaim vannak, célom, hogy minél többen megismerjék a hangomat”.
A 29 éves, New York-i születésű magyar énekes hangsúlyozta: reméli, otthon most büszkék rá és nagyon boldog, köszöni mindenkinek, hogy lehetőséget kapott a szereplésre.
Conchita Wurstról elmondta: nagyon jól énekelt, a dal is remek volt. Hozzátette: a hollandok voltak a kedvencei, drukkolt nekik és örül, hogy befutottak másodiknak.
Kállay-Saunders András szerint a Common Linnets és az ő jó szereplése mutatja, hogy az Eurovízió változik, az igazi dalok kerülnek előtérbe.
A magyar dal társszerzője, Szakos Krisztián elmondta: óriási “flash” ez az érzés, megérte ennyit dolgozni, majdnem egy év munkája van az 5. helyezésben.
Kállay-Saunders András huszonegyedikként lépett színpadra és jól, nagy átéléssel énekelte a Runningot, amellyel sikert aratott az arénában. A lassú bevezetővel induló, majd felgyorsuló drum and bass-es zenéhez kapcsolódott a két táncos, Likovics Alexandra és a maszkot viselő Nagy Tibor, akik a Running komoly témáját, a gyerekek elleni erőszak kérdését érzékeltették a színpadon mozgásukkal.
A koreográfiát Kelemen Kata készítette, Kállay-Saunders Andrást két vokalista, Cselovszky Rozina és Fedor Kyra is segítette a színpadon.
Az idei dalfesztivál döntőjét, a showműsort 45 ország közvetítette élőben, köztük Ausztrália és Kína, és több mint 180 millióan nézték a televízión keresztül. Az egykori hajógyári szigeten a hatalmas, tízezer négyzetméteres csarnokban több mint 11 ezren látták a versenyt. Grandiózus volt a hang- és a fénytechnika, a 215 négyzetméteres színpad köré, amelyet teljesen bevilágítottak LED-lámpákkal, egy 20 méter magas kockát építettek 40 tonna acélból. A háttérben egy 110 méter hosszú, 1200 négyzetméteres kivetítőt használtak.
A döntő idején a zászlókat lobogató fanatikus rajongók és bloggerek ellepték a B&W Hallernét és a sajtóközpontot, óriási hangulatot teremtve a versenyen.
A látványos showban a dalfesztivál történetében először volt három műsorvezető. A műsor során bemutattak egy produkciót, amely Beethoven Örömódáját használta fel, felidéztek vicces epizódokat a korábbi évekből, és színpadra lépett a tavalyi győztes, Emmelie de Forest, aki az idei verseny hivatalos dalát, a Rainmakert vízben táncolók és a döntősök közreműködésével adta elő, de felidézte tavalyi nyertes dalát, az Only Teardropsot is.
Mivel az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny szabályai szerint mindig az előző évi nyertes a rendező ország, jövőre Ausztriában lesz az esemény.
Eddig 26 ország győzött Eurovíziós Dalfesztiválok 1956 óta zajló történetében, a legtöbb győzelem – hét – az íreké.(mti)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/bulvar/eurovizios-dalfesztival-gyozelem-saunders/feed/ 0
Ma tartják a Fölszállott a páva első elődöntőjét https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/tartjak-folszallott-elodontojet/ https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/tartjak-folszallott-elodontojet/#respond Sat, 15 Mar 2014 04:55:53 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=5608 2014-03-15- 5-54-57Ma tartják a Fölszállott a páva 2014 című műsorának első elődöntőjét; a népzenei és néptáncos tehetségkutatót, –  amelyet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a Hagyományok Házával együttműködésben szervez – a Duna élőben közvetíti.

A 2013-ban 8 helyszínen megrendezett területi előválogatókból az idei Fölszállott a páva élő adásaiba, az elődöntőkbe összesen 48 produkció jutott be négy kategóriában: énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek versengenek egymással.

Márciusban négy adáson keresztül kategóriánként három-három produkció mutatkozik be a zsűri előtt, amelynek elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész. A testület tagja Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, zenész és Diószegi László, történész,
koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke.
Az elmúlt nyolc hétvégén a Duna nézői a területi válogatófilmeket láthatták: határon innen és túl, szakmai zsűri segítségével több mint ezer fiatal mérte össze tudását a népzenei és néptáncos tehetségkutatóban.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenes-tv-musorok/folszallott-a-pava/tartjak-folszallott-elodontojet/feed/ 0