Stílusososan stílustalanul! Egy zenekar története!
Az 1990-es évek elején létrejött egy zenekar, a Verzió. Pár év után a zenekar feloszlott. Elteltek az évek, átléptük az ezred fordulót, és 2009-ben valami kibontakozni látszott. Az úgynevezett UG hip-hop (underground hip-hop) „B” mezőnyéből az egyik régi zenekar tag (Gáll Csongor – ritmus gitáros) megismerkedett Odór Imrével (Imi.LN.-nel ), és valami kocsmai beszélgetés alatt szóba került ,hogy mindketten jártasak, hobby és lelkes amatőr szinten a zenében! Imre és Csongor gondolt  egyet, hogy az ötleteiket zenekari formába öntsék így  felkereste régi basszusgitárosukat (Vad Róbert), hogy csatlakozzon hozzájuk, és így lettek hárman. Nőtt a létszám és a lelkesedés. Róbi  felkereste a többi régi zenekartagot ( Pékó György és Varga Szabolcs )

Most már öten voltak a csapatban, de ez már ugye egy teljesen új felállás volt. Elkezdtek próbálni, keresgélték saját stílusukat, de nem igazán állt össze a kép. Majd a régi, és az Imre által behozott stílus keverékét kezdték el alkalmazni és játszani a próbákon. A zenekar neve adott volt, hiszen mint egy főnix a hamvaiból újra feltámadt, így a zenekar neve maradt a hagyományokat megőrizve: VERZIÓ.

Teltek a hónapok, s a zenekar elindult ezen „keverék” stílust meglovagolva a hip-hop vonalán, de valami még így is hiányzott, s ez a női énekhang volt. Feladtak internetes hirdetést, jelentkezők akadtak bőven, mire egy igen igényes és reménnyel teli levélre felkapták fejüket, a levél küldője nem volt más, mint Schmidt Barbara (a Megasztár első szériájának döntőse).

A találkozó hamar megtörtént és elindult a közös munka. Több stílus is domináns szerepet kapott, hisz 6 ember és 6 különböző karakter zenei érdeklődése hatott a zenekarra. Idővel úgy döntöttek, hogy még egy gitárosra szükség van, így ismételten a világháló segítségével megtalálták az új gitárost (Kárász Zoltánt), és heten, mint a gonoszok folytatták a munkát. Majd másfél év és némi internetes visszhang után egy mérföldkőhöz érkeztek, a zenekar közös megegyezésre elbúcsúzott az énekesnőjétől. Újra ott voltak, ahol a part szakad, ugyan most már több tucat saját dallal, de énekesnő nélkül, mikor csodával határos módon 2-3 hónap keresgélés után megtalálták, vagy megtalálta őket Tar Éva, az új és nagyon tehetséges énekes hölgy!

A munka elkezdődött és felpörögtek az események. Saját lemezt kezdtek el készíteni, videoklipben kezdtek el gondolkodni, fellépésekkel keresték meg őket, és saját weboldalukon (verziozenekar.hu)elindították online betekintős “valóságshow-jukat” a Verzió tv-t.

Ami biztos, hogy a zenekar a mai napig nem tudja behatárolni önmagát semmilyen stílusba sem. Dalaiban jelen van a blues, a hiphop, a funky, a pop és a rock.

Mottójuk: „Stílusunk a Verzió”.

Érdemes tehát odafigyelni rájuk, mert ez a zenekar egy egészen jó „Verzió”!

Verzió Tv első rész

Verzió Tv második rész

Verzió Tv harmadik rész

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1903

Beküldte: - aug 31 2011. Kategória Előadók, együttesek, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

1 hozzászólás - “Stílusososan stílustalanul! Egy zenekar története!”

  1. [...] a zenekarról egy cikk egy internetes magazinban a cikket ITT olvashatjátok [...]

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin