Tele a tankot: Tankcsapda-fotóalbum koncert DVD-vel
Több mint ezer, többségében eddig nem publikált fotót, valamint egy három évvel ezelőtti koncertet megörökítő DVD-t is tartalmaz a Tele a tankot címmel a napokban megjelent könyv, amely az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekar, a Tankcsapda elmúlt 12 évét mutatja be.

A 23 éves zenekar saját gondozásában kiadott, csaknem 500 oldalas fotóalbumban a Tankcsapda mindennapjai, sztorijai, utazásai, koncertjei, klip- és stúdiómunkálatai egyaránt nyomon követhetőek, a képeket végig kommentálják a zenekar tagjai.
“A Tankcsapdáról több mint százezer fotó készült a 2000 óta eltelt időszakban. Ebben a könyvben azok is láthatók, akik az együttes életének hátterét adják, kiderül, hogyan épül fel egy koncert, egy album, egy turné, mit gondolnak a zenészek különböző dolgokról, mit gondolnak róluk az újságírók, rajongók, blogok, bloggerek” – fogalmazott a könyv előszavában a szerző, Bakó Csaba, aki tíz éve felel a csapat sajtókapcsolataiért.

A Tankcsapdáról már jelent meg könyv, a 15. születésnapra 2004-ben kiadott Tankönyv – A rock & roll rugói, a mostani vaskos kötet azonban a képi megjelenítésre koncentrál. A Tele a tankot története a zenekar eddigi legstabilabb korszakát (2000-2011) mutatja be, amelyben az alapító Lukács László (ének, basszusgitár), Molnár Levente “Cseresznye” (gitár) és Fejes Tamás (dob) játszott. Ez idő alatt a Tankcsapda összesen tíz különböző kép- és hanganyagot jelentetett meg. A könyv azért zárul 2012 januárjában, mert akkor távozott Molnár Levente “Cseresznye”, aki 19 éven át zenélt a csapattal. (Utódja Sidlovics Gábor, a Zanzibar volt gitárosa lett.)
A könyvhöz mellékelt DVD egy eddig kiadatlan koncert felvétele: 2009 tavaszi turnéján a Tankcsapda első négy lemezéről játszott dalokat; a korongon egy fővárosi klubban előadott 27 dal szerepel.
A Tankcsapda legközelebb csütörtökön az alsóörsi Harley Davidson fesztiválon. Vasárnap Londonban lép fel, a nyár folyamán számos budapesti, vidéki és egy szlovákiai fesztiválon (Világveleje Nyár, Hrko-Fest, VOLT, EFOTT, Campus) játszik. A zenekar októberre új stúdióalbumot tervez.
A debreceni együttes 1989-ben alakult, eddig tizenkét albumot készített. A Tankcsapda ezen a néven 1989. október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként. A zenekarnak abban az évben decemberben jelent meg első demókazettája Baj van! címmel. A csapat 2009. augusztus 10-én, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján több mint 35 ezer néző előtt adott 20. születésnapi szuperkoncertet.
Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003). A csapat dalai előtt a magyar könnyűzenei élvonal 2008-ban az MTV Icon koncerten tisztelgett. Legutóbbi stúdióalbumuk 2009-ben jelent meg Minden jót címmel.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3686

Beküldte: - jún 6 2012. Kategória CD/DVD, Rockzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin