Lovagrendek találkozója Patcán
Lovagrendi találkozót tartanak szombaton és vasárnap a Somogy megyei Patcán. A Katica tanya hetedszer fogadja az ország különböző részéből érkező hagyományőrző csapatokat, hogy igazi középkori hangulatot varázsoljanak a Kaposvárhoz közeli szabadidőközpont várába.

A szervezők tájékoztatása szerint a látványos rendezvényre több mint 150 lovagot várnak. Nemcsak bajvívásban szerzett jártasságukat mutatják meg, hanem betekintést engednek egy középkori vár életébe is.
A látogatók megismerkedhetnek a korabeli népek szokásaival, ételeikkel, táncaikkal, kipróbálhatják a fegyverforgatás mesterségét, magukra ölthetik a korhű ruhákat.
A kétnapos program kínálatában szerepel tüzes íjászat és vívóverseny, továbbá lovagi játékok és csatajelenetek résztvevőinek is szurkolhatnak a nézők. A legnagyobb látványosság a vár elfoglalásáért vívott harc lesz, amelyben a lovagok mindegyike részt vesz. (mti)

Patcai Várjátékok 2013

(Az kevésbé tudós fehérnépek és férfiemberek, kik nem ismerik az ősi naptárat, elmondatik, hogy az nemes összejövetel június 22-én és 23-án fog megtörténni).

Az összegyűlt pórnépet szórakoztatá az megannyi lovag, harcos és csepűrágó. Sőt hírös muzsikusok is eljönnek! Ezen nevezetes alkalommal kiderül, mi az a heraldika, az nemesi címerek és a középkor megannyi fortélya.

Árpád fejedelem, Szent István, Károly Róbert és Mátyás királyunk seregei éledének újra, bemutatva az nagyszerű fegyverforgatási tudásukat. Tolvajok deresre húzatnak, gazfickók kalodát kapnak, boszorkányok az inkvizítorok által megégettetnek. A várostrom során pedig Isten segítse az szegény várnépét, akit megtámada az gaz és lator ellenség.

Az bátor érdeklődők pedig okosodhatnak és két kezikkel tapasztalhatják meg az nemes középkor szokásait és a fegyverforgatás fortélyait, mi több azt is, hogyan szórakoztak az aprófajzatok mikor még nem volt (sz)ámítógép, playstation, okostelefon meg hasonló ördögi eszközök.

Patcai Várjátékok 2013. Középkori Családi Fesztivál

Patcai Várjátékok 2013. Középkori Családi Fesztivál

Oszt lészen ott nagyszerű táncművészeti okítás is az táncoslábú nem és nemtelen embernek, fehérnépnek és aprófajzatnak egyaránt. Félelmetes, ám egyben nagyszerű hajítógépek is felsorakoztatnak és megmutatták, hogyan repül az 10 kilós kő 120 újkori méterre. Az hajítógépet egész Európa féli, hiszen Patza vára mellett építtetett meg kontinensünk egyik legnagyobb ily szerkezete mindenféle gyarló hadsereg elijesztésére.

A napnak lenyugvását aztán köszönti az nemes CSÍK Zenekar a jelenlévők ámulatba ejtését megcélzandó. S végül a szombati napot zárja a fergeteges tüzesíjak, tűznyelők és az óriás hajítógép tüzesgolyója.

Vasárnap a családi szórakozásé a főszerep, erről gondoskodnak az nemes lovagok, a Kolompos Zenekar és a két napi járóföldről érkező Hangoló Gyermekszínház.

Megkéretik minden férfiember és fehérnép, aki ezen fölhívást olvassa, hogy tegye közhírré a falujában, mezővárosában, avagy székes fővárosunkban élő köznép és nemesek között, az okból, hogy Somogy Vármegye Patcai Erősségénél együtt vigadhassunk!

2013. június 22.
Középkori Lovagiasságok

10.00 – Egy középkori vár mindennapjai
11.00 – 19.00 – Lovagrendi és hajítógép bemutatók, középkori interaktív játékok, ruhapróba

19.00 – 20.30 – várostrom, középkori táncház

20.30 – 22.00 – CSÍK ZENEKAR KONCERTJE

22.00 – 23.00 – tüzes golyó és tüzes játékok, tűzzsonlgőrök

2013. június 23.
Középkori Családi Fesztivál

10.00 – A középkor mindennapjai, testközelből kicsiknek és nagyoknak

Egész nap: középkori ruhák próbája, korabeli játékok interaktívan, gólyalábasok, mutatványosok

11.00 – 12.00 – KOLOMPOS EGYÜTTES koncertje

11.00 – 17.00 – középkori játszóház, mesemondók, udvari bolond képző és tündériskola

Kapcsolódó oldal: Lovas, lovaglós játékok

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=5022

Beküldte: - jún 21 2013. Kategória Fesztivál, Zenei hírek. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin