Egerben lesz idén a Kaláka Fesztivál
A hagyományos helyszín, a diósgyőri vár felújítása miatt idén Egerben tartják a sorrendben immár 33. Kaláka Fesztivált, Miskolc ugyanakkor a vár átépítése után visszavárja a Kalákát.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes vezetője levélben értesítette Miskolc polgármesterét, Kriza Ákost arról, hogy bár a diósgyőri vár bezárása után együtt keresték a fesztivál szempontjából lehetséges miskolci helyszíneket, számukra a diósgyőri vár egyedi és pótolhatatlan – mondta Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője szerdán az MTI-nek.
“Az ilyen jellegű események hangulatához, lelkiségéhez a vár illik, emellett az átmeneti miskolci megoldások csak az elkedvetlenítő hiányérzetet adták” – fogalmazott levelében Gryllus Dániel. A zenész kifejtette azt is, hogy sokfelé hívták őket, de nem akartak elszakadni a régiótól, a történelmi levegőtől sem, ezért úgy döntöttek, hogy a Bükk túlsó oldalán az egri várban rendezik meg a Kaláka Fesztivált június 29-től július 1-ig.
Miskolc vezetése és a város lakossága a vár átépítése után visszavárja a Kaláka Fesztivált – közölte Dobos Tímea.
Az elmúlt több, mint három évtizedben negyedmilliónál is több néző és mintegy ötezer fellépő vett részt Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiválján a világ minden tájáról. Számos később ismertté vált előadó, illetve zenekar – többek között Palya Bea, Pál István “Szalonna”, a Kerekes Band – először a Kalákán lépett fel nagyközönség előtt. Sok világhírű művész, például Sebestyén Márta, a Muzsikás együttes, a Brave Old World, a Cechomor koncertjét is hallhatta a közönség a diósgyőri várban.(MTI)

2010-es Kalákafesztivál. (vidorfest.hu)

Rövid URL: https://www.musicmagazin.hu/?p=3050

Beküldte: - feb 1 2012. Kategória Fesztivál, Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin