Szabó Bence lett a Dunakanyar Hangja
Tegnap este, az immáron országos szintű rendezvénnyé növekedett 2012 Dunakanyar Hangja énekverseny döntőjében Szabó Bence Billy Idol: Rebel Yell című slágerével felszántotta a váci Madách Imre Művelődési Központ (MIMK) nagyszínpadát. A 16 éves szentendrei fiatalember a négy héten át tartó megmérettetés-sorozat folyamán magabiztosan menetelt a fináléig, amelyben tizenharmadikként színpadra lépve a fent említett, kőkemény rock nótával végérvényesen elnyerte a zsűri kegyeit.

Tapintható volt a feszültség, amikor szombaton este a zsúfolásig telt MIMK színházteremben Dj Dominique, alias Várkonyi Attila bejelentette: a 2012 Dunakanyar Hangja énekverseny ezennel kezdetét veszi. Az énekesek nagyon izgultak, a közönség és a zsűri pedig nagy érdeklődéssel várta, ki, milyen dallal készült a III. Dunakanyar Hangja végső megmérettetésére, s miként fogja azt előadni.

Az este hangulatát a Steidl Anita vezette Tini Dance Team csapatának dinamikus előadása, valamint Szabó Mariannak, a zsűri elnökének, az Unisex énekesének fellépése alapozta meg.

A warm-up produkciókat követően a 16 döntős a zenei stílusok széles palettáját vonultatta fel fergeteges produkciókba csomagolva. Az énekesek többek között az AC/DC, a Blues Brothers, a Hooligans, Gloria Gainor, Lady Gaga, Cee Lo Green, a P. Mobil, a Hungária, a Nirvana, valamint a Beyoncé és Jay Z páros egy-egy dalával készültek a fináléra.

Fotó: Cservenák Péter

Az öt tagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, de végül megszületett a döntés. Szabó Mariann, Varga Miklós, Farkas Pál, Toldi Tamás és Földes Zoltán közösen úgy határozott, hogy a “2012 Dunakanyar hangja” címet a 16 esztendős, Szentendréről érkezett Szabó Bencének ítélik oda.

Bencén a babona sem fogott. Tizenharmadikként állt ki a színpadra és Billy Idol: Rebel Yell-jével mindenkit lehengerelt. Úgy gondoljuk, ha eddig nem is volt az, mostantól biztosan az egyik kedvenc száma lesz Bencének a babonás 13-as szám.

Szabó Mariann úgy fogalmazott, hogy Bence – amellett, hogy jól énekelt – felszántotta a színpadot a produkciójával. Toldi Tamás pedig röviden úgy értékelt, hogy szeretett volna 16 évesen így énekelni. Farkas Pál véleménye szerint Bence már így 16 évesen kész, magabiztos hanggal rendelkezik.

A III. Dunakanyar Hangja énekverseny második helyezettje Kiss Kovács Luca lett Lady Gaga: Age of Glory című slágerével. A harmadik helyen Varga Koritár Balázs végzett egy Cee Lo Green dallal, a Forget You-val.>>>tovább a Vaconline-on

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3255

Beküldte: - márc 11 2012. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin