Tatai 18. Víz, Zene, Virág Fesztivál – június 24-26
A tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál igazi családi rendezvény. Mutatják ezt az elmúlt évek statisztikái, amelyekből rendre kitűnik, hogy június utolsó hétvégéjére rengetegen érkeznek Tatára gyerekkel és nagyszülőkkel. Egy nyári fesztivál nem csak a hangos zenéről szólhat, annál inkább szükség van a kulturális programokra, kiállításokra és bemutatókra – no, és természetesen a gondtalan szórakozásra. Ez utóbbiról gondoskodnak többek között a rendezvény gyerekprogramjai.
Fellpépnek a rendezvényen: Nagykéri Mórinca citerazenekar, Botos Eszter énekstúdió, Bartók Eszter, Molnár Dixileand Band, Benkó Dixileand Band, Mascura és a Tücsökraj, JazSzter Zenekar, SKAtch Koncert, LL. Junior, Karthago Taxi, Neoton Família, Budapest Acoustic Band, Janicsák Veca,Firkin, Scage, Gaál Boogie Csaba, Ska Hecc, Tegnapután, Nagy Feró, Peller Anna, Tolvai Renáta, …..

Szombaton és vasárnap délelőtt a Várkanyar színpadon bábszínház és zenés meseelőadás várja a kicsiket, az Eszterházy Kastély kertjében lévő mesesarokban pedig napi négy alkalommal indulhatnak el a gyerekek a csodák földjére. A babás szülők a Pirinyó Gyermekházban pihenhetnek meg, ahol babaszőnyeg, pihenősarok, készségfejlesztő játékok, trambulin és alagút, valamint szoptató sarok várja őket. A szervezők külön gondot fordítottak arra is, hogy legyen pelenkázási lehetőség a fesztivál helyszínein. Mindkét nap délelőtt lehetőség nyílik a különböző babahordozók kipróbálására. A nagyobbakat egész hétvégén a Talentum KABOLO Artista Iskola cirkuszi játszóháza, ezen kívül pénteken mazsorett-felvonulás, szombaton a Silhouette világbajnok balett tánccsoport előadása, vasárnap TRX kerékpáros triál show bemutató várja.

Egy igazán különlegesnek számító produkcióval is készülnek a rendezők: a hétvége mindkét napján a Ráhangoló sátorban komolyzenével, zenei darabokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek játékos formában. Felhangzik majd Vivaldi Négy Évszak című műve, de szó – és hang – lesz majd különböző korok táncairól, vagy éppen az állatokat idéző dallamokról is. A hangszer simogatóban kézbe is vehetik a megszólaló hangszereket.
Az Eszterházy Kastély udvarán a Háztűzőrző sátorban napközben népi játszóudvar és kézműves műhely várja a kicsiket, akik nagyapáink mindennapjaival ismerkedhetnek meg. Ugyanitt ugrálóvár is szolgálja a kikapcsolódást, a Remondis vándor játszóház pedig megismerteti a kicsiket a szelektív hulladékgyűjtés felnőttesen komoly problémájával.

A környezettudatos nevelést ugyanis nem lehet elég korán elkezdeni: a kisgyermekek életük első pillanatától kezdve szüleiktől tanulják el a példát – ezért is fontos, milyen utat követnek a szülők, milyen mértékben alkalmazzák otthon a környezetbarát megoldásokat. A jövő nemzedéke és planétánk szempontjából is kiemelten fontos, hogy a gyermekek hamar megismerjék és elsajátítsák ezeket. A tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál szellemiségében és programjaival ezt a célt, a gyermekek környezettudatosságra nevelését igyekszik szolgálni – természetesen a felhőtlen szórakoztatás mellett.
További információk és részletes program a www.tataifesztival.hu honlapon.

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=1270

Beküldte: - jún 12 2011. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin