Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php:4264) in /home/mus10000/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
CD/DVD – Zene magazin https://www.musicmagazin.hu Zene minden műfaj egy oldalon, hírek, klippek, érdekességek Tue, 07 Nov 2017 09:52:41 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 The Big Bunny Hall Swinger Clubban: esküvők után lemez és klip https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/swinger-clubban-eskuvok/ https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/swinger-clubban-eskuvok/#respond Wed, 11 Jan 2017 12:31:35 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6492


Négy számos kislemezt jelentet meg Hotel Szocreál címmel a The Big Bunny Hall Swinger Club január 21-én. Aznap jól be is mutatják az anyagot a Gozsdu Manó Klubban, Csongor Bálint társaságában.

Az utóbbi időben kissé eltűnt a swing-punk szextett, lévén, hogy három tagjuk is megházasodott és még egy baba is született, most viszont tett a csapat arról, hogy ismét témát szolgáltassanak. A pimasz humoráról, elegáns megjelenéséről és remek partimuzsikájáról ismert The Big Bunny Hall Swinger Club egy 4 számos kislemezzel jön ki január 21-én Hotel Szocreál címmel. A címadó dal a Subscribe-ból ismert, most a USEME-vel tündöklő Csongor Bálinttal készült, így a számhoz készült zsírúj klipben is felbukkan az énekes.
– A klipdal a mai urbánus életformát festi le, azt hogy hogyan élnek az emberek a panelházak és társasházak bezárt világában egymás hegyén-hátán, de mégis magányosan – árulta el Balog Gábor, az együttes pozanosa. – A próza szándékosan úgy lett megírva, hogy míg a zenekar ezt a témát ironikusan, görbe tükröt állítva a hallgató elé, egy menő art deco szálloda marketing manager szemszögéből közelíti meg és arra buzdít, hogy minél többen térjenek be a hotel vendégszerető falai közé, addig Bálint könyörtelenül és mellébeszélés nélkül meséli el, hogyan is néz ki manapság valójában ez a panel-szimbiózis. Ez a párhuzam képileg is visszaköszön.

The Big Bunny Hall Swinger Club - fotó: Pintácsi Viki

The Big Bunny Hall Swinger Club – fotó: Pintácsi Viki

A klip operatőre Szabó Z volt, a forgatási helyszíneket Százhalombattán találták meg. Részben a kulturális központ adott otthont a felvételekhez, részben egy panelház alagsora, illetve a zenekar egyik tagjának otthona. A lakás a rajongók számára ismert lehet korábbi fotósorozatainkból. Ezen kívül két remek táncos is szerepel a klipben, akik mint a hotel alkalmazottjai jelennek meg és perdülnek táncra “munka” közben.
A kislemez bemutatása a megjelenés napján, azaz január 21-én lesz a Gozsdu Manó Klubban, ahol színpadra penderül a mi Bálintunk is. Előzenekar a Swing Business. A koncert előtt-után a kislemez fizikai formában is megvásárolható.

Az esemény:

https://www.facebook.com/events/1801683443382456/

Részletek:

www.facebook.com/BigBunnyHall/

]]>
https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/swinger-clubban-eskuvok/feed/ 0
Dupla lemez jelenek meg a P. Mobil-ról https://www.musicmagazin.hu/rockzene/dupla-jelenek-mobil/ https://www.musicmagazin.hu/rockzene/dupla-jelenek-mobil/#respond Wed, 11 Jan 2017 05:57:03 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6482 A P. Mobil több mint négy évtizedes története elevenedik meg az Élve vagy halva című, dupla DVD-n megjelent kiadványon – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.2017-01-11_6-56-42

Schuster Lóránt, az együttes vezetője elmondta: az antológia közel hat órányi anyagot, nagyon sok koncertfelvételt – köztük még egészen korai, fekete-fehér anyagokat is -, valamint rengeteg, öltözői és egyéb pillanatokat megörökítő videót tartalmaz a P. Mobil különböző korszakaiból.
A 47 éves múltra visszatekintő hard rock zenekar a dupla DVD mellett a történetét feldolgozó több más kiadvánnyal is jelentkezett az elmúlt időszakban – fűzte hozzá Schuster Lóránt. Az együttes vezetője 2015-ben jelentette meg önéletrajzi könyvét Kaptafa címmel, 2016-ban pedig bemutatták a Mobilógia – A dal ugyanaz marad című kötetet is, amely egyfajta “használati utasítás” a banda lemezeihez.
Schuster Lóránt elárulta azt is: 2017-ben jelenik meg a P. Mobil legújabb nagylemeze.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/rockzene/dupla-jelenek-mobil/feed/ 0
Karácsonyfadíszbe csomagolt kislemezt jelentet meg a Budapest Voices https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/karacsonyfadiszbe-csomagolt-kislemezt/ https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/karacsonyfadiszbe-csomagolt-kislemezt/#respond Thu, 10 Nov 2016 12:55:50 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6442 ffHárom számos kislemezt jelentet meg Kislemez címmel a Budapest Voices november 26-án. A névadás oka, hogy a dalok fizikai formában egy mini CD-n jönnek ki, és további különlegesség, hogy a lemezek kézzel készített karácsonyfa-díszekbe lesznek csomagolva. Az EP egyik dala a Könnyű álmot hozzon az éj átirata, melynek klipjében gyerekek kívánságait teljesítette az együttes.

A Budapest Voices egy különleges felhívással lépett a nyilvánosság elé pár hete, miszerint várja gyerekek és szülők kívánságait. Több tucat kérés érkezett, közülük amit lehetett, teljesítettek, és négyet be is mutatnak az új klipjükben. Volt köztük mozdonyvezetés, ragadozó madár röptetése, cirkusz látogatása, hőlégballonozás, lovaglás és cukrászdában torta készítése.

A videó a Könnyű álmot hozzon az éj című átdolgozáshoz készült, ami a Budapest Voices november 26-án megjelenő kislemezén kap helyet. Két másik dal is rajta lesz az EP-n: az Emil.RuleZ! Zazie az ágyban átdolgozása, és egy saját szerzemény, az Éld át a csodát! A három számhoz az online boltokban lehet hozzájutni, valamint limitált példányszámban, mindössze 100 darabban kijön fizikai formában is. Ez a kiadvány egy mini CD, ezért a Kislemez címet kapta. A CD-t kézzel készített karácsonyfadíszbe csomagolják, hat színben jelenik meg, ezüst, bordó és négyféle aranyszín árnyalat.
A Kislemez megjelenésének napján, azaz november 26-án közönségtalálkozót tart a Budapest Voices a MOM Kulturális Központ Kupolatermében. A megjelenteknek előadnak három dalt, és mindenkit meghívnak egy teára vagy egy forralt borra. Az eseményen az együttes tagjai adventi koszorút készítenek a rajongókkal.
A Budapest Voices egy karácsonyi nagykoncerttel zárja az évet a MOM Kulturális Központ Színháztermében.

Az esemény:

https://www.facebook.com/events/1294179473946128/

Részletek:

https://www.facebook.com/budapestvoices

www.budapestvoices.hu

]]>
https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/karacsonyfadiszbe-csomagolt-kislemezt/feed/ 0
SE RUHA, SE LEVEGŐ – Megérkezett az új Griffins dal és videoklip https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/megerkezett-griffins-videoklip/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/megerkezett-griffins-videoklip/#respond Wed, 16 Mar 2016 13:22:54 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6319 Március 16-án debütált a Griffins zenekar negyedik videoklipje, ami a még soha nem hallott ’Se ruha, se levegő’ című dalhoz készült. A cél az volt, hogy ismét frissüljön és fejlődjön a zenekar hangzása, valamint folytassa az irányt, amit a 2014. végén megjelent ’Hangvonalak’ című dallal meghatározott, és a 2015-ös ’Ágyamban’ című, szintén videoklipes dal folytatott.

A 2012. végén alakult, akkoriban kizárólag nyers hangzással operáló Griffins fokozatosan és  tudatosan építi be dalaiba az elektronikus vonalat amellett, hogy az élő hangszerek, főleg a gitár megfelelő teret kap. Ez a folyamat a ’Se ruha, se levegő’ című, frissen debütált dalban teljesedik ki, melyben rock, pop, hiphop, és trap elemek ötvöződnek.2016-03-16_14-23-06
Elmondható, hogy az eddigi legjobban összerakott és legenergikusabb Griffins dal látott napvilágot. A szám producere Krajczár Péter volt, aki a hangszerelést végezte és zeneszerzőként működött közre a dalban. A gitártémák Kiss Pétertől, a zenekar gitárosától származnak, a dalszöveg pedig a zenekar MC-je, Németh Bence ’Csuvi’ és dobosa, Baranyai Gergő munkája.
Ez ugyan már a zenekar negyedik videoklipje, de egyben az első, amelyben az imidzs vonalban a zenekar együtt, zenélés közben látható. A videó célja a dalszöveg mondanivalójának és a dal zenei hangulatának tükrözése, mely két szálon fut, így a már említett imidzs vonal mellett két külső szereplő felel a zenekar mondanivalójának közvetítéséért, ami alapvetően egy nem mindig felhőtlen,
de annál erősebb férfi és nő közötti kapcsolatot mutat be. A videó egy fotóstúdióban, minimál környezetben készült, így valóban a dal által keltett hangulatra és az érzelmekre koncentrál a képvilág. A videó felvételeiért az ImagiCORE csapata felelt. A rendező Németh Dániel ’Kobe’, az operatőr és vágó Németh Károly ’Kes’ volt.
Élőben legközelebb március 25-én, Budapesten, a GMK-ban hallható a zenekar 20:30-tól, ahol felcsendül a ’Se ruha, se levegő’ is.

A VIDEOKLIP ITT TEKINTHETŐ MEG:  https://www.youtube.com/watch?v=For1XrRz7pg

Bővebben a zenekarról: https://www.facebook.com/thegriffinsband/

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/megerkezett-griffins-videoklip/feed/ 0
Szakácskönyvvel együtt jelenik meg a Budapest Voices lemeze https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/szakacskonyvvel-jelenik-budapest/ https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/szakacskonyvvel-jelenik-budapest/#respond Thu, 10 Mar 2016 10:05:49 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6316 Egy saját szakácskönyvet is megjelentet új nagylemeze mellé a Budapest Voices. Az Ízbűvölők című kötetben a kórustagok receptjei szerepelnek, míg a Finomra hangolva című CD-n – az eddig megszokott koncepció szerint – magyar underground slágerek átiratai hallhatók. A két kiadvány egybecsomagolva jelenik meg március 24-én.

A Budapest Voices eddig is a saját útját járta, és mindig igyekezett különlegességekkel meglepni a hallgatóságot. Első nagylemezük például egy saját újság, a Budapest Voices Magazin mellékleteként jött ki. De koncerteztek már metrómegállóban is, ráadásul reggel, és általuk készített portékákból is létrehoztak egy bolhapiacot, hogy a teljes bevétellel támogassák a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet.

Ezúttal is különlegességgel jelentkeznek: második nagylemezük, a Finomra hangolva egy saját szakácskönyvvel együtt jön ki, melyben a 13 együttestag 55 receptje található. Köztük olyan ínyencségek leírása, mint például az almában sült koktélrák fehér mártással, a sajtos paplan alatt sült lazac piros pöttyös túrós rizzsel és kapros tejfölös szósszal vagy a citromos vajas pulykamell petrezselymes rizzsel. Persze egyszerűbb ételek is helyet kaptak az oldalakon, például a túrós csusza, a tökfőzelék, a bableves, a rakott krumpli és a zserbó.2016-03-10_11-06-03
A lemezen ezúttal is átiratok sorakoznak, köztük Ocho Macho, Quimby, Magashegyi Underground és Kowalsky meg a Vega dalok a cappella formában, egy ütőhangszeres kíséretében. Újdonság, hogy ezúttal egy saját, Warnusz Zsuzsa-szerzemény is helyet kapott az albumon Boldog újjászületést! címmel.

A Finomra hangolva CD és az Ízbűvölők szakácskönyv egybecsomagolva kapható március 24-től országszerte a Tesco és az Auchan hipermarketekben. A budapesti lemezbemutató április 2-án lesz az A38 Hajón. Ezen kívül sok vidéki városban is előadja új és korábbi átdolgozásait a Budapest Voices, többek közt Szegeden, Veszprémben, Debrecenben és Kaposváron.

Budapest Voices: Képzeld el másképp

Az esemény:
https://www.facebook.com/events/1536404470017369/

Részletek:
https://www.facebook.com/budapestvoices
www.budapestvoices.hu

]]>
https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/szakacskonyvvel-jelenik-budapest/feed/ 0
A Dawnstar elkészítette első hivatalos videoklipjét https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/elkeszitette-hivatalos-videoklipjet/ https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/elkeszitette-hivatalos-videoklipjet/#respond Thu, 21 Jan 2016 14:51:04 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6299 A budapesti dark/indie-rock zenét játszó Dawnstar zenekar leforgatta első videoklipjét a Saturnine Valentines lemezén hallható: In Heaven We Meet Again című dalához. A videóklippet Wind Attila énekes-gitáros rendezte, melyben a zenekar tagjai szerepelnek (Hamvas Bálint – basszusgitár és Albert Viktor – dob) szerepelnek. Az ihletet Daniel Myrick és Eduardo Sánchez által rendezetett Ideglelés (Blair Witch) című horrorfilm adta. A klipet 2015 decemberében forgatták Ürömön. A hangfelvételt a korábbi FreshFabrik gitáros, Schram Dávid mixelte és masteringolta a budapesti Dürer stúdióban

További infó:

Mobile: +36-30-475-0636
Email: dawnstarband@gmail.com
Home: www.dawnstarband.com
YouTube: www.youtube.com/DawnstarTube
Facebook: www.facebook.com/dawnstarband
Bandcamp: www.dawnstar.bandcamp.com

]]>
https://www.musicmagazin.hu/zenei-hirek/eloadok-egyuttesek/elkeszitette-hivatalos-videoklipjet/feed/ 0
A Kéknyúl új lemezét mutatja be az Akváriumban https://www.musicmagazin.hu/popzene/lemezet-mutatja-akvariumban/ https://www.musicmagazin.hu/popzene/lemezet-mutatja-akvariumban/#respond Thu, 03 Dec 2015 04:47:04 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6270 Elkészítette új, immár harmadik albumát a Kéknyúl. A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó csapat december 4-én pénteken a fővárosi Akvárium Klubban mutatja be Crowded Universe című új anyagát.

A Kéknyúl korábbi hangzása a Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító Hammond-orgona köré épült. A friss lemez anyaga új koncepción alapul: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres énekével – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
Premecz Mátyás elmondta, hogy sokkal tudatosabb zeneszerzéssel, rengeteg kollektív munkával készültek az új dalok, ezáltal színesebb, érzelmesebb lett az anyag, amely sok, általuk szeretett stílust ölel fel. A megszokott funkos alapok új dimenziót kaptak azzal, hogy immár egy “teljes jogú” basszusgitáros, a korábban több más formációból is ismert Bata István játszik, a soulos dalok izgalmas irányba indultak el, a dzsessz helyett ezúttal inkább a rock, sőt a pszichedélia világába.
A Crowded Universe-ön a korábbinál nagyobb szerepet kap Csókás Zsolt gitárja, és üde színfolt, hogy az egész csapat vokálozik. A végeredmény egységes, ami a zenekar érett, letisztult hozzáállása mellett Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars) producer jelenlétét dicséri. A csapat új klipje, a Crime Scene a napokban debütált a neten.

2015-12-03_5-46-28
A Kéknyúl “extráját” ezúttal is a nagyszerű énekes Andy Hefler jelenti: a frontember lubickol az új dalokban, az érzelmek széles skáláját bejárva, egyes dalokon belül is. A 44 éves amerikai Hefler 1993-ban érkezett Magyarországra és 2013-ban csatlakozott a Kéknyúlhoz. Korábban elsősorban színészként volt ismert, de különböző formációkban hosszú évek óta szereplője a hazai zenei életnek. A nevéhez fűződik az improvizációs színházi műfaj hazai meghonosítása, számos filmben szerepelt, például Antal Nimród Kontrolljában vagy Vranik Roland Fekete keféjében.
A Kéknyúlban Premecz Mátyás, Andy Hefler, Bata István és Csókás Zsolt mellett Badics Márk dobol, a fúvósszekcióban Bognár Attila (pozan), Jász András (alt szaxofon) és Puskás Csaba (trombita) szerepel. A zenekar eddigi lemezei: Nahát babám (2011), The Wind Plays Me (2013).

]]>
https://www.musicmagazin.hu/popzene/lemezet-mutatja-akvariumban/feed/ 0
Új Kaláka-lemez József Attila szonettjére https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/kalaka-jozsef-szonettjere/ https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/kalaka-jozsef-szonettjere/#respond Thu, 03 Dec 2015 04:41:46 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6264 Új lemezt készített a Kaláka. Az Ünnepi szonettkoszorú című album alapját József Attila Hazám című szonettsorozata hetedik, záródarabja jelentette, erre írt 14 mai magyar költő új szonetteket, majd ezekre a Kaláka zenét. A bemutató csütörtökön lesz a Concerto Budapestben.

József Attila életműve a kezdetektől végigkísérte az immár 46 éves Kaláka pályafutását. Az együttes már első koncertjein játszott a költőtől megzenésített verset, József Attila Bánat című költeményének feldolgozása szerepel az 1975-ben megjelent első Kaláka-kislemezen.
A zenekar teljes lemezt szentelt korábban Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Tamkó Sirató Károly, Kosztolányi Dezső, Arany János és Szabó Lőrinc verseinek, József Attilának azonban eddig nem.
“Valahogy mindig közbejött valami. Pedig az évek során két albumnyi mennyiségű József Attila-verset zenésítettük meg. A 2004-ben indult Hangzó Helikon-sorozatban, amely a Gryllus Kiadó és a Helikon Kiadó közös terméke volt, adtunk is ki József Attila versmegzenésítéseket, de azt a Sebő együttes készítette el, ami jó választásnak bizonyult, hiszen azóta hatezer példány fogyott abból a CD-ből” – idézte fel Gryllus Dániel.
Az Ünnepi szonettkoszorú is a két év után feléledő Hangzó Helikon-sorozatban jelenik meg a Gryllus Kiadónál.
“Tavasszal nekiláttunk egy József Attila-lemeznek, de a véletlen kicsit másfelé sodorta az eseményeket. Április 11-én a Ferencvárosi Önkormányzat költészet napi rendezvényén játszottunk, ahol megtudtuk, hogy a IX. kerület felkérésére készült egy ünnepi szonettkoszorú mai magyar költőktől József Attila Hazám című, 1937-ben írt ciklusának hetedik szonettjére. Felkértek minket a megzenésítésre, mi meg nekivágtunk” – fejtette ki.
A CD első és utolsó tétele a hetedik, azaz a mesterszonett, ennek 14 sorához egy-egy másik, szintén 14 soros szonett kapcsolódik, ezek a mesterszonett soraival kezdődnek, annak sorrendjében. Az új szonetteket Dobai Péter, Zsille Gábor, Oláh János, Lackfi János, Tóth Krisztina, Lanczkor Gábor, Térey János, Zalán Tibor, Tőzsér Árpád, Mezey Katalin, Szálinger Balázs, Erdős Virág, Lázár Balázs és Rózsássy Barbara írta.front_szonettkoszoru_res
“A szonettek úgy mennek előre soronként, mint a virágszirmok. A megzenésítést nagyon izgalmassá tette, hogy teljesen különböző világlátású, stílusú, életkorú költők verseivel dolgoztunk. A szonettek formája is eltért egymástól, tehát a zenék is különböznek, az összekötő kapocs a tematika, József Attila tisztelete és a hazaszeretet volt” – szögezte le Gryllus Dániel.
Ahogy az Ünnepi szonettkoszorú eredetileg József Attila születésnapjára volt időzítve, a lemezbemutató napja a költő halálának évfordulóján, december 3-án lesz a Concerto Budapestben. Közreműködik (akárcsak a lemezen) Ferenczi György, illetve a Rackajam további két tagja, Bizják Gábor és Jankó Miklós.
A Kaláka hamarosan útra indul hagyományos betlehemes műsorával (ebben közreműködik Major Gábor), amelynek keretében a dél-erdélyi szórványvidékeken is fellép. Szintén megszokott, hogy a Kaláka december 25-én karácsonyi koncertet ad a Marczibányi Téri Művelődési Központban, vendégként ott lesz Gryllus Dorka is.
Gryllus Dánielnek és barátainak december 16-án a Müpában lesz egy estje, amelynek első felében a Máté evangéliumán alapuló dalciklust, a Hegyi beszédet adják elő Gryllus Samu új hangszerelésében, majd Weöres Sándor filozófiai prózai alkotása, A teljesség felé egyes részleteinek zenei adaptációját játsszák el.
A Kaláka eredetileg tervezett József Attila-lemeze a mostani helyzet szerint tavasszal, a Könyvfesztiválra időzítve fog megjelenni.
A Kossuth-díjas Kaláka felállása 1996-tól változatlan: Gryllus Dániel (furulyák, citera, pánsíp, klarinét, tárogató), Becze Gábor (nagybőgő, gitár), Gryllus Vilmos (cselló, gitár, charango, koboz, doromb) és Radványi Balázs (mandolin, 12 húros gitár, ukulele, cuatro, brácsa, kalimba). A zenekar eddig 27 lemezt készített.

]]>
https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/kalaka-jozsef-szonettjere/feed/ 0
Visszatér a magyar népdalokhoz a Balkan Fanatik https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/visszater-nepdalokhoz-fanatik/ https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/visszater-nepdalokhoz-fanatik/#respond Wed, 17 Jun 2015 08:53:52 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6152 2015-06-17_10-53-59
Hatodik nagylemezén ismét kizárólag magyar népdalokat dolgoz fel a Balkan Fanatik. A zenekar visszatér a könnyed, szórakoztató hangvételhez és a ska-reggae lüktetéséhez, így Csókolj meg, babám! című új albumán főleg táncolható dalok szerepelnek. A csapat szinte megállás nélkül koncertezik, de közben jut ideje jótékonysági szerepvállalásra is.

 Egy kis világzenei kitérő után új albumán visszakanyarodik a magyar népzenéhez a Balkan Fanatik. A népszerű zenekar Csókolj meg, babám! című korongja június 19-én jelenik meg.

– Az új nagylemezre kilenc magyar népdal feldolgozása került, és a többségük gyors, életvidám, ska-reggae alapú talpalávaló. Mindössze két lassú népdalt választottunk: az egyik a Tavaszi szél vizet áraszt, ami elcsépeltnek tűnhet, de igyekeztünk sajátos, kicsit britpopos beütésű hangszereléssel újat varázsolni belőle. A másik lassú dal pedig a szomorkás, szerelmes Küldöm levelem, ami szintén egyedi ízt kapott. A Csókolj meg, babám! című nagylemezünkkel nem titkoltan szórakoztatni akarunk. Magyar népzenére épülnek a feldolgozásaink, amelyekkel meg akarjuk táncoltatni az embereket. Ezek a szövegek valaha az egyszerű, vidéki, gazdálkodó emberek mindennapi örömét, bánatát dolgozták fel, ezért önironikusan azt szoktuk mondani, hogy gumicsizmás agrár-popzenében utazunk. A koncerteken a dalok egy részét már játsszuk, és a közönség részéről nagyon pozitív a fogadtatás – mondta Lepe, a Balkan Fanatik egyik alapítója és zenei agya.

A kilenc új dal egyikét, a Hadd menjen című szerzeményt a zenekar korábban már nyilvánosságra hozta, de tartogat még meglepetéseket az új lemez. Ezen mutatkozik be hivatalosan az új rapper, MC Mad D, vagyis Madár Tamás is, aki a fellépéseken már teljes értékű tagja a Balkan Fanatiknak. A zenekar népszerűségét jól mutatja, hogy a csapatot sokfelé hívják fellépni nagyvárosoktól apró falvakig, így június végéig Mezőkövesden, Debrecenben, Enesén, Vértesszőlősön, Egerben és Őriszentpéteren koncerteznek.

A fellépések közben a zenekar arra is figyel, hogy jó ügyek mellé álljon. A Zoom Egyesület látássérült, siket, mozgásukban korlátozott, daganatos vagy más testi betegséggel élő és ép gyerekek alkotásaiból rendezett utazó kiállítást az elfogadás jegyében. A rajzokat virtuálisan örökbe lehet fogadni, a befolyt összeget pedig a gyerekek iskolái, egyesületei kapják. A kiállítás júniusban Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban látható. Mivel a Balkan Fanatik másik alapító tagja, Jorgosz nemcsak zenész, hanem képzőművész is, a nemes cél érdekében ő is felajánlotta egy alkotását a Zoom-Misszió javára.

 

Balkan Fanatik: Hadd menjen

]]>
https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/visszater-nepdalokhoz-fanatik/feed/ 0
Lemezt adott ki Dely Domi, a száguldó vokalista https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/lemezt-szaguldo-vokalista/ https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/lemezt-szaguldo-vokalista/#respond Wed, 27 May 2015 09:24:34 +0000 http://www.musicmagazin.hu/?p=6135 Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb vokalistája, Dely Domonkos ezúttal nem valaki mellett énekel, hanem egy saját, 6 számos CD-t jelentetett meg 1JZ vvti címmel. Domi vokálozott már Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Presser Gábor, Ákos és Kálloy Molnár Péter mögött is, az elmúlt időszakban pedig azért került a figyelem középpontjába, mert Boggie oldalán előadta a Wars for Nothing című dalt Bécsben, az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

 Dely Domonkos még csak a harmincas éveiben jár, de páratlan zenei karriert tudhat magáénak. Mindezt annak köszönheti, hogy nem csak kitűnő vokalista, hanem az ütőhangszerekkel is remekül bánik. A zenével 7 évesen került kapcsolatba, zenei általános iskolába járt, zongorázni, majd dobolni tanult. Pályafutásában az igazi áttörést Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenekara hozta, ahol vokálozott és ütőhangszereken játszott 2002 és 2008 között. Innentől kezdve meredeken ívelt felfele a pályája. Szintén vokálozott és ütőhangszereken játszott Ákos Andante turnéján 2004-ben, a koncertfelvétel platinalemez lett. Domi kiváló ritmusérzékét jól bizonyítja, hogy két éven át dobolt a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekarban. 2011-ben A Dal húsz magyar döntős dalából hétben vokálozott. Nagy élményt jelentett számára az is, hogy 2013-ban az LGT négy arénás és az alsóörsi koncertjén közreműködött ütőhangszeresként és vokalistaként. Jelenleg Für Anikó, Tompos Kátya, Jamie Winchester, Hrutka Róbert és Kálloy Molnár Péter koncertjein áll a mikrofon mögött.

Domonkos Boggie oldalán idén megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját, és kiutazhatott a bécsi megmérettetésre. A Wars for Nothing című dallal bejutottak a dalfesztivál döntőjébe.2015-05-27_11-23-24

A rengeteg háttéréneklés után Domi úgy döntött, hogy saját lemezt ad ki. A CD öt dalt tartalmaz, plusz az egyik, az Akkor délután remixét. Az igényes poprock dalokat olyan kiváló művészekkel hozta össze, mint – a teljesség igénye nélkül – Sebestyén Áron, Jamie Winchester, Mohai Tamás, Hrutka Róbert, Simkó-Várnagy Mihály és Kottler Ákos. Az EP egyik különlegessége, hogy az egyik dal Petőfi Sándor: A bánat? Egy nagy oceán című versének megzenésítése. A lemez címe sem hétköznapi: 1JZ vvti. Ez Domonkos versenyautójában lévő motor sorszáma. Az énekes ugyanis, amikor nem színpadon áll, drift versenyeken száguldozik. A sportág nagyon hasonló a rally-hoz, azonban itt nem az idő és a sebesség számít, hanem a stílus és a kanyartechnika. Az autó hátulját a kanyarban csúszásban kell tartani anélkül, hogy a jármű megtapadjon. Minden jel arra utal, hogy Domonkos nem csak a dobverőket használja jól, hanem a kormányt is: jelenleg kétszeres OB ezüstérmes.

 

 

Dely Domi: A bánat? Egy nagy oceán

]]>
https://www.musicmagazin.hu/cd-dvd-ajanlo-kritika/lemezt-szaguldo-vokalista/feed/ 0