Manic Street Preachers kislemezgyűjtemény jelenik meg
Kislemezgyűjteménnyel jelentkezik október végén a walesi Manic Street Preachers, amely 2009-ben és idén is fellépett a Sziget fesztiválon; a zenekar új felvételként egy feldolgozást készített.

A National Treasures – The Complete Singles című duplaalbum október 31-én jelenik meg és 38 dal szerepel rajta a csapat elmúlt több mint két évtizedéből, köztük olyan slágerek, mint A Design for Life, az Everything Must Go, az If You Tolerate This Your Children Will Be Next, a You Stole the Sun from My Heart, a The Masses Against the Classes, a The Love of Richard Nixon, az Empty Souls vagy a Your Love Alone Is Not Enough – szerepel a zenekar honlapján.

Vadonatúj felvételként egy feldolgozás is felkerül a válogatásra: a The The néven a nyolcvanas-kilencvenes években Nagy-Britanniában igen népszerű Matt Johnson This is the Day című daláé, amely eredetileg 1983-ban jelent meg. Az új verzió klipje, amely a zenekar pályafutását összegzi képekben, hétfőtől tekinthető meg a neten.
A gyűjtemény több változatban is elérhető lesz, az iTuneson keresztül, dupla CD-ként DVD-vel párosítva a klipekkel, valamint egy dobozban is, amelyben sok más mellett vinyleket, posztert, ajakrúzst és piperetükröt is pakolnak majd. Utóbbi kettőre magyarázat, hogy a Manic Street Preachers gyakran élt a polgárpukkasztás, a mindentől való kívülállás eszközével, tagjai – elsősorban Nicky Wire – gyakran sminkelik nőiesen magukat a színpadon.
Az együttest a jelenlegi három tag, James Dean Bradfield (ének, gitár), Nicky Wire (basszusgitár) és Sean Moore (dob) alapította, hozzájuk csatlakozott 1988-ban korábbi sofőrjük, Richey Edwards gitáros, szövegíró. Az első album, a punkos hatásokat magán hordozó Generation Terrorists 1992-ben jelent meg, a második album (God Against the Soul, 1993) után a problémák kerültek előtérbe: Edwards alkoholizmussal, anorexiával, depresszióval küzdött. Ezt a súlyos lelkiállapotot tükrözte a The Holy Bible című harmadik album, amelynek turnéja előtt, 1995. február 1-jén Edwards Cardiffba ment autóval, majd eltűnt: kocsiját az öngyilkosságokról hírhedt Severn híd közelében találták meg. Tizenhárom évig volt az eltűntek listáján, 2008-ban nyilvánították hivatalosan is holttá.
A Manic Street Preachers trióban folytatta. Az 1996-os Everything Must Gót manapság a brit rockzene egyik alapműveként tartják számon. A látványos botrányok ezután elmaradtak a zenekar körül, bár azért sokan felkapták a fejüket, amikor 2001-ben Kubában léptek fel és személyesen találkoztak Fidel Castróval. Két közepes lemezt követően 2007-ben jött a jól sikerült Send Away the Tigers, amely visszatérés volt a punkos hangzáshoz. A 2009-ben megjelent Journal For Plague Lovers elsősorban azzal hökkentette meg a rajongókat, hogy a 13 dal szövegeit (persze még halála előtt) Richey Edwards írta. A tavaly kiadott Postcards from a Young Man lemezen olyan sztárok működtek közre, mint John Cale (ex-Velvet Underground), Ian McCulloch (Echo and the Bunnymen) és Duff McKagan (ex-Guns n’ Roses).
Az együttes december 17-én Once In a Lifetime Christmas Party (Egyszer az életben karácsonyi parti) címmel óriási bulit tart a londoni O2 Arenában.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2100

Beküldte: - szept 21 2011. Kategória CD/DVD, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin