Szakcsi Lakatos Béla-Lukács Miklós duó a Bem6-ban
Különleges estének néz elébe, aki ellátogat január 22-én a Budavári Művelődési Házba. A Magyar Kultúra Napja alkalmából ugyanis két kiváló zenész, Szakcsi Lakatos Béla világhírű jazz-zongorista és Lukács Miklós kétszeres Artisjus-díjas cimbalomművész alkot duót.

 A Magyar Kultúra Napja alkalmából ismét egy színpadon szerepel majd a két kiváló művész, Szakcsi Lakatos Béla és Lukács Miklós. Szakcsi Lakatos Béla Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, jazz-zongoraművész, Érdemes Művész, aki a magyar jazzművészek közül elsőként kapott Kossuth-díjat a jazz-műfaj és annak mozgásterébe eső szellemiséget integráló törekvéséért, amelyet felsőfokon interpretál a világ pódiumain.

Szakcsi Lakatos Béla és Lukács Miklós

Szakcsi Lakatos Béla és Lukács Miklós

Lukács Miklós saját zenekarai, a Lukács Miklós Trió és a Lukács Miklós Quintet mellett több formáció tagja, jelentős produkciók résztvevője, Szakcsi Lakatos Bélával, Dresch Mihállyal, valamint Borbély Mihállyal és Balogh Kálmán cimbalomművésszel is játszik duóban. Olyan világhírű dzsesszmuzsikusokkal zenélt, mint Uri Caine, Steve Colman, Archie Shepp, Chico Freeman, Gerard Presencer, Herbie Mann, Tony Lakatos, Roby Lakatos, Chris Potter vagy például a világhírű szaxofonos, Charles Lloyd.

A két művésznek 2005-ben közös lemeze is megjelent Check It Out, Igor címmel. Pallai Péter újságíró közös produkciójukról ezt írta: „ez a zene olyan, mint két egyenrangú partner beszélgetése; mintha két férfi mesélne egymásnak egy hosszú és bonyolult történetet, számtalan érdekes és drámai részlettel, s gyakran humoros fordulatokkal megtűzdelve. Improvizáció az elejétől a végéig, így jazz-nek is mondható; magyar és cigány egyaránt, de érződik benne a Bachtól Bartókig feszülő hatás is. Tour de force, az elmék találkozása, hatalmas és egyedülálló élmény.”
A koncertre a belépő 1500 forintba kerül.

 

Részletek:

www.bem6.hu

 

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=5999

Beküldte: - jan 12 2015. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

1 hozzászólás - “Szakcsi Lakatos Béla-Lukács Miklós duó a Bem6-ban”

  1. […] Read the original post: Szakcsi Lakatos Béla-Lukács Miklós duó a Bem6-ban […]

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin