Maghalt Robin Gibb a Bee Gees énekese
A legendás Bee Gees tagja elvesztette rákkal szembeni küzdelmét – az énekes 62 éves volt.

Életének 62. évében elhunyt Robin Gibb, a Bee Gees alapító tagja – a hírt családja megerősítette. A zenész már hosszú ideje küzdött a rákkal.

Nemrégiben még látványos javulásról számolhattunk be, ekkor Robin Gibb a következőket nyilatkozta: „Nos, ez egyszerű. Daganatot találtak a vastagbelemben, amelyet azóta eltávolítottak. Egy zseniális orvos kezelt, akinek szavai szerint látványos eredményeket értünk el.”

A betegség azonban nem tűnt el véglegesen. A múlt hónapban Gibb kómába esett a rák szövődményeként kialakuló tüdőgyulladás miatt.

Egy hét után a zenész magához tért, családja szerint még kommunikálni is képes volt. Robin Gibb hozzátartozói mindenkit arra kérnek, tartsák tiszteletben magánéletüket ebben a nehéz időszakban.

Robin Gibb zenei karrierje 1958-ban indult, amikor testvéreivel, Barry-vel és Maurice-szal megalapították a kor egyik legmeghatározóbb zenei formációját, a Bee Gees-t. Zenei pályafutásuk során hat Grammy-díjat kaptak, és mintegy 180 millió lemezt adtak el. Évtizedes munkásságuk során olyan slágereket alkottak, mint a Stayin’ Alive, vagy az I’ve Gotta Get A Message To You.

A fivérekből álló zenekar 2001-ben koncertezett utoljára, majd Maurice Gibb halálával a zenekar be is fejezte pályafutását. Az énekes a Bee Gees felbomlása után sem hagyott fel a zenével. Legutóbb klasszikus lemezén, a Titanic Requiemen dolgozott fiával együtt, amelyet a Titanic katasztrófájának 100. évfordulójára készítettek(kultography.hu/)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3603

Beküldte: - máj 21 2012. Kategória Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin