A válogató koncert első részében, amely mindig mosolygott, közvetlen művész volt

Olyan sok csodálatos zenekart lát maga

Körül, és fokozatosan szeretne egy zenekart is. A legtöbb zenekar azonban férfi zenészekből, vagy énekesekből és zenészekből áll. De lánybandát akarsz Tudod, hogy ez lehetséges, mert már felfedeztél egy zenekart, amely teljes egészében nőkből áll!

Olyan sok csodálatos zenekart lát maga

De hogyan lehet egy ilyen zenekart összerakni.Vagy szerencséd van, és olyan zeneileg tehetséges nőkkel barátkozol, akik ugyanazon a hullámhosszon vannak, tehát amikor egyikük felveti a zenekar létrehozásának gondolatát, a többiek lelkesen egyetértenek. Vagy egyedül vagy a terveddel, és más zenészeket kell találnod, akik csatlakoznak hozzád, ami egy kicsit nagyobb kihívás lesz.Az első zenekarunk 13 éves korunkban kezdődött.

Négy barátunk volt, az egyik énekelt, a másik gitározott, a másik zongorázott, és nagyon izgatott voltam a dobok miatt, amit a zenekar miatt kezdtem tanulni. Először akusztikus gitárral és tamburinnal próbáltuk a dalokat a szobánkban. Nem volt basszusgitárosunk, de mivel hamarosan elkezdtünk próbálni az általános iskolában, egy tanáron keresztül találtuk meg. Véletlenül abban az időben még egy lány zenekarban játszott és énekelt.

A második lánybandát három 25 év körüli barát alapította, akik közül kettőnek már volt korábbi tapasztalata a zenekarokkal. Először akusztikusan is próbálkoztak. Aztán elkezdtek próbálni a közös próbatermekben, találtak egy basszusgitárt, és miután az egyik eredeti trió elhagyta, találtak egy dobost is-én. Nem terveztek egy teljesen lány zenekart, de megpróbálták játszani a fiú-dobosokkal. Boldog véletlen volt, hogy rengeteg szabadidőm volt, és miközben végignéztem a zenekarok hirdetéseit, találkoztam velük, és végül elfogadtak.

Lány zenekarok nem könnyű megtalálni

Mint egy lány zenekar, akkor nagyon valószínű, hogy keressen inspirációt más zenekarok alkotják a nők. De mennyit tudsz Amikor elkezdtem érdeklődni a zene iránt, felfedeztem például 4 Non Blondes, Vanilla Ninja azonban nem volt dobosuk, és a klipjeikben lévő dobokat mindig csak hallották, Cseh Gaia Mesiah akinek basszusgitárosa van és pánik és csak anyámnak köszönhetően!

Lány zenekarok nem könnyű megtalálni

Aki példaképként kényszerítette rám. Idővel más zenekarokat is felfedeztem, mint például Joan Jett & The Runaways, Warpaint, savages, Sleater-Kinney, z českých K2, The agony és még néhány más, ami még mindig nem elég az ízlésemnek. Csak cseh lány zenekarok csak számolni szinte az ujjait a kezét. A másik dolog az, hogy ha felfedez egy másik lány zenekart, nagyszerű, de megéri a zenéjük.Nincs lánybandájuk csak azért, mert lánybanda, és nem fogadnak a képükre a zene minőségének rovására.

És a zenéjük hasonló ahhoz, amit te is szeretnél játszani.A legtöbb lány zenekar a Cseh Köztársaságban alapvetően két síkban mozog. Vagy pop-rockot, rockot, punk-rockot és hasonló keményebb stílusokat játszanak még nem tudok semmilyen cseh vagy szlovák lány metal zenekarról ,valamint a girl reggae  ska zenekarról, ha tippeket adsz nekem a beszélgetésben, vagy éteri Éneklő pop, népi vagy világzene lány duó trió/kvartett, akusztikus gitárral vagy más hangszerekkel, például fuvolával, hegedűvel, kivételesen dobkészlettel.

Külföldön több különböző lányzenekar is megtalálható, de elég sokat kell keresnie a Google-on és keresnie, inkább a YouTube-on, a Facebook-on, illetve az alternatív zenei platformokon és oldalakon. Nem sok ilyet látni a zenei televízióban és a Spice Girls-t sem tartom zenekarnak. De természetesen nem szükséges, hogy csak a lány zenekarok inspiráljanak. Az első zenekarom a zene minőségével foglalkozott, de nem foglalkoztunk semmilyen túlzott pontossággal vagy tökéletességgel. Nem is akartunk olyan lenni, mint bárki más, hogy néhány dobozba töltsék bár az egyik barátunk punk-rocknak nevezte a zenei punkot.