“Ünnepelve” búcsúztatták Whitney Houstont
A film- és a zenevilág csillagainak jelenlétében az énekesnő pályafutását és életét dalokkal és tapssal ünnepelve búcsúztatták szombaton a New Jersey állambeli Newarkban Whitney Houston énekesnőt.

A 48 éves korában elhunyt Houston ezüst koporsója virágokkal borítva érkezett meg rendőri kísérettel abba a templomba, ahol a híresség gyerekkorában énekelt. A rajongók New Hope baptista templomon kívül gyűltek össze, hogy leróják kegyeletüket.

A gyászszertartáson beszélt Dionne Warwick énekesnő – Whitney Houston unokatestvére -, Clive Davis zenemogul, aki évtizedekig gondozta a híresség karrierjét és Kevin Costner színész, Whitney Houston partnere a Több, mint testőr című sikerfilmben.

“Egy életet kell várni egy ilyen hangra” – mondta Davis. “Egy fiatal nő most már a mennyben van, hogy ámulatba ejtse istent, miként teremthetett ilyen tökéleteset. Whitney most már hazatért” - fogalmazott Kevin Costner.

Énekelt Stevie Wonder, Alicia Keys, R. Kelly, valamint a gospel olyan csillagai, mint CeCe és Bebe Winans. A szertartás Whitney Houston talán legnagyobb slágerével, az I Will Always Love You című dallal ért véget. A vendégek az eredeti dalt hallhatták felvételről. Az eredeti tervek szerint a család közeli barátja, Aretha Franklin is énekelt volna, de a díva – Whitney Houston keresztanyja – megbetegedett, így nem tudott megjelenni.

Ott volt viszont Bobby Brown, az énekesnő volt férje. A zenész azonban csak pár percig maradt.

A búcsúztatáson részt vett Chaka Khan, Roberta Flack és Jennifer Hudson is. Utóbbi énekelte a múlt heti Grammy-díjátadón Houston emlékére az I Will Always Love You című dalt. A templom padsoraiban helyet foglalt Jesse Jackson tiszteletes, polgárjogi harcos.

A szertartáson több kép is felelevenítette a világhírű énekesnő életét: látható volt kisbabaként anyjával, Cissy Houston gospelénekessel, valamint lányával, Bobbi Kristinával is. Cissy Houston levelet írt lányához, ezt el is olvashatták a meghívottak. “Soha nem mondtam neked, de a Szentlélek megmondta nekem a születésedkor, hogy nem sokáig leszel velem. Köszönöm istennek azt a gyönyörű virágot, amelyet 48 éven át nevelhettem és dédelgethettem. Nyugodj békében, kislányom” – írta az idős asszony.
Háttér

A búcsúztatást egy héttel azután tartották, hogy Whitney Houston meghalt Los Angelesben. Halálának pontos oka még nem ismert.

Az énekesnő a zene világának egyik legnagyobb csillaga volt, csak az Egyesült Államokban több, mint 50 millió lemezt adott el. Filmjei is sikeresek voltak. Magánélete viszont nem alakult jól, viharos házasságban élt Bobby Brown zenésszel, akitől lánya született. Férje mellett szokott rá a kábítószerre, függőségétől a hírek szerint több rehabilitációs program után sem tudott megszabadulni.

Az utóbbi években szinte csak botrányai kapcsán lehetett hallani róla, utolsó lemeze 2009-ben jelent meg I Look To You címmel. Az énekesnő még részt vett egy világkörüli turnén, de betegeskedése miatt több koncertjét le kellett fújnia, fellépésein nem tudta végig énekelni híres dalait.

Whitney Houstont sajtóértesülések szerint vasárnap helyezik végső nyugalomra a westfieldi Fairview sírkertben édesapja mellett. A temetésen csak a család és meghívottak szűk köre vesz részt. (metropol)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3152

Beküldte: - feb 19 2012. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin