Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php:4264) in /home/mus10000/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Pannónia fesztivál – Zene magazin https://www.musicmagazin.hu Zene minden műfaj egy oldalon, hírek, klippek, érdekességek Tue, 07 Nov 2017 09:52:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Pannónia Fesztivál – A Biffy Clyro, az Offsping és Dj Fresh is jön https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/pannonia-fesztival-offsping/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/pannonia-fesztival-offsping/#respond Wed, 09 Apr 2014 05:13:33 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=5670


A Biffy Clyro, az Offspring, Dj Fresh és Messy MC, a Freestylers és a Dub Pistols is fellép az idei Pannónia Fesztiválon (PAFE), amelyet június 5-től 8-ig immár nyolcadik alkalommal rendeznek meg Szántódpusztán.

A mintegy húsz éve aktív skót alternatív rockcsapat, a Biffy Clyro június 7-én szombat este ad koncertet a PAFÉ-n. A trió hat eddigi stúdióalbuma között a 2007-es Puzzle vagy a 2009-es Only Revolutions a világhírig repítette a zenekart. A Biffy Clyro Mountains, That Golden Rule és Many of Horror című dalai a brit toplista élmezőnyéig jutottak, és felcsendülnek Szántódpusztán is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Az Offspring június 8-án, a zárónapon lép fel. Az idén 30 éves kaliforniai punk-rock banda eddig mintegy 40 millió lemezt adott el világszerte. Az áttörést 1994-ben a Smash című, azóta már hatszoros platinaalbum hozta meg, a négy évvel későbbi Americanából 15 millió fogyott. Ezen a lemezen olyan slágerek szerepelnek, mint a Pretty Fly (For a White Guy), a Why Don’t You Get a Job vagy a The Kids Aren’t All Right. Az együttes először 2008-ban járt Magyarországon, akkor a soproni VOLT Fesztiválon, egy évvel később a Sziget fesztiválon játszott. Az Offspring legutóbbi – sorrendben kilencedik – stúdióanyaga, a Days Go By 2012-ben jelent meg.

The Offspring

The Offspring


Szintén jön az idei Pannónia Fesztiválra Dj Fresh, a drum’n’bass/dubstep brit nagymestere, akinek a nevéhez a Gold Dust című megasláger vagy az aktuális kedvenc Dibby Dibby Sound kötődik. Dj Fresh Messy MC-vel közösen lép fel június 6-án pénteken, ugyanazon a napon, mint az 1996-ban alakult brit elektronikus zenei csapat, a Freestylers.

A PAFÉ-n a hiphop színtérről a legjobb magyar előadók közül fellép a Punnany Massif, az Akkezdet Phiai, a Belga, a Hősök, a Barbárfivérek, Sub Bass Monster és Siska Finuccsi.
Június 7-én a már tavaly is emlékezetes bulit produkáló brit Dub Pistols lép a nagyszínpadra, amelyen a hazai pop-rock élvonalból a Quimby, a 30Y, a Brains, a Kiscsillag, a Road és a Depresszió is zenél. A Metál Sátorban fog játszani a The Idoru, a Blind Myself, a Watch My Dying, az Insane vagy a Vikidál Gyulával felálló Mobilmánia.
A szervezők napközben is programokkal várják a fesztiválozókat: ingyenes kaszinó, kertmozi (régi és új filmekkel), standup comedy, játékok, sportolási lehetőség, színház és külön strand fogad mindenkit.(mti)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/pannonia-fesztival-offsping/feed/ 0
Csütörtöktől Pannónia Fesztivál Szántódpusztán https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/csutortoktol-pannonia-fesztival-szantodpusztan/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/csutortoktol-pannonia-fesztival-szantodpusztan/#respond Tue, 14 May 2013 06:17:11 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=4848 Csütörtökön kezdődik az idei Pannónia Fesztivál (PAFE), amelyet a Somogy megyei Szántódpusztán rendeznek meg. A négy nap alatt hat színpadon a hazai rockélet csaknem kétszáz csapata mellett három külföldi zenekarral is találkozhat a közönség.

A legismertebb külföldi fellépő Rudimental áprilisban megjelent első albuma dalait mutatja be pénteken este – közölték a szervezők az MTI-vel.
Az idén a Balaton melletti Szántódpusztán koncertet ad a Foreign Beggars és a Dub Pistols is. Fellép a hazai élvonal több előadója, köztük a Kiscsillag, a Punnany Massif és az Irie Maffia, a rock-metál vonalat mások mellett a Tankcsapda, a Road, a Depresszió és a Subscribe képviseli, az elektronikus zenei színteret Dj Palotai, MC Zeek, Cadik vagy a Brains, a hiphopot az Akkezdet Phiai, a Hősök, a Barbárfivérek, Funktasztikus és Siska Finuccsi.
A szombati fellépők között lesz Odett, a Mocsok1Kölykök, a Mary Popkids, valamint a Maszkura és a Tücsökraj is megtáncoltatja a közönséget. A vasárnap is visszatérőket pedig többek között az Ivan&The Parazol, a F!sh, az Elefánt és a Napkutya várják majd.
Vasárnap éjjel zárásként a 30Y lesz hallható: az együttes jó idő esetén a nagyközönség számára csak erre a koncertre megnyíló helyszínen különleges előadásával, a Szentimentáléval lép fel.
A szervezők szerint a fesztiválra vonattal lehet a legegyszerűbben eljutni, a MÁV Start Zrt. a helyszínen lepecsételtetett menetjegyeket a visszaútra is érvényesnek fogadja el. A Budapest és Nagykanizsa felől érkezőkre tekintettel több gyorsvonat is megáll majd Szántódon a fesztivál ideje alatt.
A programsorozatra szóló négynapos bérlet ára 7900 forint, a napijegy 3900 forintba kerül, bővebb információ a www.pannoniafesztival.hu oldalon található.pafe

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/csutortoktol-pannonia-fesztival-szantodpusztan/feed/ 0
Tartozások elől menekült a Pannónia Fesztivál Szántódra? https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/tartozasok-elol-menekult-a-pannonia-fesztival-szantodra/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/tartozasok-elol-menekult-a-pannonia-fesztival-szantodra/#respond Fri, 17 Feb 2012 08:47:50 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=3142 A Szántódra költöző Pannónia Fesztivál szervezői 1,5 millió forint bérleti díjjal tartoznak a várpalotai önkormányzatnak és ugyanekkora összeggel a Várpalotai Közüzemi Kft.-nek is – közölte Talabér Márta, a Veszprém megyei város polgármestere az MTI-vel. A szervezők erre reagálva azt közölték: nem tartják jogosnak a bérletidíj-tartozás összegét, a közüzemi céggel pedig megállapodtak a tartozás rendezéséről.

A Veszprémi Városi Bíróság szerdán első fokon megítélte a bérleti szerződés alapján Várpalotának a Pannónia Fesztivál szervezőitől a 1,5 millió forint bérletidíj-tartozást, annak kamatait, valamint az ügyvédi munkadíjat. A Várpalotai Közüzemi Kft.-nek szintén 1,5 millió forinttal tartozik a kft. – tájékoztatott a városvezető.

Mázló Imre fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta: Várpalota önkormányzata számos ígéretét megszegte az évek során, ezzel jelentős anyagi kárt okozott a Pannónia Fesztivált szervező cégnek, ezért nem tartják jogosnak a Veszprémi Városi Bíróság által első fokon megítélt 1,5 millió forintos bérletidíj-tartozást, annak kamatait, valamint az ügyvédi munkadíjat sem.
A fesztiváligazgató kiemelte: azzal, hogy az önkormányzat közvetlenül a rendezvény mellé engedett más vendéglátóipari egységeket, több millió forintos kárt okozott a fesztiválnak, hiszen emiatt szponzori támogatásoktól estek el. Mázló Imre szerint ezzel 2009-ben több mint nyolcmillió forint kár érte őket, 2010-ben pedig hatmillió forintnál is több.
A kiesett összegek miatt csúsztak a bérleti díjjal, ám azt rendezni akarták. A polgármester azonban többszöri megkeresésükre sem reagált – jegyezte meg Mázló Imre, aki hozzátette, hogy “a Várpalotai Közüzemi Kft. vezetőivel már korábban megállapodtunk, hogy március 31-ig rendezzük a tartozást”.
Várpalota polgármestere az MTI-nek arról beszélt, hogy négy évig örömmel adtak helyet a Pannónia Fesztiválnak a Cseri parkerdőben és sajnálják, hogy “a szervező Petrol Music & Media Kft. nem tartotta be a bérleti szerződésben rögzítetteket és fizetés nélkül távozott a városból”.
Talabér Márta hangsúlyozta: a várpalotai önkormányzat jövőre más szervező céggel akar fesztivált rendezni a Cseri parkerdőben.
A Pannónia Fesztivál szervezői kedden tették közzé honlapjukon, hogy Várpalotáról Szántódra költözik a rendezvény: május 24. és 27. között Szántódpusztán lesz az idei a Pannónia Fesztivál. Mázló Imre akkor elmondta: azért költöztetik el a fesztivált, mert kinőtték az eredeti helyszínt. Az új helyszín kapcsán kiemelte: a korábbihoz képest sokkal jobb infrastruktúra, több sátor- és parkolóhely várja majd a fesztiválozókat a vízparttól néhány méterre.
Az idei, immár hatodik Pannónia Fesztiválra mintegy 70 ezer embert várnak. Több mint 160 magyar zenekar és előadó lép színpadra, köztük lesz várhatóan a Tankcsapda, a Road, a Depresszió, a Quimby, a 30Y, valamint az Alvin és a Mókusok is.(MTI)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/tartozasok-elol-menekult-a-pannonia-fesztival-szantodra/feed/ 0
Új helyszínen a Pannónia Fesztivál . https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/uj-helyszinen-a-pannonia-fesztival/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/uj-helyszinen-a-pannonia-fesztival/#respond Thu, 16 Feb 2012 07:36:32 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=3134 2012-tõl nemcsak a fesztiválok, hanem a Balaton szezonját is a Pannónia Fesztivál indítja: pünkösd hétvégén ezúttal nem Várpalota, hanem Szántód lesz az úti cél…

Véget ért egy fejezet a Pannónia Fesztivál történetében. Öt sikeres esztendõ után Várpalotáról Szántódra költözik a szezonindító esemény. Pünkösd hétvégét a Balaton partjától alig néhány méterre, a Tihanyi-félszigettel szemben, csodás panorámában gyönyörködve tombolhatják végig a PaFe látogatói. A fesztivál korábbi helyszínéhez képest nagyobb területen, bõvebb infrastrukturális adottságokkal és lehetõségekkel, így külön kialakított parkolóval, kempinggel, sõt, eredeti, 17. századi formáját õrzõ kõépületekkel várja a hazai zene szerelmeseit az idén 6. születésnapját ünneplõ Pannónia.

A költözés mérföldkõnek számít az esemény életében: az új helyszín olyan, eddig megvalósíthatatlan szolgáltatások és ötletek kivitelezését teszi lehetõvé, amelyek nemcsak a látogatók kényelmét szolgálják, hanem egy merõben új bulizási élményt is kínálnak majd. A PaFe költözésének másik nagy elõnye, hogy a rendezvény több szolgáltatási és szórakozási egység létesítésével szélesíti a programok és a zenei mûfajok spektrumát.

A fesztivál új otthona egyébként a Szántód részét képezõ Szántódpusztán terül el, megközelítése bármelyik irányból rendkívül egyszerû, hiszen az M7-es autópályáról letérve, a 7-es úton néhány perces utazást követõen máris indulhat a buli.

2012-tõl úgy tûnik, a PaFe már nem csak a fesztiválszezont indítja…
A helyszínnel és az egyéb változásokkal kapcsolatos bõvebb információk folyamatosan érkeznek.

www.pannoniafesztival.hu

 

forrás:kormend.hu

 

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/uj-helyszinen-a-pannonia-fesztival/feed/ 0
Botrány a Pannónia fesztiválon https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/botrany-a-pannonia-fesztivalon/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/botrany-a-pannonia-fesztivalon/#respond Mon, 13 Jun 2011 14:44:42 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=1290 Nagyfokú szervezetlenség jellemzi a fesztivált, oda nem illő biztonságiakkal. Részlet a Belmondo zenekar esetéből, amit a facebook-on publikált.

Ígéretet kaptunk a főszervezőtől, hogy odajön tisztázni a történteket. Két órát vártunk rá, de nem jelent meg. Hogy kerek legyen a történet, a kijáratnál még megmotozták a zenekar egyik tagját. A hangszerét és notebookját is kicsomagoltatták vele. Milyen fura fesztivál az, ahol nem befelé, hanem kifelé motoznak. Ráadásul a fellépőket 🙂 (Még egy kis érdekesség: beléptetésnél a zenekar egyik kedvelőjétől állítólag elvették a barack illatú kézfertőtlenítő kendőjét, mivel ételt nem lehet behozni 😀 )

Sokan aznap csak a Belmondo miatt váltottak jegyet a fesztiválra.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/botrany-a-pannonia-fesztivalon/feed/ 0
Twisted Sisterrel kezd a Pannónia fesztivál https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/twisted-sisterrel-kezd-a-pannonia-fesztival/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/twisted-sisterrel-kezd-a-pannonia-fesztival/#respond Sun, 29 May 2011 16:18:40 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=944 A várpalotai Cseri-parkerdőben június 9-én nyitó Pannónia Fesztivál öt napja alatt 150 zenekar és mintegy 200 program várja az érdeklődőket.

Az első napon, június 9-én a Twisted Sister lép színpadra.. Rajtuk kívül kizárólag hazai együttesek zenélnek, így például ott lesz a Pannónia Fesztiválon többek közt az Edda, az Ossian, az Auróra, az Irie Maffia, az Ismerős Arcok, a Belmondo,Beatrice, a Magna Cum Laude, a Magashegyi Underground, Hobo és a Csík Zenekar.
A rendezvényre három-, négy- és ötnapos bérletet lehet vásárolni, valamint a hétfői (június 13) úgynevezett bónusznapra külön lehet venni jegyet.
]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/twisted-sisterrel-kezd-a-pannonia-fesztival/feed/ 0