StOrM néven zenél együtt Som Lajos és Slamovits
Újra aktívan zenél Som Lajos, a Tűzkerék, a Neoton, a Taurus, a Piramis és a Senator egykori basszusgitárosa: a 63 éves zenész csütörtökön mutatta be új együttesét, a Stormot, amelyben a magyar rocktörténet két másik fontos szereplője, a gitáros Slamovits István (ex-Edda) és a dobos Szakács László (ex-HBB) is játszik.

Fotó: T.Rita.

Som Lajos a Senator 1987-es feloszlása óta nagyon ritkán hallatott magáról mint zenész. Bár 1992-ben és 2006-ban fellépett a Piramis visszatérő koncertjein, 2006-ban már csak epizódszerepet kapott, a sajtóban rossz egészségi állapotáról, alkoholizmusáról lehetett olvasni.
Csütörtökön viszont egy budapesti sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Storm néven elindul új zenekara, amelyben rajta, Slamovits-on és Szakácson kívül Csákvári László, a Room Service elnevezésű Bryan Adams tribute zenekar tagja énekel és gitározik, Laki Zoltán (ex-Gesarol, Vastaghúros Swetter) pedig billentyűs hangszereken játszik.
“A Stormot türelemmel fogjuk felépíteni, lépésről lépésre haladunk előre, valószínűleg előbb készítünk lemezt, és csak utána mutatjuk meg magunkat élőben” – hangsúlyozta Som Lajos.
Az MTI kérdésére kitért arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben semmiféle szervi baja, fizikális gondja nem volt az elmúlt években, mindössze egy kislábujj-operációja volt.
“Rajtam nem fog múlni. Itt nem kell korbácsos ember, mindenki tudja, mit akar. A Storm egy igazságtevő zenekar lesz, megmutatjuk, hogy mit érünk” – szögezte le Som Lajos.
Az 58 éves Slamovits István (Slamó) az MTI-nek elmondta, hogy Som Lajos már tíz-tizenöt éve tervezte egy új zenekar létrehozását. “Jó lelkiismerettel állok a közös zenéléshez, igyekszem mindent elkövetni az együttes sikere érdekében. Én is írok zenéket, persze a dalok többségét Lajos hozza, ugyanúgy, mint régen a Piramisban. Lemezt is akarunk, meg koncertezni is, de mindent a maga idejében, az utat végig kell járni” – fogalmazott Slamó.

Mint felidézte, eddig soha nem játszottak egy zenekarban, ugyanakkor a hetvenes évek végén az Edda, amelyben akkor zenélt, rengeteget köszönhetett Somnak, aki lehetőséget biztosított számukra, hogy az akkori legnépszerűbb rockbanda, a Piramis előtt fellépjenek. Hozzátette: az Edda 1980-ban Som közbenjárására készíthette el első kislemezét és stúdióalbumát.
“Hálás vagyok a sorsnak, hogy végre együtt játszhatunk és megvalósíthatjuk, amiről már olyan régóta beszéltünk. A jövő héten kezdünk próbálni, szerintem év vége felé kiderül, mikor lépünk színpadra” – szögezte le Slamovits, aki az Edda és a No együttes után az elmúlt másfél évtizedben kétszer is hosszabb időt töltött Izraelben, ahol fizikai munkából élt.
A Stormban Szakács László, az Ikarus, a Gesarol, a Hobo Blues Band egykori tagja lesz a dobos, az Ausztráliában élő zenész most emiatt tért haza.
“Egy évvel ezelőtt éppen itthon voltam, és találkoztam Lajossal, akivel rögtön a közös zenélésről beszélgettünk. Idén februárra alakult úgy, hogy Slamó is csatlakozik. Megbeszéltük, hogy nem fogunk hivatkozni a régi sérelmekre, bár mindhárman átestünk ilyenen az elmúlt évtizedekben, Lajos a Piramissal, Slamó az Eddával, én a Hobo Blues Banddel. Régi számokat nem játszunk, tehát sem Taurust, sem Piramist, sem Eddát, sem HBB-t, csak új szerzeményeket” – fejtette ki.
Szakács László azt mondta,bár három évtizede külföldön él, mindig tudta, hogy egyszer eljön az idő, amikor nagyszínpadra léphet, ezért végig folyamatosan gyakorolt, zenélt és készült a visszatérésre. Hozzáfűzte: kis klubokban nem fognak játszani, inkább kivárják a pillanatot. “Célunk az, hogy a napjainkra teljesen leamortizálódott, közönségét elveszített magyar rockzene állóvizét felrázzuk” – hangsúlyozta.
A sajtótájékoztatón az érdeklődők között ott volt Závodi János, a Piramis (jelenleg Piramis Plusz) gitárosa is. “Borzasztóan örülök, hogy Lajos megint belevágott a zenélésbe. Végre jól néz ki, sok sikert kívánok neki. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a jövőben újra együtt játsszunk” – mondta az MTI-nek Som egykori társa a Piramisban. (MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1864

Beküldte: - aug 27 2011. Kategória Rockzene, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

8 hozzászólás - “StOrM néven zenél együtt Som Lajos és Slamovits”

 1. Tóth Géza (GZU)

  Meg sem említik a fotó forrását…..Helytelen! Ugyanis a párommal mi készítettük a StOrM sajtótájékoztatóján 08.25.-én. Tehát: Igy lett volna helyes Fotó: T.Rita. Köszönjük !

 2. Tóth Géza (GZU)

  Köszönjük !

 3. Szabóferi

  Nagyon örülök. Sok erőt, sok sikert Lajos.
  Sok szerencsét Slamó.

 4. RITA

  Slamo,várjuk ami jön!! Nagyon várom amit nyújtotok nekünk!Üdv. R.

 5. Ferenc

  Hájrá..Mindent bele

 6. B. Gábor

  “Rajtam nem fog múlni. Itt nem kell korbácsos ember, mindenki tudja, mit akar. A Storm egy igazságtevő zenekar lesz, megmutatjuk, hogy mit érünk” – szögezte le Som Lajos.

  HÁT ENNYIT ÉRTEK, SRÁCOK!

 7. Magyar Nemzeti Rock Kultúra gondozása, jelenleg nem terjed ki “idáig” (összetett a probléma) Mindenestre biztos vagyok benne, hogy nemsokára lesz Som Lajos utca, vagy Som Lajos tér Magyarországon.

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin