Kodály Zoltánra emlékezünk – Nemzetközi zeneszerző verseny
Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Kodály Intézete – a Nemzetközi Kodály Társasággal együttműködve és Kodály Zoltánné védnökségével – meghirdeti a harmadik nemzetközi zeneszerző versenyét.

A versenyt két kategóriában írják ki, gyermekkari (egyneműkar) és vegyeskari műveket várnak – közölte az MTI-vel Sebestyén Theodóra, a budapesti Kodály Emlékmúzeum vezetője.
A gyermekkari kategóriában eredeti, elsősorban a capella, 6-10 perces kórusművet kell benyújtani, amelyben legfeljebb három hangszer használata megengedett.
A vegyeskari kategóriában is eredeti, elsősorban a capella, de már 16-20 perces kompozícióval lehet nevezni. Ugyancsak maximum három kísérő hangszer használata megengedett, amennyiben a hangszeres közjátékok időtartama nem haladja meg a darab teljes hosszának 15 százalékát.
A versenyre kiadatlan, nyilvánosan még el nem hangzott művel jelentkezhet bármilyen életkorú és nemzetiségű zeneszerző. Egy szerző kategóriánként csak egy művel pályázhat. A pályaműben magyar, latin vagy angol nyelvű szöveg használható fel, amely lehet vallásos, világi vagy népi eredetű. A szöveg eredetét pontosan jelölni kell. Amennyiben a szerző még él, írásos engedélye szükséges, hogy hozzájárul műve felhasználásához. A verseny jeligés, a kották nem fedhetik fel a szerző nevét vagy nemzetiségét.(MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=3358

Beküldte: - márc 29 2012. Kategória Komolyzene. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin