Víz, Zene, Virág Fesztivál a hét végén Tatán
Minden más hasonló rendezvénynél több gyerekprogram várja a látogatókat az idei Víz, Zene, Virág Fesztiválon a hét végén Tatán.

A kicsiknek külön infrastruktúrát építettek a szervezők, a három éven aluliaknak készségfejlesztő játékokat, zenés bölcsődét alakítottak ki, ahol képzett felügyelők vigyáznak a gyerekekre. Az óvodás és iskolás gyerekeket népi játszóudvar várja, ahol régi vidéki játékokat tanulhatnak, a kézműves műhelyben pedig maguk is elkészíthetnek kisebb tárgyakat, szerszámokat. Az aktívabbak mászófalon, artista iskolában, akadálypályán próbálhatják ki magukat. A külföldi látogatókra gondolva interaktív angol-magyar mesejáték is lesz.
A sorrendben 19. fesztivál az Öreg-tó partján és a Tatai Várban kínál kulturális és gasztronómiai programokat. Idén a Kerekes Band, a Hooligans, a Zagar és a Csík Zenekar is koncertet ad, de fellép a Bikini, Deák Bill Gyula, a Magna cum Laude, a Chalaban, a Makám és az Intim Torna Illegál is.
A rendezvény hagyományos kísérőprogramja a kirakodóvásár, a szombat esti látványos tűzijáték, műrepülő show, az Öreg-tavon sárkányhajó-bemutató, valamint a fesztivál védjegyévé vált vízi karnevál, azaz több tucat csónak és kishajó lámpás felvonulása.
Az Agrármarketing Centrum támogatásával és ingyenes borkóstolóval várja a látogatókat a Borudvar, amelynek az előző évhez hasonlóan az Esterházy-kastély ad otthont. Az alkalomból megválasztják Tata város borát. Idén 13 pincészet nedűit kóstolhatják meg az érdeklődők, érkeznek kiállítók Villányból, Tokajból és Abasárról, így alkalom adódik több tájegység borait is megízlelni.
A fesztiválról információk a www.vizzenevirag.hu honlapon olvashatók, a komolyzenei koncertekről a www.vizzeneklasszik.hu címen tájékozódhatnak az érdeklődők. (MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=3769

Beküldte: - jún 26 2012. Kategória Fesztivál. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin