Magyarország legjobb zenészei oktatnak a Gitármánia Táborban
XVIII. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor lesz  július 25. és 31. között a Szolnok-Tiszaligeten. A kurzusok mellett többek között tehetségkutató versenyeken, különféle előadásokon és koncerteken vehetnek részt a zene szerelmesei.

A tábor programja jelenleg 90%-os. A programot folyamatosan töltik, ezért senki ne lepődjön meg, ha egyes előadók jelenleg kiírt időpontjai más-más napokra, vagy kezdési időpontokra kerülnek. Vélhetően június közepére érjük el a 95-98%-os állapotot.

 1. A Gitármánia Tábor az a hely, ahol a könnyű, félnehéz és nehéz zenék művelői összejönnek egy hétre, hogy nagyon jól érezzék magukat, s hogy mindeközben a lehető legtöbbet tanuljanak is egymástól.
 2. Mindenféle hangszeres részt vehet a táborban, sőt még hangtechnikai, vagy pusztán zeneszerető emberek is (vagyis bárki). Jöhetnek egyedül, vagy csapatosan, zenekarként, vagy szólóban (vagyis bárhogy). Nem számít az életkoruk, nemük, tudásuk (vagyis mindegy). Tehát, a táborban részt venni nagyon egyszerű… csak akarni kell.
 3. Reggeli, ebéd, vacsora adott. Alvás a házakban, ágyneművel, fürdővel, WC-vel
 4. Van tíz termünk, amit berendezünk a világ legjobb hangszereivel, hangtechnikai eszközeivel azért, hogy ki lehessen ezeket próbálni. Milyen eszközök vannak a termekben? Röviden minden. Hosszabban pedig: gitárok (akusztikus, basszus, elektromos), erősítők (gitár, basszus, akusztikus, énekcucc), dobok (akusztikus/elektromos), billentyűs hangszerek (digitális zongora, szintetizátor), mikrofonok, felvevő egységek, effektek, stb…
 5. Mi történik a táborban?  Délelőtt és a délután egyik részében zajlanak a kezdő és haladó hangszeres órák az ének és hangtechnika, a szövegíró és egyben mentális kérdéseket feszegető előadások, állandó tanárok vezetésével:
 • Basszusgitárosok – Hudák Attila
 • Haladó basszusgitár – Szappanos György
 • Billentyűsök – Szabó Károly
 • Dobosok – Fekete Szilárd
 • Ének – Gereben Zita
 • Haladó gitár – Lukács Péter
 • Hangtechnikai ismeretek – Hermann János
 • Házi stúdiózás – Turcsán András
 • Kezdő gitár – Andrásik Remo
 • Rím-team… avagy üzenet a zenén túl – Lombos Márton
 • Zenekari és Hangszeres haladó órák (A tábor kiemelten közkedvelt programjaAngler Ákos (dob), Szappanos György (bass), Szabó Károly (billentyű), Sántha Gábor (ének – gitár)
 • Suond-dokktor tanfolyam – Varga József

- A délután másik szakaszában érkeznek hozzánk a legkiválóbb hazai és külhoni zenészek, tanárok, előadók, hogy egy-egy kurzust tartsanak. Minden nap vannak kurzusok a hangszeresek számára, de ezek között megtalálhatók azok az előadások is, melyek a zenei élet rokonterületeit mutatják be.

A táborlakók tíz teremben próbálhatják ki a világ legjobb hangszereit, hangtechnikai eszközeit. De meghallgathatnak számos előadást, beszélgetést is, az egyik vendég Lukács László lesz a Tankcsapdából, akivel Lombos Márton fog beszélgetni önkifejezésről, önérvényesítésről és kommunikációról. Esténként pedig rendhagyó, másfél órás nagykoncertek várhatók, többek között a Roy és Ádám Trió, a Neck Sprain, a Belmondo, valamint a tíz éve a Gitármánia Tábor tehetségkutatóján megnyerő Subscribe emeli majd a hangulatot.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=1207

Beküldte: - jún 8 2011. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin