Két magyar kórus a bécsi nemzetközi ifjúsági zenei fesztiválon
Két magyar ifjúsági kórus is fellép a világ számos országából érkező versenyzők között Bécsben, a Summa Cum Laude ifjúsági zenei fesztiválon.

Tizenkilenc ország 36 együttese lép fel a szombat este kezdődött és kedden véget érő fesztiválon, köztük a kapuvári A Capella énekkar és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar.
A fesztivál keretében mintegy száz koncertet rendeznek Ausztriában, valamint Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban. A bécsi koncertek helyszínei többek között a Szent István székesegyház (Stephansdom), a híres Konzerthaus és a Schönbrunn-palota lesznek.
Az A Capella Kapuvár a Győr-Moson-Sopron megyei város zeneiskolájának tagjaiból alakult, minden résztvevője valamely hangszeren is játszik.
A Kodály Zoltán Gyermekkar 2005-ben alakult marosszéki magyar gyerekekből a Miasszonyunk apácarend magyarországi tartományának és egy önkéntes tanárok által létrehozott alapítvány, az Erdélyi Tündérkert Alapítvány támogatásával.
A Summa Cum Laude fesztivál kedden díjkiosztással és a győztesek gálakoncertjével ér véget a Konzerthausban.(MTI)

Rövid URL: http://www.musicmagazin.hu/?p=3788

Beküldte: - júl 8 2012. Kategória Koncertek, előadások. Tudod követni a válaszokat ezen keresztül RSS 2.0. Egy választ vagy a trackbacket tudsz hagyni ha belépsz

Hozzászólások:

Képgaléria

:
Bejelentkezés | Designed by Zenei magazin