A Zeneakadémián ad koncertet először a Studio 5 zenekar




A Zeneakadémia Solti-termében debütál vasárnap a Studio 5 nevű zenekar, amelynek tagjai zenéjükben az európai tradíciókat kívánják ötvözni az új zenei irányzatok hatásaival.

Solti Árpád zeneszerző az M1 aktuális csatorna szerdai adásában elmondta, hogy legfőbb művészi törekvésük az elmúlt évszázadok klasszikus zenei eredményeit a kortárs zene értékeivel, illetve a mai populáris kultúra hatásaival ötvözni.
“Kortárs alapokon nyugvó, de a legújabb elemeket is integráló koncertsorozat elindítása volt a célunk” – fűzte hozzá.

Studio 5 zenekar

Studio 5 zenekar

A Bella Máté, Virágh András Gábor, Solti Árpád, Mátyássy Szabolcs, Kutrik Bence alkotta zenekar stílusa azonos gyökerekből táplálkozik, ugyanakkor mindegyik szerző a saját zenei nyelvén alkot – fejtette ki Kutrik Bence.
A koncerten Bella Mátétól a galaxisok struktúrája ihlette művét, a Laniakea-t hallhatja a közönség, valamint Virágh András Gábor Tres Orationes című darabját, amelyben a szerző egy ókeresztény imádságot dolgozott fel, illetve elhangzik Solti Árpád Kindergartenliedchen című alkotása is, amelyben a szerző gyerekdalokat és mondókákat emelt be egy új zenei közegbe.
Mátyássy Szabolcs Bipolar Etudes című kompozíciójának két tételével a zenei bipolaritásra kínál példát, míg Kutrik Bence Trembling című cimbalomversenye a Fibonacci-számsor használatával éri el a mű címében jelzett “remegő” hatást.
A szerzőkkel a közönség a koncert előtt rendezett műhelybeszélgetésen találkozhat.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=6519

Beküldte: - feb 16 2017. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin