Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php:4264) in /home/mus10000/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Magyar Sziget – Zene magazin https://www.musicmagazin.hu Zene minden műfaj egy oldalon, hírek, klippek, érdekességek Tue, 07 Nov 2017 09:52:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Magyar Sziget 2014 – Verőce- Kismaros – helyett Velence https://www.musicmagazin.hu/fesztival/sziget-veroce-kismaros/ https://www.musicmagazin.hu/fesztival/sziget-veroce-kismaros/#respond Wed, 02 Jul 2014 15:25:46 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=5834


Úgy néz ki, hogy idén elmarad a Magyar Sziget nevű rendezvény amit hagyományosan Verőce – Kismaroson, először a volt KISZ tábor területén, majd a Csattogó völgyben rendeztek meg.  13-szor került megrendezésre. A 14. Magyar Szigetről semmi hír. A honlap halott. Facebook oldalukon csönd van. >>>

2014-07-02- 17-23-58

Update ( forrás szentkorona radio)

Amikor tizennégy évvel ezelőtt Toroczkai László megálmodta a Magyar Sziget elődjét, a Kárpát-medencei Fiatalok Találkozóját az elsődleges célja az volt, hogy egy olyan eseményt hozzon létre, ami az akkor még születő félben lévő nemzeti oldal egyik bástyájaként működhet. Sikerült neki. Akkor alig száz ember jelent meg Verőcén, de meghatározó élmény volt számukra az összejövetel.
Több mint egy évtizeddel később elmondhatjuk, hogy nincs olyan ember a nemzeti oldalon, aki ne hallott volna a rendezvényről, de a hazafiak 99%-a személyesen is kilátogatott a Magyar Szigetre. Sőt, azt is kijelenthetjük, hogy a liberális sajtó folyamatos támadásainak köszönhetően országos hírnévre tett szert a fesztivál. Volt olyan zenekar, amelyik a Magyar Szigetes fellépése okán vált ismertté, majd pár évvel később ott is adta utolsó koncertjét. Barátságok, szerelmek szövődtek a szigeten, sőt a hazafias tábor rendelkezik egy Magyar Sziget babával is, aki a rendezvényen fogant, és a szülők keresztapának nem mást, mint az alapítót, Toroczkai Lászlót kérték fel.
Röviden összefoglalva a nemzeti radikális oldal életének szerves része a Magyar Sziget. Pontosan tudjuk, hogy hányan várjátok tűkön ülve a végleges információkat az idei rendezvénnyel kapcsolatban, már csak azért is, mert pletyka szintjén felmerült, hogy az elmarad. Hát, nem is húzzuk tovább az időt, – húztuk így is eleget – meg lesz tartva az idei Magyar Sziget. Azonban nem a XIV. alkalommal, hanem az elsővel.
Most nyilván sokan értetlenül ráncoljátok a szemöldökötöket, hiszen akik érdekeltek a kérdésben mind tudják, hogy sorban hányadik rendezvény következne. Amikor Toroczkai László tizennégy évvel ezelőtt megszervezte az első összejövetelt, az is a céljai közt szerepelt, hogy a magyar nemzet jövőjének, a magyar ifjúságnak adjon egy olyan kulturális műhelyt, ahonnan nagy gondolatok indulhatnak útjukra. Be kell lássuk, hogy az elmúlt években nem csak ez a jelleg szorult háttérbe, de a családias hangulat is. Az a célunk ezzel az „újítással”, hogy ismét egy olyan rendezvényen gyűlhetnek össze a magyar hazafiak, ahol a minőség dominál a mennyiség felett.
Egy olyan összejövetelt szervezünk idén, ahol nem lesz két színpad, és nem lesznek hangfal hegyek, helyettük minden este lesznek akusztikus koncertek a tábortűznél, és táncház. Nem fognak tolongani a tömegek bemutatókra várva, de a táborlakók aktív részesei lesznek a programoknak. Egy olyan bajtársi találkozót szervezünk idén, ami megidézi a több mint egy évtizeddel korábbi irányvonalat. Ez az irány nem új, hiszen innen indult el minden, így csak annyit mondunk szlogenként az idei rendezvényhez: Vissza a jövőbe!
A rendezvény időpontja: 2014. augusztus 11-12-13, a helyszín: Drótszmár Park és Kemping (Velence, 2481 Velence, Kemping u.2.) A programok hamarosan nyilvánosak lesznek. Döntsük le együtt a határokat idén is!
]]>
https://www.musicmagazin.hu/fesztival/sziget-veroce-kismaros/feed/ 0
Holnap kezdődik a Magyar Sziget! https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/holnap-kezdodik-a-magyar-sziget/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/holnap-kezdodik-a-magyar-sziget/#respond Wed, 11 Jul 2012 07:31:55 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=3798 Holnap, csütörtökön kezdődik a Verőcén a csattogóvölgyben már hagyománnyá vált Magyar Sziget fesztivál, szám szerint a 12.-ik, ahol nemzeti rockzenekarok, előadások, sportrendezvények várják az érdeklődőket .
Programok:
XII. Magyar Sziget

Július 12. (Csütörtök – A Nemzeti Rock Napja)

Atilla király nagyszínpad

13:00 Orosz Mihály Zoltán Érpatak és Juhász Oszkár Gyöngyöspata polgármestereinek előadása: liberális demokrácia kritikája a szerves társadalom építésének fényében

14:30 “A nemzet ellenségeiről” – Vona Gábor és Baranyi Tibor Imre közös előadása

16:00 Mi a magyar a zenében? (Waszlavik László kerekasztalbeszélgetése a nemzeti zenéről Magyar Gáborral, dr. Varga Tiborral és Grandpierre Attilával, valamint a nemzeti rockzenekarok képviselőivel)

Hamvas Béla előadóterem

11:00 Horváth Róbert: Jobboldaliság és vallás

15:00 Sin City a Szent Korona Rádió közélet-politikai magazin műsorának élő felvétele

17:00 Borkóstoló Tokár Zsolt borásszal – hagyományőrző esküvői ruhabemutatóval

20:00 Historica (www.youtube.com/watch),
Kárpátia (www.youtube.com/watch),
Dobogókő (www.youtube.com/watch)

Koncertek után Waszlavik László harmonikával katonadalokat dalol a sörsátorban

Július 13. (Péntek – Harcosok Napja)

09:30 Kirándulás indul a zebegényi Trianon emlékműhöz Dr. Varga Tiborral

Hamvas Béla előadóterem

11:00 Marton Lajos (1956-os hős, és De Gaulle francia elnök merénylője, kétszeres halálraítélt) előadása – további informació : www.martonlajos.info

13:00 Tyirityán Zsolt és Jóna Tibor: terrorizmus (az erőszak mérnökei) legenda és valóság

14:30 Hadak Útján (Szent Korona Rádió hadtörténeti műsora élőben) vendégek a Hadtörténeti Kulturális Egyesület második világháborús Wehrmacht/Waffen SS hagyományőrzők; akikkel a korszak gyalogos harcászatáról és hadtörténeti örökségéről beszélgetünk. Az előadást fórum követi. A résztvevők korabeli egyenruhában, felszerelésekkel és fegyverekkel érkeznek.

Atilla király nagyszínpad

11:00 Siklósi András: A halál torkából a magyar újjászületésig

13:00 ifj. Tompó László: A Székely Hadosztály harcai Erdélyért

14:00 Lipusz Zsolt: A Barossa-hadművelet és Magyarország csatlakozása a Szovjetunió elleni háborúhoz

15:30 Harci felvezetés a küzdősport bemutatóra: Előadás a hun-japán-magyar folytonosságról, valamint keleti harcművészeti bemutató eredeti, 650 éves szamurájkarddal (Molnár Gábor kétszeres grappling világbajnok, súlycsoport nélküli Európa-bajnoki bronzérmes, hatszoros magyar bajnok)

16:15 “Szigeti veszedelem” küzdősport gála éles meccsekkel (MMA, K1), országos bajnok sportolókkal, résztvevők a nemzeti szervezetek tagjai (Betyársereg, HVIM)

19:30 Csillagsólyom (www.youtube.com/watch),
Radical Hungary (www.youtube.com/watch),
Titkolt Ellenállás (www.youtube.com/watch),
Fejbőr (www.youtube.com/watch),
Koncertek után táncház

Július 14. (Szombat – Nemzetpolitikai Nap)

Hamvas Béla előadó terem

13:00 Varga István: Veled, Európa, de nélküled, EU – Gazdaság, pénzügypolitika

15:00 ifj. Tompó László: Nyírő József, a székely írófejedelem

Atilla király nagyszínpad

11:00 Nemzetpolitikai Kerekasztal (Zagyva Gy. Gyula – HVIM, Szávay István – Jobbik, László Bálint – Magyar Remény Mozgalom, Délvidék)

12:00 Grandpierre Attila: Hun-magyar folytonosság a Kárpát-medencében

13:30 Lovasbemutató

14:00 Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Helyzetkép két évvel a “forradalom” után: a forradalom még várat magára.

15:00 Z. Kárpát Dániel: Háborúk a bölcsőkben – a Kárpát-medence feltámasztásának programja

16:00 Dr. Varga Tibor: “A pénzügyi, a só- és a vámtisztek az ország nemesei és ne izmaeliták és zsidók legyenek.” – Aranybulla és Alaptörvény

17:00 Sajtóklub (Toroczkai László – Magyar Jelen, Siklósi András, Z. Kárpát Dániel – Karpatia, Mirkóczki Ádám – Jobbik szóvivő, Pál Gábor – Jobbik sajtófőnök)

20:00 Ismerős Arcok (www.youtube.com/watch),
Romantikus Erőszak (www.youtube.com/watch),
Waszlavik és a huszárok (katonadalok)
Koncertek után táncház

Július 15. (Vasárnap)

A vasárnap INGYENES! (becsületkassza lesz)

Minden, a Magyar Szigeten lévő gyermek ezen a napon ajándékot kap, a gyermekes családok pedig tombolán vehetnek részt, amelynek főnyereménye egy erdélyi utazás!

09:00 Ökumenikus családi istentisztelet

10:00 dr. Téglásy Imre az Alfa Szövetség elnöke – Méhében él a nemzet! (Vetítéssel egybekötött előadás)

11:00 Bogár László – Globalo-bünti (azonos című könyve alapján)

12:00 Vetélkedők, változatos gyermek- és családi programok

13:00 Lovasbemutató

15:00 Vidám hangulatú családi kirándulás a környező hegyekben, nyomolvasással, hozzáértő túravezető segítségével

Színházi előadás

Hetet egy csapásra! A Fantáziamalom Családi Színház legújabb darabjában megismerkedhetünk Vitéz Szőccsel és végigizgulhatjuk hogyan jár túl az ördögök eszén. Interaktív darabunkban a nézők is időről időre szereplőkké válnak.

Minden Nap
Gyereksarok
Minden nap 10:00-18:00 között várja a gyereksarok az óvodás és kisiskolás korú gyermekeket. Szakképzett pedagógusok, gyermekszerető fiatalok, valamint tapasztalt édesanyák felügyeletével színes, vidám és érdekes programokon vehetnek részt a gyerekek. A gyereksarok a Hamvas Béla terem előtti területen felállított sátorban lesz. Ízelítő a programokból: játékok készítése természetes anyagokból, gyöngyfűzés, üvegfestés, lovaglás, mesevetítés, kisvasutas kirándulás.

Harcmező
09:00-12:00 Íjászat, csatacsillag, kelevéz
14:00-16:00 Íjászedzés haladóknak
16:00-18:00 Íjászat, csatacsillag, kelevéz

Kézműves foglalkozás
10:00-12:00 Csontozás, réz karkötő készítés
14:00-18:00 Gyertyamártás, nádsíp készítés
Népi játékok folyamatosan egész nap (gólyaláb, lópatkó dobálás stb.)

Filmsátor
Nemzeti jellegű filmek és dokumentumfilmek vetítése minden nap 9:30-17 óra között, 16-17 óra között mesefilmek gyerekeknek.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/holnap-kezdodik-a-magyar-sziget/feed/ 0
Emlékezés a Magyar Sziget hőskoráról. https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/emlekezes-a-magyar-sziget-hoskorarol/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/emlekezes-a-magyar-sziget-hoskorarol/#respond Mon, 08 Aug 2011 16:27:15 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=1777 G. Kirkovits István – Hunhír.info
Vitathatatlan, hogy mára az egyik legnevesebb nemzeti rendezvény a Verőce-Kismaros közötti területen évente megrendezendő Magyar Sziget, ahol előadások, koncertek, hagyományőrző bemutatók, másutt tiltólistára tett előadók sorakoznak fel évről évre. Nagy közös programja a nemzeti érzelmű családoknak, öregnek, fiatalnak egyaránt. Ezt a közösségi együttlétet legelsősorban az örvényesi Koppány tábor, illetve a Pannon Rádió Rockszerda adásnapja és a nemzeti rock együttesek önzetlen segítsége alapozta meg. A nyomtatott sajtóban sokat tett az ügyért a Magyar Fórum, illetve a Demokrata, amelynek főszerkesztője, Bencsik András sajtóklubos beszélgetést is bevállalt a kronológiájában a második, de létszámában, jelentőségében az első nagyobb szabású nemzeti rendezvényen.

Sokan foglalkoztak már ez idáig a Magyar Sziget előzményével. Hallottam már olyat is, hogy egy fesztiválon büszkén mesélte valaki: ők szervezték az elődjét, illetve azt a projektet, amire a Magyar Sziget is ráépült. Na, akkor öntsünk végre tiszta vizet a pohárba, s ugorjunk vissza a „hőskorba”.

2001 tavaszán, az akkor MIÉP-frakcióvezető Balczó Zoltán, jelenleg jobbikos politikus úgy döntött, hogy a balatoni nyaralójának otthont adó községbe barátaival együtt rendeznek egy hétvégi eseménysorozatot. Csatlakozott ehhez a gondolathoz Csurka István testvére, Csurka László, illetve a helyszínt biztosító vállalkozó, aki az örvényesi strandot bérelte. Forray Zoltán Kanadában élő magyarságkutató, őstörténész is jelezte részvételét, és hajlandó is volt pénzt áldozni a rendezvényre, így összeállt az alapcsapat. Forray, akinek szívügye a magyar őskutatás, ahhoz ragaszkodott, hogy mindenképpen legyenek őstörténeti előadások az örvényesi hétvégén, és vállalta, hogy meghívja az akkor sikerrel szereplő Bocskai Színpadot, hogy bemutathassa Trianon-emlékműsorát.

Ha Bocskai Színpad és Trianon, akkor abban az időben ez Nagy Ferót is jelentette, így az esti attrakciót nyilvánvaló volt, hogy a Beatrice szolgáltatja. Nagyon szép plakátokat nyomtattak, és természetesen az esemény népszerűsítésében nagy szerepet kapott a Pannon Rádió és a Magyar Fórum is. Miután az eseményről szóló tudósítást is mi írtuk, valamint a Pannon Rádió Rockszerdájában is megszólaltattuk Forray Zoltánt, eléggé közeli munkakapcsolatba kerültünk.

2002 tavaszán a betiltott Nemzeti Dal Ünnepe – Fehér Karácsony című rendezvény utórezgéseinek elülésekor Forray ismét Magyarországon tartózkodott. Többször meghívtam a rádióba beszélgetésre, és mutattam neki pár felvételt a Rockszerda zenei kínálatából. Forraynak tetszettek a nóták, a hazafias dalok, és sikerült megbeszélni vele, hogy azon a nyáron is csinálunk egy őstörténeti tábort, azt a bizonyos Koppány Tábort, de most nem Bocskai Színpaddal, meg Beatricevel, hanem a nemzeti zenekarok fellépésével. Az egyedüli állandó vendég, aki 2001-ben is szórakoztatta a nagyérdeműt pedig Waszlavik Gazember László lesz.

A cikk a >> hunhír.info-n folytatódik. 

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/emlekezes-a-magyar-sziget-hoskorarol/feed/ 0
Ma kezdődőtt el a Magyar Sziget! https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/ma-kezdodott-el-a-magyar-sziget/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/ma-kezdodott-el-a-magyar-sziget/#respond Mon, 01 Aug 2011 13:21:39 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=1734 Tizenegyedszer kezdődött a Magyar Sziget fesztivál, Kismaros és Verőce között a Csattogó völgyben. A több, mint tíz éves múltú rendezvény, a volt kismarosi KISZ tábor területén kezdődött, akkor még sokkal nagyobb helyen szétszórva. A kezdetekkor még, Bencsik András volt az újságíróklub vendége, aztán lassan beszippantott a Fidesz gépezet. Mostanra már jó pár éve Zagyva Gyula a rendező, HVIM-el közösen.

Sokan már jó pár éve törzsvendégek a Szigeten, állandó barátságok kötettek itt, de Pestről sem nagy dolog egy estére leszaladni, hisz a vonat is hamar ott van.

Idén külföldi fellépők is lesznek, mint pl a Saga.

Időjárásjelentés a a MSZ honlapról:

A szervezők által a meteorológiai szolgálattól a Magyar Sziget konkrét helyszínére (Dunakanyar, Verőce, Csattogó-völgy), a fesztivál idejére (augusztus 1-7.) kért előzetes időjárás-jelentés szerint a legtökéletesebb fesztiválozó időjárás lesz. Az egész héten legfeljebb egy-két apró zápor lehet csupán, amely kifejezetten jó hatást gyakorol, hiszen nem lesz por a völgyben. Komoly esőre egyáltalán nem kell számítani, viszont annál több napsütésre, a hőmérséklet pedig egy fesztivál számára a legtökéletesebb lesz, ugyanis 22 és 31 fok között alakul.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/ma-kezdodott-el-a-magyar-sziget/feed/ 0
Kedden fellép Saga (Svédország) a Magyar Szigeten. (Augusztus.01-07) https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/kedden-fellep-saga-svedorszag-a-magyar-szigeten/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/kedden-fellep-saga-svedorszag-a-magyar-szigeten/#respond Thu, 21 Jul 2011 03:09:44 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=1626 Magyarországon először itt lép színpadra a svéd Saga, aki az európai nemzeti ellenállás talán legismertebb énekesnője.  A sok  országban betiltott énekesnő sok helyen járt már, dehazánkba most érkezik először, ugyanis augusztus 2-án a XI. Magyar Sziget nagyszínpadán fog fellépni. Saga a legendás Skrewdriver zenekar  Ian Stuart számainak feldolgozásaival vált híressé, ám mára az északi civilizáció élethalálharcáról szólnak a számai.  Ian Stuart  a Blood and Honour alapítója, és ’93-ban autóbalesetben elhunyt.

Az immáron több mint 10 éves Magyar Szigetre évek óta egyre több európai hazafi is érkezik, hogy megtapasztalják a magyar nemzeti radikalizmus erejét, egyúttal tanulva tőlünk, megismerve a magyar igazságot, jelenlegi harcunkat és történelmünket. A Magyar Sziget szervezői megragadták az alkalmat, és a kiépítendő testvéri szövetség jegyében a fesztivál második napján számos külföldi (lengyel, horvát, olasz, flamand stb.) előadó és fellépő is lesz a magyar rendezvényen. Ennek a napnak a csúcspontján ad koncertet Saga is.

forrás: szentkoronaradio.com
]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/kedden-fellep-saga-svedorszag-a-magyar-szigeten/feed/ 0