Kaláka Fesztivál harmincharmadszor, először Egerben
Harmincharmadszor rendezik meg a Kaláka Fesztivált, amely ezúttal június 29. és július 1. között, és az eddigi diósgyőri rendezvények után új helyszínen, az egri várban lesz.

A hazai folkzene talán legnagyobb múltú seregszemléje azt követően költözik át hagyományos helyszínéről, a diósgyőri várból Egerbe, hogy Diósgyőrben rekonstrukciós munkálatok kezdődtek.
Az új helyszínen 25 együttes és előadó koncertjén vehetnek részt a népzenerajongók. Fellépnek a műfaj legrangosabb hazai képviselői, a többi között a Budapest Klezmer Band, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Gajdos, a Kaláka, a Muzsikás és a Vujicsics együttes.
A koncerteket színes kulturális program kíséri; a vár alatti Dobó téren kézműves piacot, iparművészeti kirakodóvásárt rendeznek, illetve a várban moldvai és ír táncházban, folkkocsmában rophatják a látogatók. Lesznek képzőművészeti kiállítások és filmvetítések is.
Gryllus Dániel, a fesztivál művészeti vezetője, a Kaláka együttes alapítója az MTI-nek elmondta: a Kaláka együttes 43 éves története során számos nagy sikerű koncertet tartott Egerben és most is szeretettel hívták őket.
“Az új helyszín kiválasztásakor szempont volt az is, hogy a régióban tartsuk a fesztivált, nem utolsó sorban pedig kínálta magát az egri vár által nyújtott, a diósgyőrihez hasonló történelmi környezet” – fogalmazott a zenész, aki szerint a helyszín és a program méltó a zenekar és az immár 1980 óta minden évben megrendezett Kaláka fesztivál kivívott rangjához.(MTI)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=3692

Beküldte: - jún 8 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin