Meghalt MCA, a Beastie Boys tagja
Meghalt Adam “MCA” Yauch az úttörő New York-i rappertrió, a Beastie Boys tagja – közölte pénteken a Rolling Stone magazin.

A 47 évesen elhunyt MCA-t három évvel ezelőtt nyálmirigy- és nyirokcsomó-rákkal műtötték. A kórral küszködő Yauch néhány héttel ezelőtt már nem lehetett ott Clevelandben, amikor a Beastie Boyst ünnepélyesen felvették a Rock and Roll Hírességeinek Csarnokába.

Az együttes másik két tagja, Adam “Ad-Rock” Horowitz és Michael “Mike D” Diamond nem lépett fel a kevesebb mint egy hónappal ezelőtti rendezvényen, de Horowitz a rajongóknak felolvasta Yauch hozzájuk intézett levelét.
Ebben MCA Adamet és Mike-ot a fivéreinek nevezte, akikkel együtt bejárta a világot és azt írta, hogy a Hírességek Csarnokába való beiktatás legalább annyira köszönhető a közönségnek, mint a zenekarnak.
MCA betegsége miatt két évet csúszott a Beastie Boys legutóbbi, eredetileg 2009-re beütemezett, Hot Sauce Committee Part II című albumának kiadása. Az együttes első, 1986-ban megjelent Licensed to Ill című lemeze volt az első rap album, amely az első helyre küzdötte fel magát a Billboard toplistáján.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3526

Beküldte: - máj 5 2012. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin