Telefoninterjú Daniel Kesslerrel az Interpolból
Legutóbbi lemezük megjelenése óta az idei Szigeten fellépő Interpol szinte megállás nélkül járja a világot. Daniel Kesslert,  a New York-i zenekar gitárosát telefonon sikerült elérnünk, turné közben.

Hogy bírod az intenzív turnézást?

Kifejezetten élvezem, hogy szinte minden este játszanunk kell: amikor kilépek a színpadra, elmúlik minden fáradságérzet, még akkor is, ha a fellépést megelőző nap, vagy akár az egész hétvége utazással telt. Ha elkezdődik a show, és jól érzed magad játék közben, akkor rengeteg pozitív energia vesz körül, így könnyű elfelejteni, hogy teljesen le vagy harcolva. Még nagyobb lökést ad a közönség reakciója: engem az tart frissen, ha kapcsolatba kerülhetek velük, ha látom, milyen izgatottak és mennyire várják már a kezdést.

Sosem okozott gondot, hogy feltöltődj pozitív energiával a koncert alatt?

Nem, a színpadon ez sosem jelentett problémát, mert mindig is imádtam fellépni. Ez egy semmihez sem hasonlítható élmény, és mindig megéri ezért olyan sokat utazni. Ha ezt észben tartod, nem uralkodhat el rajtad a fáradtság.

Mindig nyakkendőben lépsz fel: ezek szerint egy ilyen, nem kifejezetten kényelmes öltözék sem szívja le az energiáidat. Most is nyakkendő van rajtad?

Több mint tíz éve nyakkendőben játszom, úgyhogy már teljesen megszoktam, és nem is gondolok bele, hogy esetleg kényelmetlen lehet. Tudod, hogy van ez, amihez hozzászoksz, már nem zavarhat. Most nincs rajtam, mert mint hallod, éppen nem színpadon vagyok. Öltönyt viszont mindennap hordok.

Az új évezredben New York lett a modern amerikai rockzene központja, annak köszönhetően, hogy rendkívül sok ottani előadó lett világhírű az elmúlt tíz évben, elég csak a Strokes, a Yeah Yeah Yeahs, a TV on the Radio, a Bravery vagy a ti sikereitekre gondolnunk. Mi áll ennek a hátterében? Jelenleg miért New York az alternatív rock kultúra fővárosa?

Még annál is több kiváló helyi zenekar létezik, mint amennyit felsoroltál. Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek az elmúlt tíz évben felfedeztek maguknak pár New York-i bandát, tetszett nekik a zenéjük, és így kapcsolatba kerültek a színtéren aktív többi zenekarral is. Emellett a sikernek történeti okai is vannak. A város mindig kedvelt célpontja volt a külföldi művészeknek: sok zenész és képzőművész kezdett itt új életet. Ennek ellenére nem hinném, hogy New Yorkban jobb zenék születnének, vagy jobb zenekarok játszanának, mint a világ bármelyik nagy városában: jó és izgalmas zenék bárhonnan jöhetnek.

Rajtotok kívül még egy New York-i együttes, a National is fellép idén a Szigeten. Milyen a kapcsolat köztetek?

A National egy kiváló zenekar, amelyben nagyszerű, tehetséges emberek zenélnek. Barátok vagyunk.

tovább>> a sziget.hu oldalán

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=1468

Beküldte: - jún 28 2011. Kategória Koncertek, előadások, Popzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin