Zenei Világok című új koncertsorozat kezdődik. Első vendég Herczku Ágnes.




Zenei Világok címmel indul új koncertsorozat a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A beszélgetésekkel egybekötött előadások házigazdája Sinha Róbert gitárművész, akinek első vendége Herczku Ágnes lesz.

Ha magyar népzenéről, illetve világzenéről van szó, Herczku Ágnes megkerülhetetlen személyisége a műfajnak, holott azon előadók közé tartozik, akik „civilként“ kerültek a színpadra: hétéves kora óta tanult zenét, majd jazz-balettet és néptáncot, mégsem készült hivatásos színpadi pályára. 1997-ben került a Honvéd Együttes tánckarába, itt kezdődött el a tánccal párhuzamosan hivatásos énekesi pályafutása is. Hihetetlen affinitása a különböző műfajok iránt rendkívül gyorsan a magyar ethno-kortárs énekes mezőny csúcsára emelte. Az eddigi pályafutása során rengeteg szakmai elismerést szerzett énekes (Fonogram-díj, eMeRTON-díj, Kodály Zoltán Emlékdíj, Bartók Béla Emlékdíj, Magyar Művészetért díj) a világ számos országának (USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Spanyolország, India, Hollandia, Belgium, Olaszország, Mexikó, Finnország, Kína stb.) rangos helyszínein szerepelt már. Jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes szólistája.

Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az elmúlt években a Hangfestők trió tagjaként a rangos hazai helyszínek mellett fellépett Európa több nagyvárosában (Párizs, Madrid, Brüsszel, Bordeaux, Helsinki, Tilburg), illetve New Yorkban is. A 2008-as Zaragozai Világkiállításon pedig a magyar köztársasági elnök jelenlétében és az Aragóniai Televízió élő közvetítésében a Magyar Nemzeti Nap nyitókoncertjén szerepelt. Több előadását támogatta a budapesti Spanyol Nagykövetség. 2006-ban a Szépművészeti Múzeumban, 2009-ben pedig a Nemzeti Múzeumban szerepelt a magyar köztársasági elnök jelenlétében. 2011 januárjában a magyar EU-elnökség kapcsán a Parlamentben lépett fel.

Herczku Ágnes és Sinha Róbert 2011 januárjában adta első közös koncertjét. 2011 májusában a Nemzeti Múzeumban szerepeltek együtt, ősszel pedig India legrangosabb művészeti fesztiválján, a “Delhi International Art Festival”-on az ünnepélyes megnyitón, valamint egy önálló koncerttel is képviselték Magyarországot.

Időpont: 2012. szeptember 21. (péntek) 19h
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ

(kulturpart.hu)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=4036

Beküldte: - szept 13 2012. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin