Kiss Gergely Dj Klinx interjú
Kiss Gergely, alias DJ Klinx egy év hallgatás után a lemezlovas pályafutását ismét előtérbe helyezte és megjelent harmadik lemeze is „Passion” címmel.

Miért angol nyelven jelent meg új dalod és hogyan kerültél kapcsolatba a jelenlegi lemezkiadóddal? Az elvárásnak megfelel-e az eladási statisztika? Milyenek a dalról a visszajelzések?

Az új lemezem azért lett angol nyelvű, mert sajnos Magyarországon a magyar zene teljesen háttérbe szorult. Elég kevés a rádiókban a magyar zene ill. a szórakozóhelyeken szinte egyáltalán nem szól hazai sláger. Ez volt a fő ok, hogy angol nyelvű legyen a dal, de a nemzetközi zeneiparba való „betörés” is közrejátszott a döntésemben.
A kiadómmal (Rimoshee Recordings) úgy kerültem kapcsolatba, hogy a zenei producerem (Balajti J. Ferenc) új lemezét is ez a kiadó adta ki és összehozott egy beszélgetést velük.
Miután meghallották a dalt, egyből „igen” választ adtak és aláírtunk egy 3 éves szerződést.  A „Passion” című lemezen  2 verziót található, egy rádió és egy klub mix de már mind a 2 verzió kikerült ingyenesen letölthető formában a netre, így az eladások visszaestek. A visszajelzések a lemezzel kapcsolatban szerencsére nagyon pozitívak és 4 külföldi válogatás lemezre került fel a dal eddig.

Vannak-e terveid a közeljövőre nézve és új lemez várható-e még ebben az évben?

Legfőbb lépés az lesz, hogy november elejétől ismételten felveszem a klubokkal a kapcsolatot és ismét szeretném a közönséget szórakoztatni. Új lemez megjelenését nem tervezem idén, most a „passion” az, amire összpontosítok. 2012 elején viszont újabb megjelenés várható, remélem úgy, ahogy azt elterveztem.

Van-e a zenei életben, a DJ-k körében példaképed?

Rengeteg lemezlovas tudását természetesen elismerem és jónak tartom, de példaképem Dj-k körében nincs, de a zenei életben van egy személy, akit nagyon kiemelkedő előadónak tartok. Ő nem más, mint Bereczki Zoltán. Mégpedig azért, mert ő nem a média által kreált énekes, hanem ő amit elért, azért megküzdött. A musicalek világában, a színpadon és újabban a pop zenei életben is teljes mértékben megállta/megállja a helyét, de ami még fontosabb, hogy az ő hangja olyan a lemezeken is, mint élőben, ez manapság már elég ritka szerintem. Ezek azok az indokok, ami miatt az ő karrierjét kiemelkedőnek tartom.

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=2337

Beküldte: - okt 10 2011. Kategória Előadók, együttesek, Popzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin