Japán vendégjáték és koncertek a Nemzeti Színházban
Novemberben színes programokat kínál a Nemzeti Színház: a japán Gotanndadan társulat előadása, az Óbudai Danubia Zenekar, valamint Harcsa Veronika koncertje, a Férfi és nő című est és francia felolvasószínházi előadás is várja a közönséget.

Suteru Tabi (Az elválás útja) a címe a tokiói Gotanndadan Company előadásának, amely japán nyelven magyar felirattal látható szombaton és vasárnap a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán – olvasható a színház honlapján.

Az előadás egy fiatal férfi megindító története, aki apja halálát próbálja feldolgozni. A végső búcsú mentális utazása újjászületéshez vezet; a veszteségből és a gyászból kikerülve a főhős még erősebbé válik, és végül képes felelősséget vállalni saját életéért. A csupán négy székkel és egy maroknyi kellékkel előadott darab rendezője, Maeda Siro olyan előadást alkotott, ahol a költészet a humorral, a képzelet a realizmussal vegyül.
A japán nyelvű előadást az Óbudai Danubia Zenekar koncertje követi, akikkel 2010 óta működik együtt a Nemzeti Színház. Hétfői hangversenyén Mozartot hozza közel a közönséghez a zenekar, Mozart d-mollban címmel. A koncerten a Don Giovanni nyitánya, a d-moll zongoraverseny és a Requiem hangzik el, Rácz Rita, Simon Krisztina, Nyári Zoltán, Szvétek László és a Magyar Rádió Énekkara közreműködésével, Medveczky Ádám vezényletével.

Gotanndadan

November 6-án a Férfi és Nő – koncert négy színészre és zenekarra – című esten Dés László és Bereményi Géza dalait éneklik a Nemzeti Színház művészei – Básti Juli, Udvaros Dorottya és Kulka János -, valamint Cserhalmi György a nagyszínpadon.
A koncertsorozatot Harcsa Veronika folytatja, aki Weöres Sándor, József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Kosztolányi Dezső, Kassák Lajos, Babits Mihály és Tóth Árpád verseit dolgozta fel lemezén. A Lámpafény című album dalait szintén a nagyszínpadon hallhatja a közönség, november 19-én.
Novemberben folytatódik a francia felolvasószínházi sorozat is a teátrumban, ezúttal Black & Pink címmel november 26-án a Kaszás Attila Teremben rendezik meg az eseményt. A programra a belépés ingyenes, regisztrálni a szervezes@nemzetiszinhaz.hu címen lehet.(MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=4249

Beküldte: - nov 1 2012. Kategória Komolyzene, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin