Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php:4264) in /home/mus10000/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Múzeumok éjszakája – Zene magazin https://www.musicmagazin.hu Zene minden műfaj egy oldalon, hírek, klippek, érdekességek Tue, 07 Nov 2017 09:52:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Programok a Ráday KultUccában https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/programok-a-raday-kultuccaban/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/programok-a-raday-kultuccaban/#respond Fri, 21 Jun 2013 04:10:35 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=5026


Élőzene, divatbemutató, környezetvédelmi programok, ingyenes városnéző séták és könyvbemutató is szerepel a fővárosi Ráday KultUcca éjfélig tartó szombati programjában.radaycim

Az éjfélig nyitva tartó Ráday utca ünnepi díszben fogadja a látogatókat. Gyepszőnyeggel borítják be az aszfaltot, virágosítják a járdákat, és mécsesekkel, gyertyákkal világítják ki az utcát.
Sajátos múzeumi sétaútvonalat is kínálnak a szervezők a Magyar Nemzeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum között. A séta első állomása a Kálvin tér, majd az Ybl-palota érintésével a Ráday Gyűjtemény és a Biblia Múzeum következik. A Bakáts téri templomtól pedig a Knézits utcán át az Iparművészeti Múzeumig tart az útvonal – közölték a szervezők az MTI-vel.
Folytatódik a nyitott udvar program, amelyben a több mint százéves szecessziós házak rejtett udvarait nyitják meg a látogatók előtt.

Lesz szabadtéri divatbemutató I want to ride my recycle címmel. Két iparművész, Rostás Zoltán és Huszanyik Éva papírból, szemeteszsákokból, reklámszatyrokból, egyéb háztartási hulladékokból vagy használt ruhákból készített öltözékeiket és ékszereit mutatja be.
A Bibliás Könyvesbolt és a Biblia Múzeum Udvardi Erzsébet Kossuth-díjas festőművész Teremtés című kiállításával várja a látogatókat. A Bakáts téri katolikus templom a 2014-es Ybl Miklós évfordulóra készülve installációkon és tablókon keresztül mutatja be a templom történetét és kincseit.
A 2B Galériában ír irodalmi ünnepet tartanak. Lesz beszélgetés James Joyce híres regényéről, az Ulyssesről és szereplőjéről, Leopold Bloomról, a műből kétnyelvű felolvasóestet is tartanak, este pedig az íróról és a műveiből készült filmekből részleteket vetítenek a Ráday Könyvesházban. A Madách zenekar az 1920-as évek zenéjével szórakoztatja az érdeklődőket a 2B Galéria előtt – írták a szervezők.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/programok-a-raday-kultuccaban/feed/ 0
Programok a vadászat jegyében Nyíregyházán https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/programok-a-vadaszat-jegyeben-nyiregyhazan/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/programok-a-vadaszat-jegyeben-nyiregyhazan/#respond Tue, 11 Jun 2013 13:45:19 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=4966 Fegyverbemutatóval, trófea- és természetfotó-kiállításokkal, filmvetítéssel, valamint vadból készült ételek kóstolójával várják az érdeklődőket szombaton a Múzeumok éjszakájának nyíregyházi programsorozatán.

A helyi rendezvényt idén egy héttel az országos programsorozat előtt tartják meg három helyszínen, a Jósa András Múzeumban, a Kállay- és a Vízügyi Gyűjteményben – mondta Bene János múzeumigazgató az eseményről tartott keddi sajtótájékoztatón.

A kapunyitás június 15-én, szombat délután négy órakor lesz, az ünnepélyes köszöntők után új időszaki kiállítások nyílnak meg a Jósa András Múzeumban: látható lesz például a Vadászok, fegyverek, trófeák és A mező vadjai, az ég madarai című régészeti tárlat, de a közönség a híres vadászterületen, a Hajdú-Bihar megyei Gúthon lőtt világrekord dámszarvas trófeákat is megtekintheti a Nyírerdő Zrt. jóvoltából. Ekkor nyílik meg Erdőn, mezőn járva… címmel Valaczkai Erzsébet grafikus-festő kiállítása, két vadászati témájú fotókiállítás, bemutatják a népi zsákmányszerzés eszközeit, valamint egy kézműves bemutató keretében a vadászbútorok és vadászkerámiák festésének rejtelmeit.
A múzeumudvaron – játékos formában – az éléskamra élősködőire “vadászhatnak” az érdeklődök, akik emellett hasznos tanácsokat is kaphatnak ezek távoltartására.
A futtatott szarvastól a kemencés lángosig címmel gasztronómiai bemutatót és kóstolót tartanak, a szomszédos Benczúr téren pedig vadgazdálkodással kapcsolatos eszközök, vadászkutyák és sólymok lesznek megtekinthetők. A nyíregyházi programot interaktív fegyverbemutató, íjászat, csúzlikészítés, népi játszótér, vadászfelszerelések vására színesíti, a múzeum épületében pedig a megye természeti értékeiről szóló dokumentumfilmeket vetítenek majd.josa
A Vízügyi Gyűjteményben nyílik meg A halászat múltja és jelene című időszaki kiállítás, emellett tárlatvezetéssel, filmvetítéssel és gyermeksarokkal várják az érdeklődőket.
A múzeumi fieszta a Kállay Gyűjteményben az ókori ízek és kultúra jegyében telik majd: az érdeklődök az egyiptomi, a római és a görög kultúrkör egy részébe nyerhetnek bepillantást. Ulrich Attila gyűjteményi vezető tájékoztatása szerint lesz egyiptomi, római és görög sminkfestés, fotózási lehetőség egyiptomi öltözetben, ásványismertető és megnyitja kapuit egy éjszakára a “delphoi” jósda.
A szervezők emellett az ízekben is igyekeznek visszaidézni az ókor hangulatát: a menüsorban különleges római és egyiptomi édességek szerepelnek, amelyeket hegyaljai borokkal öblíthet le a közönség. A gyűjtemény ezen az éjszakán ritka, eddig nem látott tárgyakat mutat be a látogatóknak, a színes műsorkavalkádot éjjel tombolasorsolás és elektronikus tánczene színesíti.
A kísérőprogramok keretében számos koncertet és előadói estet rendeznek: lesz lábbábos színház, táncház, interaktív zenés program, veteránautó-bemutató, felolvasóest a vadászírók elbeszéléseiből, játékos túra az E-misszió Egyesülettel, csillagászati előadások, távcsöves “csillag- és bolygóles”, a kisebbeket pedig közös társasjátékokkal, kvízzel és alkotóműhelyekkel várják. A zenei program fő eseménye Charlie fellépése lesz este nyolc órától, a kapukat pedig éjjel kettőkor zárják a szervezők.(MTI)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/programok-a-vadaszat-jegyeben-nyiregyhazan/feed/ 0
Múzeumok éjszakája 2012 – Programok Budapesten https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/muzeumok-ejszakaja-2012-programok-budapesten/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/muzeumok-ejszakaja-2012-programok-budapesten/#respond Fri, 15 Jun 2012 09:55:35 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=3731 Szombat délutántól vasárnap hajnalig 92 múzeum, kiállítóhely és egyéb kulturális intézmény a főváros összesen 102 helyszínén várja a 10. Múzeumok éjszakája közönségét különleges tárlatvezetésekkel, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és egyéb programokkal.

Vigyázz, Lépcső! címmel a Budapesti Fesztiválzenekar minikoncertje nyitja meg hivatalosan az idei múzeumok éjszakáját 18 órakor a Szépművészeti Múzeum főlépcsőjén, az épületben pedig többek között fotóműhely, sanzonest, slam poetry-verseny, az Ión Udvar kivetítőjén a foci Eb, és nem utolsósorban a múzeum kiállításain tartott számos vezetés várja a látogatókat.
A Műcsarnok aktuális tárlatait maguk a művészek ismertetik meg a közönséggel: a Láthatatlan rajzok című kiállításon Magyarósi Éva, a Európai utasok – Kolozsvári képzőművészet az ezredforduló után című tárlaton Berszán Zsolt tart vezetést.
Kelemen Károly Átfestett ikonok című kiállításához kapcsolódnak a Nagymező utcai Ernst Múzeum programjai: a családi délután résztvevői játékos formában vizsgálhatják meg a művész híres mackóit, este pedig a Dresch Mihály-Lukács Miklós Duó, majd Oláh Kálmán és Zana Zoltán ad dzsesszkoncertet.
Más jellegű zenei élmények érik a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermébe ellátogatókat, ahol Furudate Jukakó és a Vajda Gipsy Koncertzenekar muzsikál együtt, míg az intézmény idei kiemelt témájához, a hungarikumokhoz kapcsolódó programokkal várja a közönséget.
“Fájdalompiacot” is tart szombat este a Ludwig Múzeum (Lumú): a Made in China-Made in Hungary cserebere résztvevői egy-egy műtárgyat vihetnek haza rajzeszközökért cserébe, támogatva a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítványt, a Lumú Mapplethorpe-kiállításán pedig Alföldi Róbert vállalt vezetést.
A Magyar Nemzeti Galéria ad otthont a MOME Diploma 2012 divatshow-nak, melynek során a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős textiltervező hallgatóinak diplomamunkáit láthatja a közönség. Az MNG Ferenczy Károly-kiállításán többek között Wahorn András, míg a 20. századi gyűjteményben Rockenbauer Zoltán vezeti körbe az érdeklődőket.
Camden Townban érezhetik magukat az Iparművészeti Múzeum brit vásárába látogatók, de a londoni Victoria & Albert Museum péntektől látogatható kiállításához kapcsolódva az Üllői úti intézmény többek között a HOPPart Beatles-koncertjével, a Vaslady című film vetítésével és Nádasdy Ádám estjével is készül a Múzeumok éjszakájára.
Kadarka Szalon, Csernik Szende lábbábos előadása és városligeti omnibuszos körutazás is szerepel a Mezőgazdasági Múzeum szombati programjában, Budafokon pedig ezen a napon nyílik meg a Törley Pezsgőpincészet új látogatóközpontja.
A Vajdahunyadvár udvarán és különböző termeiben a vendégek kézműves foglalkozásokon, gyógynövény és erdei gomba bemutatón vehetnek részt, valamint az erdőkről, az erdőgazdálkodásról szóló filmeket tekinthetnek meg. Az Erdő Szentélyében egy 12 állomásos interaktív erdei élménypálya is nyitva áll kicsik és nagyok előtt.
A Hadtörténeti Múzeum programjai idén az antik Rómába viszik a látogatót: lesz légiós harcászati és alaki bemutató, összecsapnak a gladiátorok, de nem hiányoznak a kézműves foglalkozások sem. A Ferihegy Repülőgép Emlékparkban testközelből lesz megtekinthető a Készenléti Rendőrség egy MD-550-as helikoptere, és 24 év mozdulatlanság után beindul egy Il-14-es is.
A Kassák Múzeumban Kassák Lajos 125. születésnapját ünneplik zenével, filmmel, verssel, prózával.
A Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége idén ismét részt vesz a múzeumok éjszakáján: a Dohány utcai zsinagóga előtti téren például a Söndörgő, az Odessza Klezmer Band és Gazda Bence hegedűművész koncertjeivel várják az éjszakázókat Hegedűs a háztetőn címmel.
A MÁV Csoport is több helyszínnel kapcsolódik a múzeumok éjszakájához: szombaton este Budapest-Nyugati pályaudvaron az utasok megtekinthetik a Királyi Várót, amelynek kertjében a MÁV Szimfonikus Zenekar művészei zenélnek. A Nyugatiból éjjeli ingyenes múzeum-retróvonat indul zene- és bárkocsival a Vasúttörténeti Parkba. A mécsesekkel kivilágított parkban matuzsálem járművek parádéja, nosztalgia diszkó kocsi, és egyebek mellett a nemrég felújított 100 éves Orient étkezőkocsi várja a látogatókat.
Szombat este olyan különleges helyszínek is megnyílnak, mint a Magyar Televízió Látogatóközpontja, a Magyar Nemzeti Bank vagy a Puskás Ferenc Stadion, ahol bárki rúghat tizenegyest, leülhet a kispadra, illetve meglátogathatja a válogatott öltözőjét is.
A Füvészkertben húsevő növényeket lehet etetni, a Magyar Természettudományi Múzeum más programok mellett preparálási bemutatót tart, míg az Állatorvos-történeti Gyűjtemény látogatói többek között arra kaphatnak választ, hogy tényleg a hajunkba gabalyodik-e a denevér.
A múzeumok éjszakáján minden résztvevő intézménybe belépést biztosító karszalagokat lehet váltani, felnőtteknek 1600, gyermekeknek 600 forintért. A karszalaggal a rendezvény ideje alatt ingyenesen igénybe vehetők a BKV járatai, de a külön múzeumi buszjáratok is indulnak majd.
A múzeumok éjszakája részletes programja a www.muzej.hu honlapon található meg.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/muzeumok-ejszakaja-2012-programok-budapesten/feed/ 0
Múzeumok éjszakája – Egész napos program a Fiumei úti Sírkertben https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/muzeumok-ejszakaja-egesz-napos-program-a-fiumei-uti-sirkertben/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/muzeumok-ejszakaja-egesz-napos-program-a-fiumei-uti-sirkertben/#respond Thu, 14 Jun 2012 11:11:54 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=3718 Harangjáték, kultúrtörténeti séták, koncertek és előadások színesítik szombaton a Fiumei úti Sírkert harangok napja rendezvényét, este pedig a múzeumok éjszakája programjaihoz kapcsolódik az esemény.

A temető főbejáratától kétóránként induló kisvonatokon szakértő idegenvezetők mutatják be a csoportoknak Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Batthyány Lajos, Arany János, Vörösmarty Mihály és a magyar történelem nagyjainak, leghíresebb költőinek, íróinak nyughelyeit. A kultúrtörténeti séták mellett az érdeklődők megtekinthetik a sírkertben található Kegyeleti Múzeum tárlatát is – tájékoztatta az MTI-t közleményben a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

Az egész napos esemény Levente Péter előadásával kezdődik, ezt követően a Zurgó együttes lép fel népzenei műsorával. Kora délután hirdetik ki annak a kisplasztika pályázatnak az eredményét, amelyre a sírkert történelmi és kulturális értékeit hangsúlyozó munkákat vártak.
Délután Kárászy Szilvia harangjátékára kerül sor, őt Szabó Ádám harmonikás követi a színpadon. Hirtling István színművész Arany János-verseket szaval a költő születésének 195., halálának 130. évfordulója alkalmából, majd Kökény Attila koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A színpadi műsorokat Illényi Katicának és kvartettjének műsora zárja.
Este újra elindul a sírkertet bejáró kisvonat, de már a múzeumok éjszakája rendezvény keretein belül, 22 órakor pedig Cakó Ferenc, a helyszínhez és a hangulathoz illő homok animációját mutatják be egy óriás kivetítőn.
Az előadás után 22:45-kor egy igazán különleges programmal készül a sírkert: az irodalmi szellemvasút két turnusban várja a vállalkozó kedvű látogatókat.(MTI)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/muzeumok-ejszakaja-egesz-napos-program-a-fiumei-uti-sirkertben/feed/ 0
Goya és Winnetou Győrben https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/goya-es-winnetou-gyorben/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/goya-es-winnetou-gyorben/#respond Thu, 14 Jun 2012 04:05:52 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=3715 A katonai témákra hangolja idei programjait a Múzeumok éjszakáján a Győr megyei Xántus János Múzeum, ahol nemrégiben fegyvertárlat nyílt, míg a Városi Művészeti Múzeum a március végén megnyitott Goya-kiállítás és alkotója köré szervezi a programot.

Varga Attiláné múzeumpedagógus az MTI-nek elmondta: a Xántus János Múzeum Széchenyi téri épületében este hattól a honfoglalás korának mindennapjai, a Lapidáriumban a germán és római harci hagyományok elevenednek meg. Egy órával később lovagi vívóbemutatót tartanak a múzeum udvarán, közben pedig a második világháborús amerikai hadieszköz-maradványokat gyűjtő Szilbek Béla mutatja be kincseit – stílszerűen a légópincében.
A honvéd hagyományőrzők bemutatják, milyen felszerelések között töltötték mindennapjaikat a magyar Néphadsereg tisztjei és bakái, ágyút, tankot azonban idén nem hoznak – részint azért, mert a környező utcák burkolatát alig egy éve újították fel. Lesz viszont hungarikum hadimenü marhagulyással, zsíros kenyérrel, a felnőtteknek igény szerint fröccsel.

Ha már itt őrzik a Karl May-regények egyik főszereplője, Old Shatterhand hosszúpuskájának eredetijét – závárlemezében a John Xantus névvésettel -, a Vadnyugatot is vendégségbe hívják, a Winnetou Kajárpécen című “ismeretgerjesztő vásári kinemaszkeccs” segítségével. A Patkó Imre-gyűjtemény padlástárlatán pedig a távol-keleti, afrikai és óceániai állandó kiállítás kincseit mutatják be kissé más megvilágításban.
Grászli Bernadett igazgató “igazi spanyol kalandot” ígér a június 23-án, azaz jövő szombaton délután öttől hajnali két óráig a Városi Művészeti Múzeumba látogatóknak. A programban rendhagyó tárlatvezetések sora várja az érdeklődőket. Ezeken életre kelnek Francisco de Goya kísértetei, inkvizítorok és boszorkányok bukkannak fel, meglibben a bikaviadalok vörös posztója, de a spanyol művész szerelmi titkai is napvilágra kerülnek. A “Goya árnyait” kínáló rendezvényen külön vezetés mutatja be, hogy hol és mennyire feszegetik a józan ész határait a mester munkái, de külön bikaviadal- és inkvizícióspecialista is segít majd a kor és a művek értelmezésében.
Szerepet kap a zene és a tánc is az este folyamán – értelemszerűen Goyára hangolva. Tangóbemutató forrósítja fel este hatkor a hangulatot, egy órával később pedig latin italkülönlegességeket is felvonultató koktélbár nyílik a múzeumban. Emellett minden épületükben az ottani kiállítás is megtekinthető különleges tárlatvezetéssel: a művekről az alkotók mesélnek a közönségnek.
Az Esterházy-palota aulájában Diák Mónika Viktória grafikusművész tart tárlatvezetést Elillanó mesevilág című kiállításában. A Napóleon-házban Malasits Zsolt negyed évszázados festői munkásságát bemutató tárlatát ismerteti meg a közönséggel. A Magyar Ispitában Pézman Andrea képzőművésszel újonnan nyíló kiállítása alkalmából találkozhatnak az érdeklődők, valamint – egy különleges performansz keretében – bemutatkoznak az Ékszerdoboz című tárlat alkotói – Kokas Éva, Borkai Petra, Németh Hajnal Auróra és T. Csapó Dorottya – is.
Az Esterházy-palotába látogatók az ott őrzött Radnai Gyűjtemény kiemelkedő alkotójáról, Szőnyi Istvánról szóló portréfilmet tekinthetnek meg, a Kreszta-házban pedig Kovács Margit művészetéről tudhatnak meg többet. A 120 rézkarc a németországi Bambergből érkezett Győrbe Richard H. Mayer műgyűjtő kollekciójából három hónapra. Előzőleg több európai nagyvárosban vendégeskedtek már az alkotások.(MTI)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/goya-es-winnetou-gyorben/feed/ 0
Főszerepben a zene, a Tisza és boszorkányok Szolnok megyében https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/foszerepben-a-zene-a-tisza-es-boszorkanyok-szolnok-megyeben/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/foszerepben-a-zene-a-tisza-es-boszorkanyok-szolnok-megyeben/#respond Wed, 13 Jun 2012 10:29:23 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=3708 Főszerepben a zene! mottóval várják az érdeklődőket a múzeumok éjszakáján a szolnoki Damjanich múzeumba és a város galériájába, a megyei levéltár a Tiszát bemutató kiállítást kínál a látogatóknak, míg Jászberényben a boszorkányok világát idézik fel szombaton a szervezők.

A szolnoki Damjanich János Múzeum szombaton 16 órától éjjel 2 óráig tartó rendezvénye kézműves foglalkozásokkal kezdődik, amelyeken többek között nádból készíthetnek hangszert az ügyes kezűek. Ezt követően az Alföldi Olajbányász Fúvószenekar és a MÁV-Gépészet Járműjavító Férfikara ad hangversenyt a közgyűjtemény díszudvarában. A zene és a régészet, illetve éneklő mesterségek címmel rendhagyó tárlatvezetést is tartanak. A programot éjféltől két órás táncház zárja.

A Szolnoki Galériában – ahol a Szigligeti Színház százéves épületének történetét bemutató tárlat látható – szombaton 17 órától a Szolnoki Kodály Kórus és a Bartók Béla Kamarakórus műsorát élvezhetik a zenerajongók, az utóbbi együttes fellépésén közreműködnek Huszárik Kata és Tóth Gábor színművészek, valamint homok animációval Nagy Dénes festőművész és Nagy Katalin Matild grafikusművész.
A Szolnok megyei levéltár A Tisza virágzása a levéltárban kezdődik… címmel ajánlja 14 órától induló kétórás programját, amelyen megnyílik A kanyargó Tisza partján… című, új időszaki tárlata. A Tisza mentén élők mindennapjaiba betekintést nyújtó levéltári dokumentumok és látványos tárgyi eszközök között Lovas Attila, a térségi vízügyi igazgatóság vezetője tart tárlatvezetést.
Boszorkányok pedig vannak! – Jászberényben a Jász Múzeum ennek az állításnak a jegyében állított össze szabadtéri estet szórakoztató produkciókkal. A Margit-szigeten Tűzugrás és tűztánc lesz a Lángvilág Tűzszínház közreműködésével, a tűzmesteri feladatokat Kalla Pál helyi kádármester látja el.
A Múzeumok éjszakájára készülnek Berekfürdőn is: szombaton 10 órától interaktív nap részesei lehetnek A szovjet repülőtér titkai című kiállítást felkeresők, akik ezen túl megtekinthetik a hajdanában szigorúan védett, és 1991 nyara óta üresen álló kunmadarasi volt szovjet katonai légibázist.(MTI)

Kapcsolódó oldal: Boszorkányos játékok

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/muzeumok-ejszakaja/foszerepben-a-zene-a-tisza-es-boszorkanyok-szolnok-megyeben/feed/ 0