Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – Négyen már a döntőben
A zsűri döntése alapján Király Viktor és Bogi, míg a közönség szavazataival a New Level Empire és a Depresszió jutott be a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor szombat esti első középdöntőjéből.

Az elhangzott kilenc dal közül a legtöbb, 39 ponttal Király Viktor dala, a Running Out of Time (szerzők: Király Viktor és Király Tamás) jutott a döntőbe.
“Nemcsak az Eurovízióra kijutás lehetősége vonz, hanem egyszerűen élvezem, amit csinálok” - mondta Király Viktor nemrég az MTI-nek. Az énekes a héten tette közzé a dalhoz készült friss videót, amelyben a legendás amerikai hiphop csapat, a Run-DMC egyik rappere, Darryl DMC McDaniels is közreműködik.
A zsűritől 38 pontot kapott Bogi (Dallos-Nyers Boglárka), az idei legfiatalabb, mindössze 16 éves induló We All (Tóth G. Zoltán, Halász Péter) című dala, amely így ugyancsak elhangzik február 22-én a döntőben.
Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített műsorból a nézők sms-szavazatainak köszönhetően két zenekar, a New Level Empire The Last One (szerzők: New Level Empire), illetve a Depresszió Csak a zene (Depresszió, Halász Ferenc) című dala szerepelhet még a jövő szombati döntőben.
A második középdöntőt vasárnap tartják, ott szintén kilenc produkciót értékelnek a zsűritagok és a tévénézők, és ugyancsak négy dal juthat tovább. A két műsorból A Dal február 22-i döntőjébe így nyolc produkció kerül, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 59. Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.
A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi és Kovács Kati énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető foglal helyet. A verseny és a showműsor digitális kommentátora ByeAlex, aki a tavalyi malmői Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország képviseletében 10. lett Kedvesem című dalával.(MTI)

Érdemes még megemlíteni, hogy Radics Gigi, akinek tényleg jó hangja van, leégette magát egy olyan gyenge századrangú diszkószámmal, amit egy magára valamit adó énekes nem vállalna be, hacsak nem a vivatévé éjfél utábi névzelen egyvelegébe akar a rapper nők közt szerepelni, akik félmeztelen fiúk közt a tengerparton nyitott sportkocsiban rázzák a a semmire. Borzasztó rossz szám volt a Catch me . Annak is égés aki megírta, és annak is aki elénekelte.

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=5541

Beküldte: - feb 16 2014. Kategória Eurovíziós Dalfesztivál. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin