Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Múzeumok éjszakája - Egész napos program a Fiumei úti Sírkertben

Múzeumok éjszakája – Egész napos program a Fiumei úti Sírkertben
Harangjáték, kultúrtörténeti séták, koncertek és előadások színesítik szombaton a Fiumei úti Sírkert harangok napja rendezvényét, este pedig a múzeumok éjszakája programjaihoz kapcsolódik az esemény.

A temető főbejáratától kétóránként induló kisvonatokon szakértő idegenvezetők mutatják be a csoportoknak Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Batthyány Lajos, Arany János, Vörösmarty Mihály és a magyar történelem nagyjainak, leghíresebb költőinek, íróinak nyughelyeit. A kultúrtörténeti séták mellett az érdeklődők megtekinthetik a sírkertben található Kegyeleti Múzeum tárlatát is – tájékoztatta az MTI-t közleményben a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

Az egész napos esemény Levente Péter előadásával kezdődik, ezt követően a Zurgó együttes lép fel népzenei műsorával. Kora délután hirdetik ki annak a kisplasztika pályázatnak az eredményét, amelyre a sírkert történelmi és kulturális értékeit hangsúlyozó munkákat vártak.
Délután Kárászy Szilvia harangjátékára kerül sor, őt Szabó Ádám harmonikás követi a színpadon. Hirtling István színművész Arany János-verseket szaval a költő születésének 195., halálának 130. évfordulója alkalmából, majd Kökény Attila koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A színpadi műsorokat Illényi Katicának és kvartettjének műsora zárja.
Este újra elindul a sírkertet bejáró kisvonat, de már a múzeumok éjszakája rendezvény keretein belül, 22 órakor pedig Cakó Ferenc, a helyszínhez és a hangulathoz illő homok animációját mutatják be egy óriás kivetítőn.
Az előadás után 22:45-kor egy igazán különleges programmal készül a sírkert: az irodalmi szellemvasút két turnusban várja a vállalkozó kedvű látogatókat.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3718

Beküldte: - jún 14 2012. Kategória Múzeumok éjszakája. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin