Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php:4264) in /home/mus10000/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
EFOTT – Zene magazin https://www.musicmagazin.hu Zene minden műfaj egy oldalon, hírek, klippek, érdekességek Tue, 07 Nov 2017 09:52:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 EFOTT – Ma kezdődik a fesztivál Velencén https://www.musicmagazin.hu/fesztival/efott/kezdodik-fesztival-velencen/ https://www.musicmagazin.hu/fesztival/efott/kezdodik-fesztival-velencen/#respond Tue, 14 Jul 2015 04:40:42 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6156


Ma kezdődik Velencén Magyarország legnagyobb egyetemi bulija, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT). A 40. születésnapját ünneplő fesztivál július 19-ig tart, fellép Dub FX, Borgore és Otto Knows, valamint a hazai színtér több szereplője.

A fesztivált kedden Ganxsta Zolee és a Kartel 20 éves születésnapi koncertje nyitja meg vendégfellépőkkel. A zenei programok 12 helyszínen fognak zajlani, több mint 250 produkció lesz látható és hallható. Fellép mások mellett a Punnany Massif, a Quimby, a Wellhello, a PASO, a 30Y, a Tankcsapda, az Anna and the Barbies, a Subscribe, a Leander Rising és a Biebers.
Az EFOTT záróeseménye egy színpadi elemekben és látványvilágban gazdag négyórás koncertfolyam lesz, amelyen az elmúlt négy évtized magyar könnyűzenéjének fontos pillanatait idézik fel közös produkciókkal. A Mary PopKids Somló Tamással, a Magashegyi Underground Bornai Tiborral, a Kaukázus Vincze Lillával, a Wellhello Náksi Attilával, a Punnany Massif Ganxsta Zolival és Big Daddy Lacával, az Intim Torna Illegál Kozsóval, a Hősök az Animal Cannibalsszal, a Brains pedig Kállay-Saunders Andrással együtt zenél.
A velencei EFOTT-ra a szervezők 100 ezer látogatót várnak. Lesz kertmozi kortárs alkotásokkal, számos sportolási lehetőség, köztük saját vízilabda pálya, buborékfoci és sárkányhajó várja a fiatalokat, jelen lesz mintegy száz civil egyesület és gasztrofalut is állítanak. Szervezett turisztikai programokkal is várják a fesztiválozókat, például lovaskocsis bortúrával, kerékpározási lehetőséggel.(mti)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/fesztival/efott/kezdodik-fesztival-velencen/feed/ 0
Zánkán lesz jövőre az EFOTT https://www.musicmagazin.hu/fesztival/efott/zankan-lesz-jovore-az-efott/ https://www.musicmagazin.hu/fesztival/efott/zankan-lesz-jovore-az-efott/#respond Wed, 28 Nov 2012 16:01:42 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=4376 Jövőre Zánkán rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) június 25. és 30. között.

A lehetséges helyszínek feltérképezése után a szervezők az EFOTT Facebook-oldalán választásra buzdították a fesztiválozókat: Abádszalókon, Zalaegerszegen vagy Zánkán legyen-e a 2013-as EFOTT? A 17 ezer szavazó szinte egy emberként voksolt a balatoni helyszínre – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint a Balaton északi partjának 209 hektáros erdős-ligetes részén, a felújított Új Nemzedék Központ (az egykori Úttörőváros komplexumának) árnyékos területén a tavalyinál is több strandprogrammal várják a fesztiválozókat.
A rendezvény házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem lesz. A szervezők a MÁV-val együttműködve sűrítik a Zánkafürdőre közvetlenül érkező vonatjáratokat, valamint a helyi közlekedés újraszervezésén is dolgoznak már.
A zenei programban jövőre is döntő többséggel magyar előadók lépnek fel, a koncertek mellett pedig sok más kulturális esemény és sportlehetőség várja a fiatalokat.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/fesztival/efott/zankan-lesz-jovore-az-efott/feed/ 0
Startolt Szolnokon a 35. EFOTT https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/startolt-szolnokon-a-35-efott/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/startolt-szolnokon-a-35-efott/#respond Wed, 13 Jul 2011 05:02:17 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=1548 A szálláshelyek túlnyomó része már most, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, vagyis az EFOTT 0. napján kiteheti a megtelt táblát Szolnokon, ahol az előzetes jegyvásárlási adatok alapján akár látogatói rekordot is dönthet fesztivál.

Dajka Zoltán tájékoztatása szerint kedden délután az előre meghirdetett időponthoz képest 70 perces csúszással nyitotta meg kapuit az idén 35. alkalommal megrendezett fesztivál. A főszervező a késést a rendezvény méreteivel és az évről évre változó helyszínnel magyarázta.
“Meglepődnek majd, akik ellátogatnak Szolnokon a Tiszaligetbe, ahol várost építettünk a városban” – fogalmazott, hozzátéve, hogy minden hatósági előírásnak eleget téve, biztonságos és jól szervezett programokkal várják a vendégeket. A seregszemle zavartalan lebonyolításán mintegy másfélezer ember dolgozik.
Mivel a meteorológiai előrejelzések nyárias időjárást ígérnek, a múlt évihez hasonló jegyelővételi adatok alapján a tavalyi, 70 ezret megközelítő látogatószámra, vagy akár azt meghaladó érdeklődésre is számítanak a szervezők a vasárnapig tartó fesztiválon.
A Tisza-parti megyeszékhely szálláshelyei nagyrészt már mostanra beteltek, a hétvégére pedig – a főszervező tudomása szerint – minden kiadó szobát lefoglaltak a városban. A fesztivál területén azonban ingyenesen sátorozhatnak az érkezők – jelezte Dajka Zoltán.
A programkínálatról szólva elmondta: Magyarország legnagyobb hallgatói buliján a város zöldövezetének számító Tiszaligetben 8 különböző helyszínen összesen 300 fellépő szórakoztatja majd a közönséget.
Az EFOTT 0. napján, kedden ebből ugyan még csak egy színpadon zajlanak koncertek, ám a fellépők – Haddaway, Kovács Kati, Fluor Tomi, Vastag Csaba, Király L. Norbi, az Animal Cannibals vagy éppen Ganxsta Zolee és a Kartel – garantálják a ráhangolódást a hét további eseményeire. Ezt követően pedig szerdától olyan neves hazai előadók lépnek fel, mint a Quimby, a Tankcsapda, a Republic, a Kiscsillag, a Ladánybene 27 és a Mystery Gang. Ráadásként pedig egy igazi világsztár, az angol Apollo 440 is a “húrok közé csap”.
A zenei programok mellett a sportolási lehetőségek gazdag tárházából, valamint változatos gasztronómiai, kulturális, illetve szabadidős kínálatból választhatja ki minden látogató a kedvére valót. Lesz tehetségkutató verseny, csocsóbajnokság, vitaszínház és média workshop, az első naptól pedig a Liget Termálstrand és élményfürdő is várja a hűsölni vágyókat. A strandbelépést a heti karszalaggal rendelkezőknek az EFOTT biztosítja, a napijegyesek pedig kedvezményes áron válthatnak belépőt a tiszaligeti strandfürdőbe.
Dajka Zoltán kitért arra is, hogy a szolnokiak, valamint a városban tanuló diákok kedvezményes jeggyel léphetnek be a fesztiválra. A Szolnokra való eljutást a MÁV megerősített vonalakkal segíti, a vasútállomásról pedig buszjáratok közlekednek a Tiszaligetig. (MTI)

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/koncertek-eloadasok/startolt-szolnokon-a-35-efott/feed/ 0
Vonósnégyes és a Republic https://www.musicmagazin.hu/rockzene/vonosnegyes-es-a-republic/ https://www.musicmagazin.hu/rockzene/vonosnegyes-es-a-republic/#respond Sun, 05 Jun 2011 18:25:55 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=1160 Rendhagyó  felállásban és hangzással készül a Republic az EFOTT-ra. A  idén 20 éves zenekar július 14-én, csütörtök este vonósnégyessel áll a szolnoki nagyszínpadra.

A tavalyi Miskolci Nemzetközi Operafesztiválra létrehozott, idén a Budapest Kongresszusi Központban nagy sikert aratott produkció részletei újra felcsendülnek az EFOTT-on. A koncert egyik részében a nagysikerű slágerek, úgy mint a „67-es út”, a „Kék és narancssárga” vagy az „Erdő közepében”, szimfonikus zenei kísérettel szólalnak meg, míg a program további részeiben az önállóan, „hagyományos” formában felhangzó slágerek „felvonásai” között a zenekar tagjai híres klasszikus zeneműveket is előadnak, saját elektronikus hangszereikkel. A közönség áthangszerelt, egészen újfajta értelmezésben hallhatja Bartók Béla közismert „Román táncok” című művének vagy Grieg „Peer Gynt”-jének, illetve Hacsaturján „Spartacus”-ának a részleteit.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/rockzene/vonosnegyes-es-a-republic/feed/ 0