Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php:4264) in /home/mus10000/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Popzene – Zene magazin https://www.musicmagazin.hu Zene minden műfaj egy oldalon, hírek, klippek, érdekességek Tue, 07 Nov 2017 09:52:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Meghalt Aradszky László táncdalénekes https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/meghalt-aradszky-tancdalenekes/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/meghalt-aradszky-tancdalenekes/#respond Mon, 09 Oct 2017 09:11:17 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6632


Elhunyt Aradszky László táncdalénekes. A hatvanas évek egyik legnagyobb sztárelőadója vasárnap este halt meg, életének 83. évében – közölte a család hétfőn az index.hu-val.

Az énekes otthonában hunyt el, halálának okát egyelőre vizsgálják. Temetéséről később intézkednek.
Aradszky László 1963-ban lett országosan ismert, amikor megnyerte a Magyar Rádió Tessék választani! című könnyűzenei versenyét Még ide-oda húz a szív című dalával. Három évvel később a Made in Hungary című versenyben győzött az Isten véled, édes Piroskám!-mal. Ez a szám, Dobos Attila és Szenes Iván szerzeménye lett Magyarország első aranylemeze – az énekes korongjából aztán mintegy 300 ezer példány fogyott.2017-10-09_11-10-59
A hetvenes években alig szerepelt a nyilvánosság előtt, 1986-ban tért vissza Újra itt vagyok című albumával. Pályafutása során számos európai országban lépett fel, de koncertezett Amerikában és Ausztráliában is. Legnagyobb slágerei közé tartozott még az Annál az első ügyetlen csóknál, a Nem születtem grófnak, a Szomszédasszony, fütyülök a lányára, a Nemcsak a húszéveseké a világ vagy a Pókháló van már az ablakon.
Mint azt Aradszky László korábban az MTI-nek elmondta, slágerei jelentős részét Szenes Iván írta, akinek mintegy huszonöt dalt köszönhet.
Nagyon jó viszonyban volt szintén sikeres pályatársával, Koós Jánossal.
“A hatvanas évek elején, több mint ötven évvel ezelőtt ismerkedtünk meg. Mindketten indultunk az első Táncdalfesztiválon 1966-ban, aztán a következő ötön is, egészen 1972-ig. Nyugodtan mondhatom, hogy az énekesek közül ő volt a legjobb barátom. Néha csipkelődtünk, cukkoltuk egymást, de ez inkább a külvilágnak szólt, mert nagyon szerettük egymást” – fogalmazott Koós János hétfőn az MTI-nek.
Mint felidézte, ő vitte el a szintén fradista Aradszkyt a SZÚR-ra, a színészek és az újságírók közötti népszerű futballmeccsre, amelyet 1963-tól a Népstadionban tartottak minden évben.
“Hasonló stílust képviseltünk, a közönség nagyon szerette Lacit. Aranyos ember volt, mindig jókedvű, mosolygós, és dalai sem voltak szomorúak. Nem véletlen, hogy több mint ötven éven át nagyon sikeres tudott lenni ebben a szakmában. Biztos vagyok abban, hogy Magyarországon évtizedek múlva is mindenki tudni fogja az Isten véled, édes Piroskám!-at” – mondta Koós János.
Hangsúlyozta, hogy bár a táncdalfesztiválokon versenyeztek egymással, nem voltak egymás vetélytársai. “Húsz-huszonöt énekes ült együtt egy fesztivál öltözőjében, és röhögve beszélgettünk, és nagyon tudtunk örülni mások sikereinek is”.
Az énekes kitért arra, hogy éppen vasárnap, Aradszky László halála előtt volt a televízióban, ahol a táncdalfesztiválra emlékező műsort vettek fel. “Későbbre várták Lacit is, de valószínűleg már nem tudott elmenni”.
Aradszky László előadói karrierje előtt a Töltőtolljavító Ktsz. dolgozója volt. 1958 és 1960 között az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában Vécsey Ernő, 1960-tól 1962-ig a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában Balassa P. Tamás növendéke volt. Ezt követően magánúton tanult Gyulai Erzsébetnél.
Valamennyi nagy fesztivál döntőse volt – az 1967-es Táncdalfesztiválon előadói díjat nyert -, gyakran szerepelt a beatelőadók között is a slágerlistákon. 1969-ben jelent meg első nagylemeze, amelyet további tizenkettő követett, a legutóbbi, a Ha megszólal a telefon idén készült el. Pályáját 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el, 2014-ben Szenes Iván-díjat kapott, 2015-ben Miniszteri Elismerő Oklevelet, tavaly Arany Hangjegy Életműdíjat.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/meghalt-aradszky-tancdalenekes/feed/ 0
41 ezren élvezték a zenét a Budapest Music Expón https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/ezren-elveztek-budapest/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/ezren-elveztek-budapest/#respond Mon, 09 Oct 2017 09:09:30 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6629 Véget ért tegnap kora este a 12. Budapest Music Expo. A Hungexpo G és F csarnokában, illetve a passzázson három napon keresztül szólt a zene.  Rengetegen érkeztek a rendezvényre azért, hogy kipróbálhassanak hangszereket, és sok együttes koncertezett nagy nézőközönség előtt. A Budapest Music Expóra összesen 41 ezer ember látogatott ki.

 Hosszú sorok kígyóztak idén a gitárokhoz, dobokhoz, zongorákhoz, főleg szombaton próbálták ki sokan a hangszereket. A rendezvény ideje alatt több mint háromszáz hangszerbemutató és koncert zajlott. Sokan nézték meg az Anna & the Barbies-t, a Leander Kills-t, a Belmondót, a Tündérvesét, Lukács Peta gitáros, Markó Ádám dobos és Szappanos György basszusgitáros bemutatóját. Messze a legnagyobb érdeklődés a német Anika Nilles dobos koncertjét övezte, hatalmas tömeg nézte a bemutatóját, majd 2 órán keresztül dedikált.Köszönöm a rendelést.

A Budapest Music Expón zárult az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntője. A versenyt az AŽUR  nyerte, így a zenekar a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) jóvoltából 1 millió forint értékű hangtechnikai felszereléssel, a Cseh Tamás Program felajánlásának köszönhetően pedig 2 milliót érő egyedi pályázattal gazdagodott.

A Hanosz idén is kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránti elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Kaszás Péter, közönségdíjasa Kékkői Zalán, az év helyszíne a szarvasi Zebra Klub, az év zenepedagógusa Maróthy Zoltán, az év felfedezettje a Kölyök, az év hangmérnöke Elek György, az év hangtechnikusa Fekete Gábor »G, az év fény- és látványtechnikusa Varga Ferenc, az év hangszerjavítója Kui István, az év zenei újságírója Cselőtei László és Lénárd László, az év különdíjasa Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program kollégiumi vezetője, a Budapest Music Expo nagydíjas terméke a Vox VM50 mini gitárerősítő fej lett.

A Budapest Music Expóra idén 41 ezer zeneszerető ember látogatott ki.

– Megható pillanatokat éltünk át a díjkiosztón, mert olyan emberek munkáját ismerték el, akik nagyon rég a szakmában dolgoznak. Elek György például 38 éve az Old Boys hangmérnöke – mondta Andrásik Remo főszervező. – A Budapest Music Expo idén – programjai, megjelenését és látogatottságát nézve is – felnőtt korba lépett.

Az expót idén 12. alkalommal rendezték meg, és a szervezők ígérete szerint jövőre is tető alá hozzák.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/ezren-elveztek-budapest/feed/ 0
Banai Viktor vadonatúj dala : “Tele a ház” https://www.musicmagazin.hu/popzene/banai-viktor-vadonatuj/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/banai-viktor-vadonatuj/#respond Mon, 05 Jun 2017 16:30:07 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6586 2017-06-05_18-29-06Banai Viktor vadonatúj dala a “Tele a ház” egy a régmúlt homályába veszett nyári este
emlékdarabjaiból gyűjti az energiáját, hogy végül kiteljesedhessen a jelenben, felidézve és továbbfűzve a régi érzéseket, hangulatokat, összeforrasztva a jelen és a múlt távolságát. A zenei élményt fűszerezi a mozgalmas és lendületes videoklip, melynek szereplői nagyon jó barátai Viktornak a valóságban is. Közülük sokan külföldről érkeztek, sok év után a klipben újra összetalálkoznak, és ugyanúgy beindul minden, mint azon a régi nyáron. Az egész este csupa meglepetés: megérkezik a legjobb gyerekkori barát egy trombitával, Anthony Szardínia szigetéről gengszter jelmezben, Vincenzo Rómából egy centurio maskarában, Francesca Toscanából, a kanadai Guillaume
Ollókezű Edward bőrébe bújva és még sokan mások.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/banai-viktor-vadonatuj/feed/ 0
Mushu és zenekara, a The Matter hétszámos lemezzel jelentkezett https://www.musicmagazin.hu/popzene/hetszamos-lemezzel-jelentkezett/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/hetszamos-lemezzel-jelentkezett/#respond Wed, 11 Jan 2017 05:58:22 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6486 Tempo Tantrum címmel hétszámos középlemezzel (EP) jelentkezett a The Matter. A csapat, amely még Mushu néven tavaly lett országosan ismert, a közelmúltban négytagúra bővült.

A zenekar Mushu Israel (ének, basszusgitár, szintetizátor) vezetésével 2015 szeptemberében alakult és Mushu néven indult A Dal 2016-ban, ahol egészen a nyolcas döntőig jutott az Uncle Tom című dallal – szerepel az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.2017-01-11_6-58-28
A formáció az eredeti tagokkal – Mushu mellett Kert Antal gitárossal és Kozák Örs dobossal – később The Matter néven folytatta tovább, hozzájuk csatlakozott a közelmúltban Joel Perez Garcia gitáros. Az első kislemezdal, a Tempo Tantrumon nyitódalként szereplő Get Out tavaly jelent meg a Lone Waltz Records gondozásában, majd decemberben következett a Marteenah című szám.
A The Matter bemutatkozó anyagán a frontember személyes életérzései állnak az előtérben, az általa írt olykor dühös szövegek az elmúlt időszak lelki küzdelmeit tükrözik. A zenét a három alapító közösen jegyzi, a stílusra a blues mellett a posztpunk és a dance is hatással volt.
Mushu Israel (bátyja Johnny K. Palmer dalszerző, szövegíró) 2014-ben Palmer Izsák néven egy televíziós tehetségkutató műsorban tűnt fel. A csapat gitárosa, Kert Antal elsősorban folkgitárosként szerzett tapasztalatokat, a dobos Kozák Örs jelenleg az Erkel Gyula Jazz Konzervatóriumban tanul.
A The Matter január 6-án a fővárosi Gozsdu Manó Klubban mutatta be a Tempo Tentrumot, amelyet a következő időszakban több más helyen is előadnak.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/hetszamos-lemezzel-jelentkezett/feed/ 0
Szupergrouppal áll színpadra Charlie Újbudán https://www.musicmagazin.hu/popzene/szupergrouppal-szinpadra-ujbudan/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/szupergrouppal-szinpadra-ujbudan/#respond Mon, 15 Aug 2016 09:20:38 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6399 Horváth Charlie augusztus 27-én a budapesti Savoya Parkban koncertezik az idén 12 éves bevásárlóközpont és a XI. kerület, vagyis Újbuda közös tanévnyitó fesztiválján. Chalie csapatához ezen a bulin a világ egyik legjobb dobosa, a Los Angeles-ből hazalátogató Borlai Gergő csatlakozik. A nagykoncert ingyenesen megtekinthető.
2016-08-15_11-20-25
Vidám a Park! címmel nagyszabású, egész napos, ingyenes tanévnyitó fesztivált rendeznek augusztus 27-én, szombaton a budapesti Savoya Parkban. A rendezvény során számos zenei program lesz, köztük Oláh Gergő és az Animal Cannibals fellépése, valamint Petruska és a Magashegyi Underground koncertje. Az eseményt a szabadtéri színpadon Horváth Charlie nagykoncertje zárja. Ezen az estén egy szupergroup áll össze, ugyanis a Horváth Charlie – Lattmann Béla (basszusgitár) – Csiszár Péter (szaxofon) – László Attila (gitár) – Halász János (zongora) felállású csapathoz a világ egyik legjobb dobosa, Borlai Gergő csatlakozik. Gergő Los Angeles-ben él, 1 hétre látogat haza, s ha már itthon van, beszáll a csapatba. A dobos a világ legnagyobb zenészeivel muzsikál Amerikában, tavasszal például a Generation Axe turnén zenélt olyan gitáristenekkel, mint Steve Vai, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen, Nuno Bettencourt (Extreme) és Tosin Abasi (Animals As Leaders).
Charlie koncertje másfél óra hosszú lesz, a legnagyobb slágerek mellett egy 2-3 számos külföldi blokkot is színpadra visznek. Charlie-nak a közeljövőben ez lesz az egyetlen nagy budapesti koncertje, ezt követően pedig Amerikában lesznek fellépései. A koncertre, ahogy a rendezvény minden programjára a belépés ingyenes.

Az esemény:
https://www.facebook.com/events/1783909545186657/

Részletek:
http://www.savoyapark.hu/
https://www.facebook.com/savoyapark

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/szupergrouppal-szinpadra-ujbudan/feed/ 0
Eddig szédülni hívtak, most a Budai Felhőket célozzák meg – Március végén landol a Fangler’s első EP-je https://www.musicmagazin.hu/popzene/felhoket-celozzak-fanglers/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/felhoket-celozzak-fanglers/#respond Thu, 24 Mar 2016 07:47:53 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6323 Az A38-on debütáltak, Gyere szédülj! című dalukat a Petőfi Rádió mellett számos vidéki állomás is  játszotta,  karizmatikus frontemberük pedig már ötévesen együtt énekelt a rádióval, ha egy ABBA szám csendült fel valamelyik frekvencián. 
 
Kik ők?
 Hát a K. Fangler Péter frontember nevével fémjelzett Fangler’s, akik 2015 óta tarkítják a fiatal magyar zenei tehetségek palettáját, most pedig fordulópontoz érkeztek: számos koncert után kanyarban van az első EP és egy Studio Live Session felvétel, áprilisban pedig érkezik a friss, ropogós videoklip a címadó Budai Felhők című számhoz.
 A srácok modern akusztikus popzenéjében a magával ragadó ritmus és az érzelmek egyformán fontosak, pusztán fülbemászó dallamokkal nem éri be az öttagú felállás.2016-03-24_8-49-58
 „Fontosnak tartom, hogy egy zenész energiát közvetítsen, mikor előad. Egy koncert erről szól, így lehet igazán átadni egy alkotást. Én akkor tudok jól énekelni, ha a színpadon újra és újra átélem azt a témát, amiről a dal szól. Kell, hogy legyen mondanivalója a számainknak, de azért három nap után is tudd őket a kádban fekve dúdolni.” – összegzi a Fangler’s mottóját a zenekar énekese, K. Fangler Péter. Így lettek a banda számára meghatározó idolok nem kisebb művészek, mint Steven Tyler és az Aerosmith, John Mayer, a Rolling Stones vagy éppen Robbie Williams és Bruno Mars.
Kíváncsivá tettek? Már nem kell sokat várni, ugyanis március végén landol a három számot tartalmazó EP-jük, amiért még a boltba sem kell rohanni, mert az összes streamer oldalról letölthető lesz. Szóval irány az Itunes, a Spotify, a Deezer vagy a Youtube, ahol már csak néhány kattintás és hallótávolságba kerül a Fangler’s nyújtotta hallójárat kényeztetés.
Élőben is csekkolnád őket? Itt kövesd őket, hogy mindig képben legyél, hol szédülhetsz velük legközelebb:
Facebook: Fangler’s
Instagram: Instafanglers
 A zenekar tagjai:
K. Fangler Péter – ének
Szabó Zoltán – gitár
Bécsy Bence – gitár

Heller Péter – dob

Verók András – basszusgitár

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/felhoket-celozzak-fanglers/feed/ 0
A Kéknyúl új lemezét mutatja be az Akváriumban https://www.musicmagazin.hu/popzene/lemezet-mutatja-akvariumban/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/lemezet-mutatja-akvariumban/#respond Thu, 03 Dec 2015 04:47:04 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6270 Elkészítette új, immár harmadik albumát a Kéknyúl. A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó csapat december 4-én pénteken a fővárosi Akvárium Klubban mutatja be Crowded Universe című új anyagát.

A Kéknyúl korábbi hangzása a Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító Hammond-orgona köré épült. A friss lemez anyaga új koncepción alapul: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres énekével – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
Premecz Mátyás elmondta, hogy sokkal tudatosabb zeneszerzéssel, rengeteg kollektív munkával készültek az új dalok, ezáltal színesebb, érzelmesebb lett az anyag, amely sok, általuk szeretett stílust ölel fel. A megszokott funkos alapok új dimenziót kaptak azzal, hogy immár egy “teljes jogú” basszusgitáros, a korábban több más formációból is ismert Bata István játszik, a soulos dalok izgalmas irányba indultak el, a dzsessz helyett ezúttal inkább a rock, sőt a pszichedélia világába.
A Crowded Universe-ön a korábbinál nagyobb szerepet kap Csókás Zsolt gitárja, és üde színfolt, hogy az egész csapat vokálozik. A végeredmény egységes, ami a zenekar érett, letisztult hozzáállása mellett Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars) producer jelenlétét dicséri. A csapat új klipje, a Crime Scene a napokban debütált a neten.

2015-12-03_5-46-28
A Kéknyúl “extráját” ezúttal is a nagyszerű énekes Andy Hefler jelenti: a frontember lubickol az új dalokban, az érzelmek széles skáláját bejárva, egyes dalokon belül is. A 44 éves amerikai Hefler 1993-ban érkezett Magyarországra és 2013-ban csatlakozott a Kéknyúlhoz. Korábban elsősorban színészként volt ismert, de különböző formációkban hosszú évek óta szereplője a hazai zenei életnek. A nevéhez fűződik az improvizációs színházi műfaj hazai meghonosítása, számos filmben szerepelt, például Antal Nimród Kontrolljában vagy Vranik Roland Fekete keféjében.
A Kéknyúlban Premecz Mátyás, Andy Hefler, Bata István és Csókás Zsolt mellett Badics Márk dobol, a fúvósszekcióban Bognár Attila (pozan), Jász András (alt szaxofon) és Puskás Csaba (trombita) szerepel. A zenekar eddigi lemezei: Nahát babám (2011), The Wind Plays Me (2013).

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/lemezet-mutatja-akvariumban/feed/ 0
Tíz éve indult a zenei pályán Harcsa Veronika https://www.musicmagazin.hu/popzene/indult-palyan-veronika/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/indult-palyan-veronika/#respond Wed, 07 Oct 2015 13:42:38 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6218 Pályafutása tizedik évfordulóját dupla koncerttel ünnepli meg Harcsa Veronika és zenekara november 4-én és 5-én a Budapest Jazz Clubban. A jubileumi fellépések után a kétszeres Fonogram-díjas énekesnő és állandó duópartnere, Gyémánt Bálint gitáros országjáró turnéra indul, amelyen készülő lemezükről is ízelítőt adnak.

Az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb jazz énekesnője, Harcsa Veronika éppen tíz éve, 2005-ben rögzítette az első lemezét Speak Low címmel, és onnan számítja a pályája kezdetét. Az előadóművésznek nemcsak itthon, hanem külföldön is nagy rajongótábora van, az első lemezét például rögtön kiadták Japánban is. Eddig több mint 20 országban koncertezett, többek közt Svájcban, Izraelben, Finnországban és Norvégiában. 2007-ben a Fringe Fesztiválon a legjobb hangú énekesnek választották. Kétszer kapott Fonogram-díjat: először 2009-ben Az év hazai jazz albuma a You Don’t Know It’s You lett, majd 2011-ben Az év hazai alternatív albuma kategóriában a Bin-Jip Enter című lemeze nyert. A 40. Magyar Filmszemlén A legjobb eredeti filmzene díjat az Utolsó időkért kapta Márkos Alberttel. Harcsa Veronika a generációja egyik legsokoldalúbb, legtehetségesebb tagja, aki dalszerzőként is elismert, mégis kétséges volt, hogy zenész lesz-e belőle.

– A Műszaki Egyetem informatikus hallgatója voltam, amikor elkezdtem foglalkozni az énekléssel. A zene mindig a legfontosabb önkifejezési mód volt a számomra. Nem akartam félvállról venni, de sokáig nem hittem abban, hogy zenészként boldogulnék. Úgy gondoltam, hogy informatikusként fogok dolgozni, és a szabadidőmben lelkes műkedvelőként hódolhatok majd a szenvedélyemnek. Szerencsére nem így lett, és ennek már tíz éve. A pályám elején reméltem, hogy tetszeni fog az embereknek, amit csinálok, de azt a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen sokan lesznek kíváncsiak a zenémre. A dalaimban a jazz szabadságát ötvözöm más zenei stílusokkal, amik hatnak rám. Büszke vagyok rá, hogy a koncertjeimre mindenféle emberek járnak, mindenféle korosztályból – mondta Harcsa Veronika.2015-10-07_15-41-30

A Harcsa Veronika Quartet november 4-én és 5-én dupla koncerttel ünnepli meg az énekes és dalszerző pályájának első tíz évét. A Budapest Jazz Clubban a zenekar mind a négy lemezéről játszanak majd dalokat, illetve Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a közös duóalbumáról is előad pár szerzeményt.

A quartet jubileumi duplakoncertje után Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint novemberben országos turnéra indul. A duó saját repertoárja mellett régebbi dalokat is elővesz, valamint ízelítőt ad 2016-ban megjelenő albuma anyagából. Az énekesnő és a gitáros ugyanis a közelmúltban rögzítette új lemeze dalait. A munkában közreműködött a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman.

Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint: LACS videóklip:

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/indult-palyan-veronika/feed/ 0
Art pop mesevilágában barangol a Lynd https://www.musicmagazin.hu/popzene/mesevilagaban-barangol-lynd/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/mesevilagaban-barangol-lynd/#respond Wed, 16 Sep 2015 11:17:42 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6201 lynd

Megjelent a Lynd zenekar The Dream című lemeze. A különleges hangulatú, elektronikus alapokra építkező együttes manapság jobban előtérbe helyezi a hangszereket, mindehhez Kiszner Linda mély, kissé szomorkás hangja párosul. A Lynd hamarosan dupla koncertet ad Moszkvában, és az ősz folyamán Budapesten is találkozhat vele a közönség.

 Az utazó szólamokkal, mesevilággal fűtött art pop/dream pop Lynd zenekar 2013-ban lépett először a közönség elé az A38 Hajón. Az elmúlt két évben egy EP-t és egy videoklipet tudhatnak maguk mögött, szeptember 16-án pedig az ismert online boltokban megjelent The Dream című 5 számos albumuk, amit a Cseh Tamás Program nyertes pályázójaként készíthettek el. Ezt megelőzően a nyáron jött ki egy új dal, a Raindrops, amely – ugyanúgy, ahogy a többi dal is – Schram Dávid hangmérnök segítségével készült, a végső masterelésre pedig Angliában került sor. A Raindrops eredetileg a zenekar legelső szerzeménye, ami az elmúlt időszakban kapott végleges formát.

– Az előző EP elektronikusabb volt, most előtérbe kerültek a hangszerek, és az ének is erőteljesebb lett – mondta Kiszner Linda énekesnő.

Az együttes a napokban állapodott meg az angol Shamanize Records-cal arról, hogy az EP-t világszerte terjesztik. A csapat október 9-én és 10-én két koncertet ad az orosz fővárosban, a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet meghívásának köszönhetően. Október 22-én Budapesten játszanak, a Mika Tivadar Mulatóban.

 Lynd: Raindrops klip

 

A lemez kapható:

http://open.spotify.com/album/0n9AQBDAbatkTmvWmkkXTH

https://itunes.apple.com/gb/album/the-dream-ep/id1035344630

 

Részletek:
http://www.a38.hu/hu/program/lynd-hu

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/mesevilagaban-barangol-lynd/feed/ 0
Fangler’s zenekar bemutatkozás https://www.musicmagazin.hu/popzene/fanglers-zenekar-bemutatkozas/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/fanglers-zenekar-bemutatkozas/#respond Tue, 16 Jun 2015 04:16:34 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6145 2015-06-16_6-15-58A Fangler’s egy modern, akusztikus-gitáros, pop-rock zenekar.  Az együttest K. Fangler Péter és Szabó Zoli alapította 2014-ben.
Peti pár éve költözött Budapestre, és egyedi figurájának köszönhetően szinte azonnal  több zenei projektben találta magát, mint énekes vagy gitáros netán dobos…
Zoli, ekkor még Heller Petivel (Cozombolis, Dér Heni, AFS) az Aiming for Sunday zenekarban játszott, valamint számos session projektben tevékenykedett gitárosként, dalíróként.

Az első közös munka egy vendégszereplés volt az A38 hajón. A munkából barátság lett, majd néhány laza hangulatú zenélgetés után rádöbbentek, olyan kohézió működik kettejük között, amivel ritkán találkozik a zenészember. Tehát nekiláttak dalokat írni komolyabban. Az alkotói folyamat rendkívül produktívnak bizonyult, így hamar szükségessé vált egy teljes csapat; elkezdték felépíteni a zenekart.

Ekkor került a képbe a már említett Heller Peti, aki amellett, hogy kiváló dobos, remek színpadi figura és nagy nevettető.
Bécsy Bence, a fiatal generáció egyik zseniális gitárosaként már nem ismeretlen a hazai zenész szakmában.
Szerteágazó stílusokban kalandozva több ismert produkció részese a mai napig is. (Deák Bill Band, Gereben Zita Quintet…)

Már csak egy basszusgitáros hiányzott. Olyan arc kellett, aki a mai modern popzenében oly népszerű vintage hangzásokat is képes erőlködésmentesen megszólaltatni. Jámbor Béci basszusgitáros, a sajátos, laza stílusával a vintage motorok, – hangszerek és videojátékok  szerelmeseként ugrott fejest a kihívások tengerébe. Szóval ezek a srácok, akikkel a barátságon túl működött egy kivételes zenei összhang is, létrehozták a Fangler’s zenei világát, ami hazánkban egy új és eszméletlenül jó hangulatú, fiatalos, akusztik, pop-rock zene.

www.facebook.com/fanglers

E-mail: fanglersmail@gmail.com  Tel.: 06-20-521-4818

Fangler’s – Gyere szédülj (radio edit) – Official Lyric Video

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/fanglers-zenekar-bemutatkozas/feed/ 0