Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4264

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /home/mus10000/public_html/wp-includes/functions.php on line 4269
Lemezbemutató turnén a Bin-Jip, pénteken az A38-on játszik | Zene magazin

Lemezbemutató turnén a Bin-Jip, pénteken az A38-on játszik
Turnéja első budapesti állomásán február 20-án az A38 állóhajón mutatja be új, Heavy című lemezét a Bin-Jip. A kísérleti elektronikus zenét játszó formáció énekese, Harcsa Veronika az MTI-nek a részletekről beszélt.

“Az Andrew J zenei producerrel és Gyémánt Bálint gitárossal közösen készített album 2014 végén jelent meg, és tavaly csak egy koncerten, december 21-én a Művészetek Palotájában mutattuk be. Ott kiemelt szerepe volt a Kiégő Izzók vizuális csapatnak és közreműködött Erik Truffaz világhírű svájci dzsessztrombitás. Az utolsó dal alatt a Müpa nagytermének közönségét is sikerült táncra bírnunk. Most nem lesz különleges látvány, nem hívtunk vendéget, az állóhelyek miatt a tánc viszont garantált” – mondta Harcsa Veronika.
Az énekes kiemelte, hogy a Bin-Jip zenéjében sok az improvizatív elem, ami elsősorban a dalszerkezetek szabad kezelésében valósul meg. A Heavy országos koncertsorozatán teljes egészében eljátsszák az új anyagot, emellett az Enter című 2010-es debütalbumról is elhangzanak a fontosabb dalok.

“A Heavy keményebb, intenzívebb, gyorsabb lett, mint az Enter volt, sok számot már korábban teszteltünk élőben, és sokat változtak menet közben a koncertenergiák hatására. Úgy érzem, megtaláltuk a helyünket színpadi zenekarként, a korábbi dalok egy kicsit magukba fordulóak voltak, az induláskor, öt évvel ezelőtt még mi sem tudtuk pontosan, mit szeretnénk nyújtani élőben, ezért a nézőkben is volt bizonytalanság. Mostanra ráleltünk a megfelelő egyensúlyokra, kialakult, hogy táncolás közben is nyugodtan lehet ránk figyelni” – fejtette ki Harcsa Veronika az MTI-nek.
A Bin-Jip Enter című lemezéért 2011-ben Fonogram-díjat kapott az év alternatív albuma kategóriában. Az akkor még négytagú együttes azóta Kaltenecker Zsolt billentyűs távozásával trióra változott, amelyben Harcsa Veronika énekel, Gyémánt Bálint gitározik, Andrew J pedig a zenei producer, a ritmusokért, a hangmintákért felelős.
Az énekes az elmúlt időszakban sokat kísérletezett azzal, miként tudna újabb és újabb hangzásokat kihozni a torkából. Mint megjegyezte, ehhez nagyszerű támaszt jelentett a Brüsszeli Királyi Konzervatórium dzsessz tanszakán két éven át folytatott mesterképzése. “Hihetetlen felszabadító dolgokat éltem ott meg a hangommal, nagy mértékben kitágultak vokális lehetőségeim. Ezek egy része a hangmagasságot és a hangszínt javító technikai tudás, amire szert tettem tanáraimtól, másrészt a brüsszeli szabad improvizációs órák is nagyban hatottak rám”.2015-02-17- 10-11-01
A Heavy számaiból eddig kettőre, a címadóra, illetve a Vicky-re készült (mindkettő animációs) klip, a harmadik a Dinner With A Demon lesz. Utóbbit Vandad Kashefi Londonban született, Magyarországon élő perzsa rendező forgatja, ő Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duójának, a Singas Projectnek, Palya Beának és Alba Hyseninek is forgatott már videót. “Tervezünk klipet a közeljövőben a Noway Boy című dalunkhoz is”.
A turné február 12-én Debrecenben indult, az A38 a második állomás, februárban Veszprémben (Expresszó), Sopronban (Búgócsiga Akusztik Garden) és Pécsett (Pécsi Est Café), márciusban pedig Kolozsvárott (The Shelter), Székesfehérvárott (Petőfi Kultúrtér), Miskolcon (Helynekem) és Nagyváradon (Moszkva Kávézó) lép fel biztosan a Bin-Jip.

“Nyáron a fesztiválokon is játszani fogunk, például a Szigeten is fellépünk egy különleges vendéggel” – tette hozzá.
A Bin-Jip február 20-i koncertje előtt Loretta Who osztrák előadó melegíti be a közönséget.
Harcsa Veronika napjaink egyik legsokoldalúbb énekesnője, aki elsősorban a dzsessz és a pop területén alkot, de zenésített meg verseket is. Első lemeze 2005-ben jelent meg Speak Low címmel, amely vezette a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális dzsessz eladási listáját. Zenei fesztiválok résztvevőjeként már húsz országban fellépett. Számos formációban vett részt, ezek közé tartozik a Harcsa Veronika Quartet vagy az Erik Sumo Band, 2013-ban Gyémánt Bálint gitárossal készített közös albumot Lifelover címmel.

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=6039

Beküldte: - feb 17 2015. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

2 hozzászólás - “Lemezbemutató turnén a Bin-Jip, pénteken az A38-on játszik”

  1. […] Follow this link: Lemezbemutató turnén a Bin-Jip, pénteken az A38-on játszik […]

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin