Negyvenedik születésnapját ünnepli a hétvégén a Jászság Népi Együttes
Vigadalmi napok elnevezéssel, péntektől vasárnapig tartó folklórprogrammal teszi emlékezetessé negyvenedik születésnapját a Jászság Népi Együttes székhelyén, Jászberényben, a Bercsényi úti sportcsarnokban.

A pénteki nyitónapon a jubileumi rendezvény díszvendégeként a Csík Zenekar húzza a talpalávalót, a zenészek a táncosokkal A kor falára című produkcióban lépnek fel együtt. A 20 órakor kezdődő műsor a születéstől az elmúlásig mutatja be a kultúrák egymásra hatását, a szokások megváltozását – mondta el Dudás Dóra marketing menedzser kedden az MTI-nek.
Tájékoztatása szerint szombaton már 16 órakor kezdetét veszi a Régen és ma fantázianevet viselő gálaműsor, amely az együttes négy évtizedének legjobb műsorszámaiból ad keresztmetszetet. Ezen a jelenlegi tagok mellett ott lesznek az egykori alapítók és táncosok, a kereken kétszáz szereplő között láthatják a nézők az 1977-es Ki mit tud? című vetélkedőn győztes csapatot is.

A születésnapi rendezvénysorozat zárásaként vasárnap 11 órától este 6-ig már elsősorban a gyerekeket szórakoztatják tánc- és énektanítással, zenekari koncertekkel, táncházakkal. Ezen napon fotókiállításon, vetítésen idézik fel a művészeti csoport elmúlt 40 évének azon pillanatait, epizódjait, amelyeket sikerült megörökíteni az emlékezés számára.
A Vigadalmi napok első napjára 2900, a másodikra 1000 forint lesz a helyszínen a belépő ára. A vasárnapi jegyet – a negyvenedik születésnapra utalva – jelképes áron, negyven forintért adják.
A Jászság Népi Együttes 1971-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyar paraszti tánc és zenei folklór még élő hagyományait felkutassa, ápolja és feldolgozza. Az első nagy sikert 1977-ben érte el az együttes, miután megnyerte az országos televíziós Ki mit tud? vetélkedőt. Megalakulása óta sok rangos fesztiválon szerepelt, és ezekről szinte minden évben értékes díjakkal tért haza. Legutóbb a 2009-ben Szolnokon megrendezett országos fesztivál fődíját érdemelték ki a jászsági táncosok.
(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=2751

Beküldte: - dec 6 2011. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin